Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    I fredags var jag på inskrivning, ny mätare men samma procedur som sist....många mätningar i fingrarna.
    Men det känns ok iom att jag vetat om det från början. Det kommer att bli en faslig massa ul o besök på SMV men.......det är det värt!

    Ska dit igen den 25 o då träffa SMV-läkare, dietist, BM, Diabetesläkare o så skulle de försöka slänga in en ögonbottenfotografering....lite att göra den dagen.....

    Mår bra, är glad att jag håller blodsockret stabilt, hade kräkt som en gris annars..... spänner som tusan i tuttarna o molar i magen.

  • ingenjörsbruden

    Mugglan: Åhh va ljuvligt med spa! Vilken svärmor du har! Det där med bränna fett o kolhydraterna i blodet känner jag igen. Men men om man inte bränner fett så får man bättre kondis, bättre blodgenomströmning i muskel, man blir piggare o så känns det ju bra i kroppen både fysiskt o psyksiskt tycker jag, så all träning är av godo!

    Ang Biggest Looser, för att inte ha tittat på programmet så vet jag oroväckande mkt om det......är jag en selektiv svamp kanske? Suger bara upp det som intresserar?! Hmm...
    Många kan fortsätta sin viktnedgång med all sin nya kunskap....men en del trillar tillbaka i gamla spår.....det är vanorna o beteendet som är så svårt att ändra. Rutiner gör massor för en när man ska lägga om sitt levene o beteende......när man kommer hem är det lätt att falla in i gamla felaktiga rutiner.

    Hur var det nu.....för att en ny vana ska ha blivit en rutin så ska man ha hållit vid den i.....3 veckor eller? Jag är på god väg då tycker jag!

    Ang din mamma o besök.....det där är alltid så svårt, samvetet säger en sak o orken o kroppen säger annat. Jag tycker inte att det är fel av dig att välja bort att hälsa på din mamma, för ibland så måste vi ju prioritera vårt eget, Fungerar inte vår vardag o vi mår ok så funkar ju ingenting alls..... Kanske åka dit lite mer sällan, men kanske skicka ett kort eller så? Kan hon läsa själv fortfarande?
    Min pappa pratar också jättekonstigt o rörigt ibland.....blandar flera olika personer i flera olika sammanhang....här senast skulle brorsans dotter (6månader) gå en boxningsmatch med Muhamed Ali o pappas mor (min farmor).....ja du....vad svarar man.... jag försöker byta samtals ämne.....min häst o djuren på gården är ett säkert kort....men han kan bli lite ledsen.....pratar om några semesterresor vi gjort......brukar han tycka är kul o hänga på.
    Det är tufft.....tufft att se sina föräldrar bli sämre utan att man kan hjälpa dem.....tufft när man inte kan prata med dem då de varit så stora stöd i ens liv.....det är tufft....o då behöver man sin familj......så nääää jag tycker inte att det är fel av dig. KRAM!

  • ingenjörsbruden
    muggles skrev 2012-01-16 12:51:55 följande:
    nu behöver jag bara peta ut 3 inlägg så har jag en hel sida.... moahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Hahahaa o där sabbade jag o blommis det....
  • ingenjörsbruden
    muggles skrev 2012-01-16 12:51:26 följande:
    Just det fick svar från läkaren att Bedas höfter ser normala ut på röntgenbilderna, men definitivt svar efter konsultation av en ortoped (hur osäker är människan eg?! hon var ju gammal som gatan, ingen ung AT-läkare direkt). Min magkänsla sa mig hela tiden att det måste vara normalt, så som hon försöker krypa mm, men man blir ju alltid lite osäker.
    Skönt besked men herregud va människan velar.....tror på din magkänsla! Den verkar vara vältränad o sund!
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2012-01-16 13:01:19 följande:
     Min sambo sa det igår också-"kan de där på biggest looser härda ut på löpbandet med DEN övervikten, så kan jag fan springa tio minuter till, än är jag inte död"
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Den var bra! Hälsa herr Blommis det!
  • ingenjörsbruden

    PB: Gud va spännande o så många trådar att nysta i o dimmor att leta i! Kul! Hoppas att din sondering ger mkt kött på benen o att din affärsidé kan få vingar o börja flyga o lyfta dig o familjen mot oanade höjder!

  • ingenjörsbruden
    muggles skrev 2012-01-16 13:22:58 följande:
    Förresten så håller min mage på att bli ganska normal! Och jag är skitglad över det. Visst ett visst mått av lös hud får jag kanske leva med, men jag slipper nog se gravid ut hela livet verkar det som. Nu putar den lite fortfarande men mer som om den är otränad, än som gravidmage. Jag vågar inte träna situps än för magmusklerna har inte helt gått ihop men jag gör plankan ofta (1,5 min planka, tungt!). Plankan och alla statiska övningar ska vara ok även om magmusklerna är delade fortfarande.
    Skitglad! Fniss fniss!
    Härligt med resultat!
  • ingenjörsbruden

    Vi kommer att göra ul v8, sen vill vi ha remiss på KUB, hoppas få det av läkaren som jag träffar den 25e.
    Sen blir det ett antal tillväxt ul för bebisar med mammor med diabetes tenderar till att bli stora o pluffsiga.....o även få problem men sitt blodsocker de första timmarna/dagarna...... misstänker man stort barn så blir det ju igångsättning....kul......värkstimulerande o de mesta har jag iofs provat med busan..... Kan ju känna sig lite erfaren,......det enda jag inte hann testa (!) o ville var sterila kvaddlar....får väl testa det nästa gång...hahahahaha

    Nåja....vad är äl en bal på slottet.....

    Nä men om jag skulle ta o få ngt gjort på jobbet....

  • ingenjörsbruden
    BrudSommar2006 skrev 2012-01-16 13:30:37 följande:
    Heloise, usch, jag hade ingen aning om att det gjorde så ont, kanske tur att inte du heller visste det? Antar att fp inte gör lika ont då, för man hör ju talas om fler som gör det.

    Ska börja med bromsmedicinen i övermorgon, jag både ser fram emot det och är nervös. Ska bli skönt att komma igång i alla fall, det är ju en oro över hur pass mycket sämre man kan tänkas hinna bli innan man kommer igång, eller har varit en oro i alla fall, just nu är jag ju hyfsat ute ur skovet så gott som och inte lär jag hinna in i ett nytt innan i övermorgon i alla fall.

    Flamman, vad skönt att allt verkar ha lugnat sig och att tillvaron med jul och nyår och födelsedagar och allt verkar fungera så bra. Och pappan hör av sig till flickorna också, det var ju bra.

    PB, vad roligt att du verkar ha lite idéer på gång.

    Läste förresten en artikel om hur det gått för alla tidigare Biggest Loser-deltagare, och de flesta hade gått upp i alla fall lite men jag tror inte att det var nästan någon som vägde lika mycket som innan.
    Hej BS!  Kul att se dig här inne. Hoppas det går bra i övermorgon. Är det många olika sorter man tar samtidigt som ska kombineras eller man får en sort bara?
  • ingenjörsbruden
    BrudSommar2006 skrev 2012-01-16 13:47:02 följande:
    En medicin bara, en spruta en gång i veckan. Är ju faktiskt överkomligt. Alla får samma dos. Fast man ska trappa upp och inte börja på ful dos på en gång och hur lång tid man håller på med det beror visst på hur dålig man blir.
    Det är ju rätt överkomligt, hoppas att den dosen du börjar på blir perfekt direkt!

    Sterila kvaddlar...ja....skönt lär det ju inte vara.....men har man bara det kvar att testa så måste man ju som ingenjör även testa det....fullständig avtestning!

    Gud vad man uppskattar hela nätter när man har fått flera sönderhackade........Sover hon bra annars eller är hon inne i en period kanske? Hoppas hon sover bättre i natt!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård