Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    muggles skrev 2011-10-10 14:15:50 följande:
    PB: det är ju FANTASTISKA framgångar! Min (lilla) viktminskning har också gått ryckvis. Först tappar man en del i början, sedan står det still, och sedan tappar man lite mer igen. Jag tror det beror på muskelmassan som man bygger - eftersom muskler väger mer än fett.

    En annan intressant grej du kan mäta (om du vill) är omkretsen på midjan, lår, höfter. Det säger ibland mer än vågen. För då ser du att du kanske smalnar av trots att vågen står still.
    Visst ÄR det! !!! Jag är jättestolt och nöjd!

    Jag tror precis som du när det gäller "rycken" jag bara måste ju ha fått några hektomuskler på benen av allt knatande, och då kan man ju de fakto ha tappat i fett utan att det syns alls på vågen den veckan, bara för att musklerna äger mer så at säga.
    Sedan har vi ju faktorn att när man väl fått lite mer muskler, så förbränner ju de mer av det kvarvarande fettet, eftersom muskelmassan krävermer energi.

    Jag har gått mycket på skärpet den här gången, och man ser ju som sgat på byxorna också .De satt verkligen inte snyggt längre.
    Förra gången jag gjorde vikt-projekt, mätte jag mig varje vecka, och vägde mig också då. Det var jättebra, för man kunde helt klart räkna centimetrar ävrn veckor då vågen inte visade framgångar.

    Den här gången har jag struntat i måttbandet så länge. Jag knde att jag inte riktigt stod ut med att ta in de siffrorna i vintras när jag vägde så jäkla mycket. Mn jnär jag kommit ner till min förra lägstanotering, då ksa jag plocka fram den där mätlistan och se hur måtten stämmer nu och då och sedan fortsätta mäta därifrån.

    Den här gången har jag faktiskt också vägt mig varje morgon. Det har jag gjort för att jag ville visa mig själv att vågen faktiskt kan skifta något alldeles väldigt från dag till dag. Jag kan mycket väl väga nästan ett kilo mer dagen efter en brakmiddag, vilket sedan i slutänden inte alls behöver vara resultatet för hela veckan. Snarare är det väl ett teckan på att man ibland är rätt full av sk*t, för att uttrycka sig plumpt.
    Men, efter att mina måndags vägningar har varit tämligen likvärdiga de senaste veckorna, hoppade jag ner ett HELT kilo från förra måndagen till den här. Och då har jag ändå haft migrändagar med usel promeadstatistik, OCH käkat både chips, ostbågar och salta pinnar i fredagsmysets namn. Och potatisgratäng, baconpasta, ostkaka och jag vet inte allt.

    Stoppa mig någon, gudars vad jag mal på om detta!!!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Mugglan, klart det är sådär, med instinkterna menar jag!
    Jag tror att man nästan får lite panik, utöver att man tpapr tålamodet.
    Om man inte får i sitt barn mat, så är det ju på sikt kört så att säga. Och jag tror inte det direkt hjälper och gynnar oss att vi kvinnor idag är vana att röra oss på samma premisser som männen-nämligen i arbetsmarknadens resutlatinriktade värld. Där har man (förhoppningsvis)klara ramar, tydliga uppgifter och resurser och nycklar till förfogande att helt enkelt och sonika lösa uppgiften. Vi bedöms och belönas utifrån vår förmåga att göra just det, och därmed är vi såklart misslyckadeoch underpresterande enligt samma omutbara och hårda måttstock.

    Vi har helt enkelt fått lära oss att vi kan styra vår värld å t det håll vi vill. Välja. Påverka. Bestämma.Och Att Lyckas är bara en fråga om att vilja tillräckligt mycket och jobba hårt.

    Prestera eller försvinn liksom.

    När det kommer till barnavdelnníngen i livet, är rglerna plötsligt inte så längre.

    Klart man blir frustrerad!

    Jag är säker på, att minst hälften av allt som för FÖRÄLDRARNA är ett problem och en stressfaktor, inte alls är det för barnen.
    det är utifrån våra egna behov vi har det förlängda behovet att "styra upp" allt möjligt i barnets värld, eller komma utanför dörren på diverse äventyr osv. Jag menar inte att det är dåligt, men man kan ibland behöva komma ihåg att barnen själva antagligen inte lider. Däremot ska man ju såklart ta även sina egna behov på allvar och lägga den energi man känner att man vill och orkar på att skapa plats för dem.

    Hur som helst-vem fan har inte tappat tålamodet när man håller på med de där monotona enerverande tragglande sakerna, som att få TYST på ungen, i MAT i ungen, få ungen att SOVA eller ge fan i att vakna hela tiden eller vad det nu är! Man kan ju få stresspåslag bara man åker buss och hör en liten sätta igång det där otröstliga skriket som får vilken mamma som helst att vilja kunna transferera sig som Harry Potter, för att slippa att åtminstone åka BUSS med gaphalsen.

    Och att inte ha någon som kan ta över när läget är akut, så man får hämta andan i fem minuter, det kan verkligen kännas HELT knäckande!!!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Jaha, och den lilla grisen tjatade visst hål i huvet på hela tråden så alla sprang och gömde sig. Foten i munnen


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Och så har jag fått mig rejält på trynet idag också:

    www.brollopstorget.se/Forum-7-98/m4073254.html

    DET var länge sedan!

    Tyvärr var det förr åtminstone folk man visste vilka det var forumledes så att säga. Nu vet man ju inte vem det är därute som tycker man är helt slut i huvet.

    Nä, det var roligare förr. Då när jag, Aleta, Didis, och de andra var igång i trådarna. Panzer, Hammerman, Duchess och Tooticki och alla de andra. Då var det lite drag under stundom. Nu är det bara...

    ...rosalila.

    Precis som jag själv btw, när jag tar mig en närmre titt på in lilla avatar.

    Jag kanske ska skaffa fram en bild på ett redigt rivjärn istället!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Hvidbrud skrev 2011-10-10 19:03:49 följande:
    Puss på den underbara lilla rosa grisen! Halva tråden startDe ju som en kom-i-form tråd, och att höra om fina framgångar är härligt!
    själv du! Ja just ja! Det gjorde den ju! Fast det var innan jag ramlade in här. Shit vad länge vi hängt!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Åh vad jag fryyyyyyser idag!!! Rynkar på näsan

    Jag har just insett att det är dags att fatta att man måste elda i pannan på mer daglig basis nu. Det har räckt att brassa på för varmvattnet någon enstaka gång i veckan fram till nu. Vilken varm höst vi haft!!!
    Men nu tar själva huset av varmvattnet igen, så det är bara att börja källarlivet, med att mata pannan full, så vi slipper frysa.

    Truls fick ha ett täcke på sig när vi gick ut i hällregnet. Han fick det av min mamma, de hade det kvar efter sin lillla hund, fast det är lite för stort till honom. Men, nu blev åtminstone bara underdelen av jycken dyngsur. Och huvudet. Resten var torrt och fluffigt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-10-10 22:27:58 följande:
    Härligt! Vad duktig du är med promenaderna! Som jag sa när vi träffades, jag är otroligt imponerad över att du gjorde upp en plan utefter dina förutsättningar och mål, och sedan genomför den. Skitbra är vad det är!
    Tack!

    Jag känner mig faktiskt väldigt nöjd medmig själv på just den här punkten.

    Tur det, eftersom det finns gott om andra punkter jag inte ens känner att jag har någon som helst kontroll på och som skrämmer och tyngernågot alldeles väldigt. mn får peppa sig med lite i taget och de positiva korn man ka hitta. Även som blind höna.Eller vänta nu...det var ju rosa gris! Förvånad 
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ninnis, det enda dåliga med att din bästis kommer, är att då får vi ju sakna dig här.

    Fast det är ju bra för förhållanden att man får sakna ibland har jag hört. Så okej då.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Ninnnis skrev 2011-10-10 22:46:48 följande:
    Hihi!

    I´ll be back... *läses med tysk brytning*  
    Hasta la vista baby!

    *läses med...valfri brytning*

    Cool 
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård