• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    lanovia 08 skrev 2011-11-01 20:10:51 följande:
    Vilken rd befinner vi oss på nu? När får vi veta något?

    Med vi menar jag väl egentligen du, men börjar få kramp i tummarna och dansmusklerna här så jag kan inte låta bli att räkna med mig i spänningen.
    För att inte tala om krampen i blygdläpparna!
  • muggles
    lanovia 08 skrev 2011-11-01 20:15:37 följande:
    Tjoho!!! Jo en gång är en natt med god sömn åt mamma o pappa.
    Ja precis!!! Har inte känt mig så utvilad på länge
  • muggles
    Syrinx skrev 2011-11-02 13:33:52 följande:
    Att inte ha råd, när livet har varit svårt och tufft mot en är ju inte konstigt! Och jag blir så glödande förbannad på hur samhället ser ut och hur de politiska strömningarna går, som gör att det blir svårare och svårare för människor som på något vis får problem i livet, och hur det förväntas att "alla" ska ha pengar till allt möjligt jämt och ständigt! Du är STARK som vågar säga att ni egentligen inte har pengar - det är ärligt och befriande och något vi behöver mer av i samhället idag! Skickar massor, massor av kramar!!! Hjärta Hjärta Hjärta
    Precis det här tänkte jag också! Jag kommer från vad jag alltid brukat säga "fattig akademikerfamilj", dvs mina föräldrar hade visserligen utbildning men inga välbetalda jobb och därför pengar. Vi åkte aldrig på skidsemester el sommarcharter, vi hade ingen sommarstuga. Mamma köpte en hett åtrådd vinterjacka till mig (av samma märke som mina klasskompisar hade det året - Hang ten skulle alla ha det året minns jag) vilket betydde att det inte blev någon ny vinterkappa åt henne det året. Och det var nog mer hon än jag som hade behövt ny det året.

    Jag bodde själv i lgh redan när jag var 17 år och jobbade alla helger och alla sommarlov för att ha råd med hyran (mamma hade flyttat till Stockholm och hade för låg lön för att hjälpa mig med hyran). Vissa månader hade jag bara 200 kr kvar att leva på när alla räkningarna var betalda... Jag minns så väl ångesten för hur man skulle klara sig. Men det går ju när man är runt 20 år och kan leva på luft (el nudlar rättare sagt...).

    Vad vill jag säga med det här? Jo att jag vet lite hur det känns att ha så ont om pengar att man skäms att erkänna det inför andra. Men det måste vara ännu värre att inte kunna unna sitt barn det man vill, el det som hans kompisar vill och kan göra. Skickar ett gäng kramar och en stooor påse sympati PB!
  • muggles

    Fru Sy: fy farao vad jobbigt med gallan! Hur gammal är Orvar nu? Sött med mama och papa!!!

  • muggles

    Daa: om det är någon tröst så känner man sig otillräcklig med ETT barn också (minns första året med Moa...). Man måste försöka tänka att man är good enough!

    Fru Sy: vi delar alltid så att vi får en natt och en sovmorgon var på helgen för det är jobbigt att vara hemma med barn också. Den som har tagit natten får sova på morgonen och den som fått sova natt går upp med barnen. Funkar för oss! Om du vill ha tips...?

    nu känner jag inte igen mina två små godmodiga barn - gnälligt och skrikigt är bara förnamnet sedan några dagar. Stavas nog utvecklingsperiod tror jag... Måste rycka in.

  • muggles

    Daa igen: du ska veta att ett BARN är det bästa som roar ett barn så jag tror att tvillingar har enorm glädje av varandra. Har man ett barn så får man som vuxen ägna mycket tid åt att roa detta barn (iaf om man inte har ett syskon sedan tidigare). Så försök se det positiva i det och inte känna så mkt skuld. Om du kan.

  • muggles

    Oj Fru Sy (jag hade iofs för mig att vi låg rätt lika i tid) det är väl rätt tidigt för mama och papa va? Kul!

  • muggles
    lanovia 08 skrev 2011-11-03 10:30:09 följande:
    Mina barn skall prata en av Sveriges sexigaste dialekter. (utsett i någon undersökning)
    Det gör Moa redan Hört idag: skojar du ellerrr?!
  • muggles
    lanovia 08 skrev 2011-11-03 11:17:49 följande:
    Muggles hur ser din nästa vecka ut?
    Bokad tis och ons, annars inger. Jo, fre får jag besök av Piggelins man så att Amanda och Moa kan leka
  • muggles

    Kul och spännande med många plus! (Och tar ett lättnadens andetag att jag slipper anspänningen för egen del - aldrig mer tack för det).

    Ingis: tack för fina inbjudan men när jag tänkte på att åka med 3 barn ända till Lund så blev jag lite avskräckt Det tar väl ändå 3-3,5 timmar? Det blir en tur till nya Plikta idag istället - en stor lekplats i Slottskogen som de har gjort i ordning och förbättrat. Och så en fika vid Linnéplatsen efteråt. Hela vägen dit med buss och spårvagn - det blir lagom spännande för Moa

    Blommis: det är för jävligt rent ut sagt att ni ska behöva vara så oroliga för ekonomin.   Man ska ju vara försiktig med att säga att man vet vad någon annan känner ( ) men i det här fallet gör jag det. Det är riktigt blä att behöva oroa sig för varenda 100-lapp. Jag vet också precis vad du menar att kunna gå i affären och njuta av att kunna handla vad man vill utan att behöva fundera. När jag var fattig och levde på marginalen köpte jag alltid kalvkorv som pålägg minns jag för det var billigast. Jag tittade avundsjukt på de som kunde handla skinka, salami, ostar (ost är ju dyrt!) och tänkte "jag önskar jag kunde göra det". Usch ja.

    EA: hoppas du och H&D får många kramar idag!!! Jag håller som alltid en extra tumme för dig eftersom det banne mig är din tur nu (det har det varit rätt länge nu).

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård