Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Jag är glad för att solen lyser och att de har lovat fint väder imorgon för då ska flickorna åka skoter och mysa hela dagen i solen och grilla korv med sin morbror och hans familj.

  • Norrskensflamman

    Jag är OCKSÅ glad för att NI finns, kära BT-flickor och stöttar och peppar mig med kloka ord och tankar och att ni delar med er till mig av ERA liv Hjärta

    Önskar alla en superfin och vilsam helg!

  • Norrskensflamman

    Blomman Hjärta HÅller med dig till fullo ang att lära sig att värdesätta, vara tacksam, glädja sig åt det man har. Jag försöker verkligen överföra mina värderingar i det fallet på mina barn. Rätt svårt när man har en pappa som tänker annorlunda... och "slår på stort" rätt ofta och vant ungarna vid det. Men, men. Skam den som ger sig. Jag har rätt kloka flickor ändå. 
    HÅller också med dig ang vad man egentligen minns när man kollar tillbaka. Precis det du beskriver är sånt som JAG minns med värme och lycka när jag tänker på min barndom. Den totala lyckan var att vara med andra barn. Sina kusiner. Bada, äta glass, vara uppe på nätterna och smygläsa Starlet och Frida, fiska, spela volleyboll på sandstranden i Bottenviken i midnattsol. Se på Norna, guckusko, Jungfru Marie nycklar,  (orkidéer för er som inte vet, men som Blomman ju säkert vet), getrams, björkpyrola och annat.  Jag minns doften av skogen, av havet.
    Jag ser ju på mina flickor att det som DE minns och uppskattar, det är de enkla sakerna och att vara med andra barn. Vårt minisportlov, vad pratar de om? Visst, slalomen, men framför allt de andra barnen och att de åkte madrass i slalombacken på kvällen, ett helt gäng ungar. Lilla K minns med stolthet att där fanns TVÅ våningssängar i vår lilla, skabbiga stuga och att HON minsann fick sova ÖVERST för en gångs skull

    Jag tror också att T fick skriva i skolan vad de mindes/tyckte bäst om med sommaren som varit och hon skrev att bada i bassängen med farfar. Cirkusen som vi var på i Moskva, som var jättefin, suverän, rolig och DYR, skrev hon inte ett ord om...

    Ja, Blomman, vi får se huruvida maken har stake att ta tag i allt och huruvida jag har ork och lust att följa med hela vägen. Jag vet också att vi skulle kunna få det fantastiskt om han är villig att göra jobbet och jag orkar stå bredvid. Men jag vet också att jag kan få ett bra liv även om vi inte orkar ända fram.

  • Norrskensflamman
    passionsblomman skrev 2011-03-25 14:37:47 följande:
    Allvarligt talat, jag har verkligen aldrig förstått varför man åker utomlands när det väl är sommar i Sverige! Jag vill inte missa det för allt i världen! NU däremot, eller rättare sagt nyss, hade man kanske gärna varit i varmare trakter och lapat lite sol och ljus. men snart blommar min magnolia, så då grå det inte. Och inte i vitsippstid eller kantarelltid heller för den delen. Å ndra sidan gillar jag ju inte så mycket det där med "stekhett och mitt i solen liv" heller, då jag mår skit av det. jag är norg helt enkelt funtad helt och hållet för vårt svenska klimat.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    HÄr uppe är sommaren väldigt kort. Det är ganska chansartat att tillbringa hela sommaren hemma om man är en frusenlort som jag, som jämt fryser och vill ha sol och minst +25 i skuggan. Vissa år kan vi ha kanonfina, varma somrar och då vill jag inte vara någon annanstans än här.
    Men vissa år kan man ha regn och +5 hela semestern och då är det mindre roligt. Vi har långa, mörka, kalla vintrar här uppe och de blir riktigt jobbiga om man inte fått lapa sol på sommaren.
    Kanske därför vi är så sugna på en vecka eller två på varmare breddgrader. Men ibland kan det ju räcka med att åka ner till södra Sverige, vissa år.
  • Norrskensflamman

    Nu ska jag gå och äta våfflor med kollegorna. Till 9-fikat blev vi bjudna på... hålli er eller blunda, nu kommer det förbjudna ordet:  SMÖRGÅSTÅRTA!!!!!!  och  nu blir det våfflor. En bra dag på jobbet.
    Sen ska jag åka hem och packa pjäxor, störtkrukan, skidor och lite annat.

    Puss o kram!

  • Norrskensflamman

    Hej hej!

    GRATTIS Andbeyond och maken och VÄLKOMMEN lilla Mary ♥
    Underbart att höra att ni mår bra. Inväntar förlossningsberättelse när ork och tid finnes

    GRATTIS i efterskott finaste Hvidisen Hoppas du fick en underbar dag.

    Vi har haft det bra i helgen. Hela lördagen i slalombacken. Världscupsbacken brände vi av massor med gånger från morgonen, innan den hade hunnit bli sönderkörd.
    Mysig helg med trevligt sällskap. Och pengarna har rullat.......
    Flickorna hade haft det toppen med morbror  och moster. Skoter i dagarna två, de har fått färg på kinderna

    Nu väntar en jobbig vecka, så det är bara att hugga i.

    Kram till alla!

  • Norrskensflamman

    Fru Bygg: förstår din frustration... Jag var också ännu tröttare med 2:an. Kanske för att man har 1:an att ta hand om också, och det vill ju inte säga lite det! Jag hade också nästäppa, nästan hela grav.
    Men du , vad jobbigt med huvudvärken ! Vad säger BM, ska man måsta ha det så hela grav. verkligen?

    Jo, vi hade en mysig helg. Tyvärr fick vi fel på bilen igen. Inte min men makens, vilket ju på ett eller annat sätt drabbar mig också   Den var ju in på rep för ca en månad sedan. Det gick som ett försäkringsärende. Men de bytte aldrig den del som det var problem med utan bara rengjorde. Fastän vi påpekade att på första Toyotaverkstaden vi var på i Uppsala sa de att den måste bytas. Jävla blodiglar till att suga ut pengar
    Jag har iaf ringt försäkringsbolaget och de säger att det ska gå på samma ärende, då bilen beter sig precis likadant som förra gången och uppenbarligen har de ju inte åtgärdat felet!
    Men böket med att köra fram o tillbaka 7 mil enkel väg, först för att läsa av felet, sen för att ställa på rep och sen ska ju fanskapet hämtas och vi ska han en hyrbil under tiden den är på rep osv. Vi åker ju dit på en massa extrakostnader ändå, bara för att de inte kunde byta den där delen direkt. ASSHOLES!!!
    *eldar upp mig rejält*

    Jaha, hur har ni det i vårsolen? Låter helt overkligt när ni pratar om plantera och gräva, här ligger en meter snö fortfarande.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård