• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Minuz skrev 2011-06-05 16:59:17 följande:
    1700tal - Jo, baktill påminner den om din ena......... Rekommenderar du hellre bridal satin eller taft?
    Tänkte beställa från en tjej på dh gate som har 96-97 % positiva omdömen och de har skrivit att sömnad och material och kvalitet är toppen, så hoppas på det.. Hon skräddarsyr den som jag vill ha den, inkl underkjol och frakt och leverans på ca 20-30 dagar så kostar den 160 usd.
    Det är nog bäst att ta det som de rekommenderar till den modellen. Skulle gissa att de gör den i taft. Personligen är jag inte förtjust i taft så jag valde bridal satin. Men till de luftiga fluffiga draperingarna är nog bäst i taft, men ta det som de tycker. Skrattande
    Farmall skrev 2011-06-05 17:11:28 följande:
    Grattis miceme! Du borde ju vara gift nu. Har inte läst längre bak i tråden och hinner inte nu, men jag tror du var kanonfin på ert bröllop. Bilder? Gick allt bra? Har du redan svarat på det får jag läsa senare.

    Har precis kollat yr.no YES YES YES!!! SOL!!!!
    Hehe, kollade oxå på sidan yr.no (visste inte att den fanns för några dar sen) och jag och blivanden skrattade gott åt förklaringen som ploppade upp när vi skulle skiva in vår stad. "Linköping, Östergötlands Regionshuvudstad". Pampigt värre. Så var vi tvungna att skriva in grannstaden (som förstås anser sig vara större än "oss") för att se vad som kom upp då... Jo "Norrköping, by i Östergötland"!
  • 1700tal
    jkbr skrev 2011-06-05 18:45:17 följande:

     


    Efter ett litet hot så skickade milly till slut klänningen!
    Men den blev inte som jag ville , den blev inte som testklänningen i armarna:( och jag vet inte om jag gillar pärlorna, kan man ta bort dom någon som vet?
    och hur många dagar brukar det ta med shippingen? 
     här är en bild :)

     


    Jadå, pärlorna kan du bara sprätta bort, det gjorde jag. Är det dina "cap sleeves" som du inte gillar alltså? Allt som allt tycker jag den ser fin ut men det beror ju på vad du hade i åtanke från början...

    2-3 dagar brukar shippingen ta, går jättesnabbt. Den flygs hela vägen.
  • 1700tal
    jkbr skrev 2011-06-05 19:02:16 följande:
    föresten 1700 tal , förstör man itne spetsen om man  sprettar bort pärlorna? här för mig att du tog bort spetsen också?
     
    På min trillade spetsen av oxå när jag strättade av blinget. Men jag vet inte om det berodde på att jag sprättade helj vilt och bara vill ha av allt snarast eller om allt verkligen satt ihop. Men kan du inte handsy tillbaka spetsen samtidigt som du sprättar  bort blinget.

    Men menar du att du ska sprätta bort rubbet av pärlorna? Surely not? De över bysten är ju jättesnygga! Eller?

    Men tog de för mkt betalt? Hur?? Förvånad
  • 1700tal

    ÅH, Miceme - massa GRATTIS!! Ska genast gå in och kolla de andra bilderna! {#emotions_dlg.flower} Så fina ni var på de du la i tråden!

  • 1700tal
    Skumboll skrev 2011-06-05 21:04:27 följande:
    Okej.... bara för att det är ni! Tungan ute


    Säger bara en sak - GUDINNA! Skål (och du vet ju vad jag tycker om såna där små ynkliga tygstycken som hänger lite snett och vint över kroppen... Flört Men på fullaste allvar, riktigt jäkla skitsnygg på dig!)
  • 1700tal
    Tinzi skrev 2011-06-06 21:19:46 följande:
    Ja då skall jag ta måtten till klänningen nu då *nervös att det blir fel* Ska ju beställa den så fort skatteåterbäringen kommer nu om några dagar så är nog dax.

    Ska sen dra av lite då jag ska ner i vikt, men tycker det är svårt att veta hur mkt jag ska dra av, har för mig nån skrev 1 cm för 1 kg? men kan det stämma?

     
    Darling Daisy skrev 2011-06-06 21:23:02 följande:
    Tinzi:
    1700tal och nån mer har testat det där med centimetrar och kilon och hävdar att det funkar.

    Fundera på var du har mest hull som kommer att försvinna, där kan du förmodligen dra bort 1 cm/kg. På delar där du förmodligen inte kommer att tappa så mycket, drar du av mindre (tex 0,5 cm/kg).

     
    Precis. Men som DD säger så går man förstås ner olika på olika delar av kroppen beroende på hur man är "skapt". Det lättaste är förstås om man vet hur man ser ut vid den vikt man vill nå. I mitt fall var det inte så svårt för det var "bara" ett par år sen och dessförinnan som jag hade min idealvikt. Då har man ju rätt bra koll på var de extra kilona satte sig och därmed var/vilken ordning de kommer ramla av igen. Men ta inte för mkt bara, har du snörning kan du ju lätt snöra in några cm utan att det ser konstigt ut. Skrattande
  • 1700tal
    Mimmi70 skrev 2011-06-06 23:36:45 följande:
    Jag har köpt klänning nr 2; wihooo! Hoppas att den ät lika fin som jag tror. . .
    Finfin!
    Miceme skrev 2011-06-07 09:03:40 följande:

    Godmorgon!


    Nu har jag varit i kontakt med konditorn som gjorde vår tårta och det var en förstående och uppriktit ledsen man jag hade i andra änden av luren. Han trodde inte att det fanns andra gröna färger än den man köper i affären =O.


    Jag trodde att man inom alla yrken gick vidareutbildningskurser och fick lära sig nya saker.....men men.


    Vi behöver inte betala tårtan, jag erbjöd mig ändå att betala fast inte full pris, för tårtan var jättegod. Men han ville inte att jag skulle betala. Tack vare att han var så förstående och tog till sig av vad jag sa så kommer jag ändå kunna le när jag ser bilder på tårtan.


    Men det var ju generöst av honom faktiskt. Har du bild på tårtan, nu blir man ju nyfiken på hur den ser ut!
  • 1700tal
    zvartaliljan skrev 2011-06-07 08:33:55 följande:
    Igår blev jag klar med caketoppern Min M2B är nöjd nu


    Har du gjort den helt själv? På frihand? Så söt!
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2011-06-07 14:43:12 följande:
    Ni sykunniga:

    Om jag ska köpa tyll att ha till en underkjol med många lager tyll. Ni vet, en sån vippig 60-talsklänning.
    Vad ska jag då köpa?
    Heter det bara tyll eller finns det olika sorters tyll?
    Ja, det finns olika sorter. Till underkjol ska du ha den grovmaskiga, inte den tunna som är mer "skir". Till slöjor används den tunna (och till min "nya" tyllnederdel på sidenklänningen är det tunn tyll) men den plattas till när den tyngs ner av tyg utanpå. I alla mina underkjolar är det den grova superstela tyllen. Och den brukar bara finnas i i vit för den syns ju ändå inte. Men all tyll som syns är den tunna bäst till och den behövs mer meter till.

    Vad ska du ha underkjolen till? För en vippig 60-talsklänning har väl inte du beställt?! Förvånad Eller är det som partydress?
    Darling Daisy skrev 2011-06-07 13:01:30 följande:
    Nu har äääntligen min klänning från dhgate kommit!!
    Jag sitter på jobbet och försöker hitta på en ursäkt för att gå hem tidigare så jag kan få prova den..
    Jag har i alla fall packat upp den ut paketet, smög in i tjejernas omklädningsrum och tog upp den. Vände den på rätsidan och tog en snabbkik - den ser lovande ut!! Färgen är vacker, gräddig ivory med lite champagneaktig spets.

    Ohh, vad jag hoppas att den är ok när jag väl får prova den!

    Bilder kommer självklart när jag kommer hem till kameran, jag vet ju vilka krav som ställs för att man ska få vara med här i tråden!   -> Bilder postade direkt, helst innan man själv hunnit se sig i spegeln! Eller hur?
    Åh, vad roligt att den ser lovande ut! Bli akut "magsjuk" med dig människa och åk hem och prova (= fota!!)!
  • 1700tal
    Sörön10 skrev 2011-06-07 15:06:11 följande:
    Tjohooo! Idag ringde det oväntat äntligen på dörren! Min sångklänning kom! Den andra! Äntligen! Tror den sitter ok också, får inte upp den själv så jag får lämna slutgiltligt verdict senare!

    Millybridal! Tog god tid på sig men tyget!! Färgen är helt amazing!

    Har bilder på bloggen.

     
    Åh, vad kul! Ska gå in på bloggen och kolla!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!