Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Har skummat igenom novellen ni åstadkommit......skickar massor av o kramar till er alla....tråkigt med alla baciller o virus som härjar......

    Ska själv gå o jaga en vild 2,5 åring som inte gillar att snyta näsa.....o det måste göras för det kommer floder.....*öööörk*


    I löööööööv pussar!

  • ingenjörsbruden

    *stapplar in väl omvirad av yllefilt med en rejäl hög snytpapper till hands*

    Hej.....snörvel..... jag är förkyld....inget konstigt mer än att det känns som att jag har så mkt snor i huvudet att antingen så kommer hjärnan att bli konstant komprimerad eller så måste jag hitta ngt sätt att lätta på snortrycket.... *fräser*

    annars är allt ok här, ska till BM på måndag fm, maken följer med, inget vul bokat med det är ju SMV så det blir nog VUL på ngt vis när vi är där....
    Knäppta byxor slutade jag med för nästan 2 veckor sedan....tuttarna gör ont så in i bängen, humöret/hormonerna är tämligen mer än lovligt snabba på att reagera....på allt... så jag är positiv.

    EA: Skönt med ganska snabb tid till op...men va f-n tänkte de på när de tog det datumet? Skrivas in på alla hjärtans dag.... nåja....skönt du har fått tiden.

    Fika är jag med på om jag kan o har möjlighet, tänkte förresten bege mig mot Norrköping i v 20 om det är någon som är i krokarna o sugen på att kramas! Ska våldgästa lite väninnor från universitetstiden, tar tåget tillsammans med busan är tanken.....stannar ons-sön.

    Tycker synd om alla som är sjuka, har ont eller närstående som inte mår så bra (både missar/vovvar, barn o karlslokar)

    BS: jag gruvar mig alltid för alla sprutor....kvittar hur många jag kommer att få/ ta i mitt liv....men med glädje i tanken kommer jag aldrig att tänka på sprutor.....

    Nä...nu får jag kasta in handduken.....snoret tar över totalt här....
    *BACILLFRIAKRAMAR TILL ALLA*

  • ingenjörsbruden

    Lanovia: Vilket kaos! Tycker synd om er allihopa! Skönt att maken din verkar må bättre, handfat är sköra...får du till en smäll på rätt hörna så kan handfatet spricka fort utan större kraft.

    Blomman: Fy vilken händelse! Skönt att allt gick bra till slut! *brrrr*

    Klockarbol: vilken helg! Tycker också att det är konstigt att rena kök/hem inte håller sig rena o fina så länge....men man säger ju att ett smutsigt barn är ett glatt barn så jag kör med samma devis på hemmet.....även om maken inte håller med för 5 öre!

  • ingenjörsbruden

    Start September: Fy va kallt! Här i söder ligger vi -5-10 men det blåser en del o så är det så mkt fukt i luften så kylan går genom märgen direkt! Brrrrr! Funderar på hur dagis gör här....barnen sover i vagnar ute.....har faktiskt inte hört om de ändrat rutinerna nu när det är kallt..... får fråga i em!

  • ingenjörsbruden
    Klockarbol skrev 2012-02-06 10:55:52 följande:
    Här är bara runt 8 grader kallt nu men det blåser så det är nästan värre än de ~20 kallgraderna härom dagen!

    MSW - Rödvinbärssaften med vanilj började nog med att jag såg det här receptet:

    www.dansukker.se/se/Recept/Saft/R%C3%B6d_vinb...

    Jag gjorde den enligt receptets mängder första gången men tyckte att det blev ruggigt jolmigt med så mycket vaniljsocker till så lite saft!
    Minska istället mängden vanligt socker med nån dl och börja med halva mängden vaniljsocker (förutsatt att du anänder äkta vanilj) och prova dig fram.
    Jag avråder bestämt från att "mosa bären mot grytans kant!!!! Blir bara grumsigt och svårsilat!

    Natriumbensoat tycker jag är svårdoserat så om jag ska ha konserveringsmedel i (jag fryser oftast saften) så använder jag flytande Atamon

    Jag följer nästan aldrig några recept när jag kokar saft utan skottar i vad bär jag har i grytan och slår en slatt vatten i botten, mängd beror på vad det är för bär/frukt.
    Sen kör jag med 6 dl socker per liter avrunnen saft. Bär med mycket pektin kokar jag inte upp när jag ska ha i sockret utan jag bara rör ut socker i den nysilade ljumna saften.
    Det blir aldrig så fin gelé som i saftflaskorna annars :(
    Ett gammalt barndomsminne poppade upp här.....mamma gjorde alltid egen svarta vinbärsgelé men konsistensen blev alltid lite olika....någon gång blev det så löst så sugrör hade varit optimalt för inmundigandet! Kära goa mamsen.....inte alltid så glad för att läsa recept.... hihihihi
  • ingenjörsbruden

    O så kanske till det allra roligaste o härligaste på min dag.... besöket på SMV

    Blev så klart ul igen......maken var med o vi var nog rätt nervösa båda två....... o lättnaden i min kropp när jag själv identifierade hjärtat som pickade innan dr hann säga ngt var helt underbart!
    Längden var perfekt o följer utvecklingen precis enl mina uträkningar! Så idag är jag i v9, v8+5!

    Känns så fantastiskt!

  • ingenjörsbruden
    Klockarbol skrev 2012-02-06 11:20:04 följande:
    Både jag och mamma har för vana att bestämma vad det är vi har kokat efter att vi sett resultatet! Ffa med sylt och marmelad.

    Det blir ju så sällan det vi siktat på från början

    Flytande gelé kan raskt hällas på flaska eller redas av till saftkräm - det är betydligt mer bökigt att få ur gelé ur flaskor...Obestämd
    Men det går!

    Och recept är överreklamerat (eller så är det kanske mera så att de helt enkelt aldrig kan hittas när man behöver dom? Jag önskar mig fortfarande en bra receptdatabas!)
    Ja gelé i saft flaska är tradigt....men vattenbad funkar väl?  Blir det gele igen om man värmer upp det igen? hmmm

    hittar du en bra receptdatabas så skicka tipset till mig!
  • ingenjörsbruden
    MSW skrev 2012-02-06 11:23:58 följande:
    Åh ingis vad härligt att allt såg bra ut! Men förra gången måste det ha mätts helt galet då eller? Jaja, det spelar juh ingen roll när nu allt är bra igen!

    Klockarbol: ska spara receptet! Annars har jag bara recept där det ska stå och dra i ett par dagar, det har inte blivit av ännu att jag har testat något! kanske skulle man kunna slänga med en vaniljstång eller något i mina recept med.. *funderar*
    hrmmm ja det får man nog säga....den dr tycket att alllt såg bra ut o det var så lätt att undersöka mig o blathablathablatha...... men av dr idag fick vi höra att jag var svårundersökt pga vinkeln på livmoderns så det var inte jättelätt helt enkelt....det gör ju rätt mkt om man mäter fel på ett par mm så tidigt..... maken var ju rätt förgrymmad över att det var så konstigt förra ggn....... nåja....det är skönt att allt såg bra ut iallafall.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård