Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Norrskensflamman skrev 2012-01-10 12:08:20 följande:
    Ja, visst är väl det mesta skit som vi stoppar i oss Förutom egenodlat då kanske.
    Men jag får hela tiden höra att "gud, det ska vara FETA produkter, inge' LÄTT, inget magert" men ALLA magra alternativ kan väl inte vara skit... eller??? Isåfall så vet jag inte vad jag ska göra. Sluta äta mejeriprodukter?
    Nädå, men välj full-feta produkter....fetaste creme fraischen, riktigt smör att steka i eller olivolja, välja bort halvfabrikat.

    Lågkolhydratskost går ut på att din kropp ska fungera som det är tänkt från början......skippar man pasta, potatis, bulgur o dyl med högt GI (mkt kolhydrater) och skippar margariner, lightprodukter samt nyckelhålsmärktaprodukter så har kroppens egen hormoniella system möjlighet att reglera matbehov mm. Kroppen känner lättare av att den blir mätt och på mindre mängd samt att man slipper blodsockerbergodalbana.

    Sen ngt man bör tänka på...vi är alla olika.....o därför kan säkert många av er äta pasta osv. utan inverkan....men att skära ner på sånt är nog nyttigt o bra för oss alla.

    Kan varmt rekommendera att gå in på www.kostdoktorn.se killen som skriver är dr.....finns presentation osv....han har skrivit en superbra bok som heter MatrEvolutionen, lättläst o intressant. På hemsidan finns också kortfattad komigång/att tänka på ibörjan med lågkolhydratskosten.
    Det är aldrig lätt att införa en förändring......men om man kan se nyttan med det o inser hur bra man mår/kan må så är det bara att prova....1-2 veckor........

    Jag förstår verkligen inte hur dietisterna kan rekommendera light-produkter.......de är livsfarliga rent ut sagt.....så mkt onödigt skräp som stoppas i dessa produkter för att få ner fetthalten......

    När jag åkte buss till jobbet så råkade jag höra ett samtal mellan chaffören o en passagerare....passageraren hade jobbat/jobbade på ngt mejeri.....de pratade om ditten o dutten.....men precis innan passageraren skulle gå av så sa han till chaffören att inte äta låg-fett-creme fraischen.....för den innehöll en himla massa totalt onödiga grejor..... Därför väljer jag alltid den feta creme fraischen.

    Kombinationen fett OCH socker gör ju att man lägger på sig...... så därför bör man skära ner på högkolhydratsprodukterna. Läs innehållsförteckningarna!
  • ingenjörsbruden
    Daa skrev 2012-01-10 19:52:23 följande:

    Det har gått bra hittills att jobba. Jag är glad att jag bara jobbar halvtid, för gosse, vad jobbigt det är att kliva upp halv sex. De senaste månaderna har jag blivit väckt halv åtta-åtta av en liten flicka som säger he-Tä! he-Tä! medan hon bökar runt i sin spjälsäng innan hon reser sig upp och börjar pilla i mitt hår.


    Sömnen (min egen, alltså) fungerar bra hittills. Kanske är det ändå bra för min dygnsrytm att kliva upp tidigt. När jag ska bli av med sömntabletterna vet jag inte, men just nu spelar det mindre roll.


    Depressionen håller sig i skinnet för det mesta, men ibland dyker den upp och visar sitt fula tryne och då blir det väldigt jobbigt. Framför allt avskyr jag hur jag beter mig då. Och blir genast ännu mer nere.


     


    Parvlarna har mycket för sig. Ibland tar vi in en lära-gåvagn i köket och då kliver Fälga Klättermaja genast upp i den. Hon håller sig i handtaget medan Axel Knuffa-saker-framför-sig skjutsar omkring henne i köket. De har båda väldigt roligt åt det (jag också). Fast i början var det lite väl spännande. Håller Fälga verkligen i sig nog mycket för att inte ramla när de krockar med väggen? Mamma på helspänn, alla byxor är blankslitna på knäna.


    Fälga har börjat stå utan stöd, allt oftare, även om det för det mesta bara händer när hon glömmer att hålla i sig. Idag tog hon två steg innan hon förvånat satte sig ner.


     


    Duktiga Fälga och Axel! Blir spännande för skäggmannen om de börjar gå nu....hihihihi
    Skönt att höra att det går ok med jobbandet o ja.....det är tuuuuufft att komma upp på morgonen....tycker jag fortfarande....hehehehe
  • ingenjörsbruden

    Det är alltid spännande med matdiskussioner...bara man är lite open-minded!

    Potatis är gott....iallafall i viss form.....riktig hemmagjord potatismos, hasselbackspotatis, råstekt potatis..... chips gör inte ont heller....... lax-recepten var bättre rent mentalt för mig att dregla över!

    SS: turkiskt på morgonen är gott, man kan blanda 3% yoghurt med turkisk om man tycker den turkiska är för tjock i början.

    Jag kompletterar alltid måltiderna med grönsakskolhydrater, paprika, tomat, sallad, spenat, kål i alla dess former, aubergin o squahs (ahh hur faaaasen stavas det). Alla kolhydrater är inte av ondo....

    Jag har själv aldrig känt mig mätt på tex en kycklingsallad....alltid blivit hungrig snart efter måltiden......men om man har en fet-sås till så står jag mig lätt till nästa måltid.......behöver inte vara mkt sås.

  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2012-01-10 14:32:30 följande:
    Åhhh... här börjar det suga i slalomtarmen!! Igår morse hade vi -20, men imorse: -10, ett litet täcke med lätt, fluffig pudersnö. Gud, vad jag vill iväg och åka slalom!!!
    Har redan börjat "smygsurfa" och som smått planera en helg i slutet av januari.
    Musikern har, som alla här uppifrån, åkt slalom men inte på typ 20 år nu. Men han gillar ju att vara ute och verkar intresserad av att prova igen.
    Så min plan är att vi far en helg i månadsskiftet jan-feb och så får han hyra och prova vad det är att åka på carvingskidor... Stackarn vet inte vad det är nämligen
    Sen får han förhoppningsvis blodad tand.
    Flickorna väntar sedan länge på att träningen ska dra igång. Det gör den idag, men vi ska hoppa denna gång och börjar nästa vecka istället.
    blir jättesugen på att åka slalom av att läsa detta! Hoppas på blodad tand för musikern!
  • ingenjörsbruden
    Fru sy skrev 2012-01-10 13:23:54 följande:
    Vi äter ju bara fetter från växtriktet, typ Oatly grädde. Jag har fått för mig att det är "bättre fetter" som är snällare mot kroppen. Men vad vet jag, jag äter ju det för att jag inte tål mjölkprodukter så har ju inget annat val heller!

    Vi har snö här idag så Orvar har varit ute och åkt pulka för första gången. Det tyckte han var jätteroligt! Förresten så kryper han, hoppar på rumpan och har börjat resa sig mot saker. Och så har tand fem och sex precis kommit fram...

    Jag har fortfarande ont i munnen sedan min operation förra veckan, trodde faktiskt det skulle blivit bättre nu. Så vi är hemma och tar det lugnt, lite småförkylda oxå. Snickarna är på övervåningen och byter fönster  
    Vissa fetter från växtriket bör man begränsa.....solrosolja har jag för mig.....men solrosoljan är mkt bättre än margarin tex.

    Gulliga Orvar i pulka! Oj då är det fullt ös där hemma med krypande/gående pöjk! Så härligt!
    Usch för ont i munnen, hoppas det går över snart. Spännande tid att byta fönster.....brrrr eller?! De brukar iofs vara snabba....
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2012-01-10 13:29:46 följande:
    Ingis; sorry, men jag gillar inte de allra fetaste mejeriprodukterna Det växer i munnen. Kan gå som sagt med fetfil till frukost och fetfraiche/fetgrädde i en sås t ex men annars... blä.
    Det kan jag förstå.....tyckte osså det kändes så i början....men fetfil är helt ok....bra start....ta mindre mängd av det feta tex creme fraischen o späd med buljong eller matlagningsvin eller så.....bättre innehåll än att ta låg-fett-produkt som bara behöver värmas för att få rätt konsistens........
  • ingenjörsbruden

    Jag ska åååååsså göra ngt kul.....jag ska på spa med mina 3 tjejkompisar! Ska bli superkul!


    lördagslunch+spa+brunch+spa+3rättersmiddag -sitta uppe halva natten o snattra tills munlädret spricker..... frukost+spa+söndagslunch

    Låter väl som ett bra upplägg?

  • ingenjörsbruden

    Nä nu ska jag ta o få massage på axlar o nacke....har dragit på mig en rejäl spänningshuvudvärk...... högst troligt pga installation av Windows 7 på en kollegas dator.....sicket strul det var....6,5 h! Inget roligt..... men men....har lärt mig massor som säkert är till nytta när jag ska installera på de resterande 16 datorerna.....snark.....

  • ingenjörsbruden
    Ninnnis skrev 2012-01-11 08:37:29 följande:
    God morgon! För andra morgonen i rad har Mini inte vaknat och ätit förrän 07.30-07.45. Igår vaknade han till vid 5 och 6, men hann somna av sig själv om innan jag hann göra välling. Imorse hörde jag honom gny lite vid 5, sen var klockan plötsligt 07.35 Däremot måste jag komma i säng lite tidigare på kvällarna så att jag faktiskt utbyttjar hans hela nätter.
    Wow! Duktiga Mini! Hahaha ja det är ju en fördel om man kommer i säng tidigare....hihihihi

    Härligt med rejäl spa-helg med mamma! Kanonförslag av maken tycker jag!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård