• Soldemor

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    En stor och varm julkarm till alla! Tittar (som vanligt, känns det som!) in som hastigast för att kolla läget och säga hej innan stora helgen börjar. Tänkte åka hem nu vid 12, hämta maken som är helt ledig och åka en sväng till Malmö. Där var några affärer som börjat med rea redan, tänkte kolla dem. Sedan blir det IKEAS julbord.  Och i morgon skall vi nog äta räkor...vi har en sådan underbar och kravlös jul, tralala (förlåt jätteego, men det är så skönt i år!)

    Jobbar julnatt och annandagen, sedan åker vi till Göteborg för att fira makens födelsedag och kolla rean där uppe och åka till ULLARED på vägen hem!! Sedan jobbar jag nyårsafton. Skall nog försöka skriva en ny jobbansökan då. Nu är drömtjänsten, den riktiga, ute!

    Skall också passa på att skicka några atommissiler efter Flammans pucko-ex, blir så makalöst arg när jag läser om hur han beter sig! Morr! DemonDemon

    Till den som eventuellt känner sig träffad, så är snuttarna mycket förtjusta i sina nya naturtroget gröna rasslande manchestermöss! Och i morgon när vi skall till Tassebo, katthemmet som Solde kommer ifrån, skall vi ha med oss sticksar till katterna där, från Solde då, eftersom det är det godaste hon vet. Och så skall de få fina nya fleecefiltar och blötmat.

    *sätter fram chkladglögg och en stor ask med choklad (det måste vara världens bästa uppfinning, ja, choklad alltså!) och härliga filtar att gosa in sig i*

    Ha en välsignad jul, alla goa trådisar!Baby (det närmaste ett Jesusbarn jag kan hitta här!) Tomte

  • Soldemor
    Syrinx skrev 2011-12-28 18:55:01 följande:
    Massor av kramar och tankar till alla er andra! Vad har hänt för stora, viktiga saker? Och små, oviktiga?
    Solde, hur gick din arbetsintervju för en evighet sedan?
    Jo, det var ett bra möte, tyckte jag. Sedan har jag fått besked att alla ansökningar har skickats till domkapitlet för behörighetsprövning (finns de som söker prästtjänster som inte är präster, eller som inte arb tillräckligt lång tid).

    Deras kyrkorådsordförande tryckte tydligen på, att tjänsten  var bara på 80 %, och jag kan inte jobba mindre än heltid, spec inte när maken går i pension om ett år (är vi redan där, huga!) och vi har en kanske något dyr lägenhet, men där vill vi bo nu.

    Fast nu har the real drömtjänst kommit ut, så den skall jag skriv ansökan på, på fredag innan det är gudstjänst.
  • Soldemor
    Hvidbrud skrev 2011-12-30 18:22:05 följande:
    Blommis: blev chillin god? Mmm....
    Lanovia, fru bygg, fru sy, Ninnis, Ingis, Leksi, solde, fru e, Villemoa, bruttan (om du någonsin tittar in... , aleta, tant Liz och förlåt dem jag glömt- tänker på er och hoppas att ni har det underbart var ni än är i världen! KRAAAAAaAAAAMKALAS!!
    Jäääääääääääääättekram till dig också och en önskan om ett välsignat gott 2012 för alla här! Skål (skålar i rosa champagne)
  • Soldemor

    *går och hämtar mjölk och några Paradis, behöver lite kolhydrater så här första dagen på jobbet*

  • Soldemor

    Oj, jag spammar nästan!


    Vår nyårsafton var helt underbar och lugn! Jag hade nyårsbön och vi var väl hemma vid typ 19.30. Vi åt lax m hovmästarsås och såg Rickard Olssons nöjeskrönika, drack cider och åt choklad. Vid 22.15 var vi bara så trötta att vi gick och lade oss, jodå, på nyårsafton! 00.02 kom Amaretto upp i sängen och trampade omkring och kröp in under husses täcke, då var det rätt läskigt med alla smällare.


    Våra dagar i Göteborg var sköna men rätt blåsiga, om man så säger. Vi bodde precis vid Älvsborgsbrons fäste och vågorna slog upp över kanten när det var som stormigast. Tre dagar borta var helt lagom, hela flocken mötte oss vid dörren när vi kom hem.


    Nu är det vardag och allvar igen, skall ha en stor begravning på torsdag, för en ung man med familj. Sedan en begravning nästa vecka.


    Välkommen tillbaks, and Beyond!


    Nu skall jag köpa lite cola, sedan åter till näringarna!


    Ha ett fortsatt gott år!

  • Soldemor
    muggles skrev 2012-01-03 19:21:07 följande:
    Blomman: mäh vilken ödets ironi att din syster blir gravid trots p-piller och att det verkligen inte passar hennes hälsa och du inte kunde få det barn du ville! Man vill ju slå till nån!!!
    Precis så tänkte jag också, men vågade inte formulera det i skrift...Foten i munnen
  • Soldemor
    Piggelin1 skrev 2012-01-03 21:35:08 följande:
    Spännande!! Lycka till!!!
    Tack, tror jag behöver alla välgångsönskningar som finns, blir nog många som söker tjänsten!
  • Soldemor
    Norrskensflamman skrev 2012-01-04 09:02:22 följande:
    Haha Blomman...   Inga frågor är för närgångna eller privata i det här gänget.
    Alltså... det är inte så att han inte alls velat ha barn. Men det har bara inte blivit. Han levde några år med en kvinna som hade två små barn och antagligen blev det aldrig aktuellt. De försökte aldrig. Sedan har han levt ensam sex år. Och nu har han träffat mig och han förstår att jag har gjort mitt vad gäller barn. Han har sagt att han har inget behov av att befolka världen direkt. Han har liksom för länge sen förlikat sig med tanken att det blir inga "biologiska" barn för hans del. Han vet inte ens om han kan få några. Och som han sa: "Jag är ganska övertygad om att jag kommer älska dina flickor... och i praktiken kommer jag ju fylla en papparoll där, eftersom den biologiska pappan inte är närvarande". Så... tja... att skaffa "egna" barn verkar inte vara något som han hakat upp sig på direkt.
    Men jag tror nog att om jag sa att jag ville ha barn skulle han inte ha något emot det. Han gillar ungar. Men han är som mig; han gillar inte barn i allmänhet, typ "guuuud, vad jag ääääälskar barn" utan mer att han gillar de barn han har omkring sig som han lärt känna som individer. Mina ungar är han REDAN väldigt, väldigt fäst vid. Och de tycker väldigt mycket om honom.
    Han är jättefin med barn. Skulle bli en ypperlig far.
    Men nu har vi mina flickor som behöver mycket stöd o fokus och det känns som att det räcker så... Vi är ju inte purunga heller. Rätt skönt nu när flickorna börjar bli mer självständiga och det faktiskt finns lite tid för oss vuxna att umgås också.
    Jag känner faktiskt att jag inte är sugen på att "börja om". Jag orkar inte efter allt som varit. Och det förstår han. Och det är jag tacksam för. Verkligen.
    Håll hårt i den mannen, du! Han känns verligen som den den helt perfekte för dig nu!Hjärta
  • Soldemor

    Kram själv, Blommis!

    Tänkt jättemycket på dig de senaste dagarna och tänker på dig idag. Du skall på din morfars begravning och jag skall ha en dito, även det en jordbegravning (där det kommer unggefär 150 pers). Jag ber för att vi skall få (i alla fall) hyfsat väder denna dag.

    Och till er andra, ber jag om massor av förböner och stöd, för det blir ingen lätt begravning det här. Det är en ganska ung man, med en efterlämnad fru och liten dotter på tio år. Och så då massor av andra sörjande också. Tänk på mig och lite stärkande förböner, please!

  • Soldemor

    Helgen, jaha, den börjar väl i morgon med soooovmorgon, åka med tjejerna till botaniska trädgården (om det inte regnar el stormar, det som nästan känns som "normalväder" just nu). Har gospelgudstjänst på kvällen m efterföljande grötfest. På lördag blir det spinning och sedan åka tvärs över landskapet (nästan) till en trevlig klädrea i stora orten Tomelilla. På söndag kommer Soldans extrapappor och Amarettos uppfödare på middag, men skall försöka hinna ett spinn-pass även den dagen också. Och städa, och fixa lite tvätt och så.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård