• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Pinkgrape skrev 2011-06-09 12:35:04 följande:
    Ja, jag har fått tag på säljaren nu iaf och de tar på sig hela ansvaret för att det blev fel och beklagar verkligen. Jag skulle föreslå en lämpliga kompensation, då de inte har tid att skicka en ny i rätt tid för mig. Jag förslog såklart pengarna tillbaka och retur av klänningen om de önskar mot att de betalar frakten.

    Min sambo tyckte att jag skulle beställa en ny från samma ställe som den andra klänningen och det blir nog så. De var enkla att få kontakt med, snabb på göra och leverera och jag fick exakt vad jag beställde i rätt storlek :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Jag tycker inte du ska behöva skicka tillbaka klänningen! Det kommer de säkert inte heller vilja, frakten med flyg kostar ju som halva klänningen. Och då kan du ju sälja klänningen och få alla pengar tillbaka - då kan du ju hitta en ny klänning för det priset.
  • 1700tal
    sasssyy skrev 2011-06-09 12:38:54 följande:
    trist när det blir fel... och då är det ju också bra att vara ute i god tid så man hinner åtgärda eller göra om liksom... funderar o funderar på NÄR jag ska beställa...anta att vi gifter oss i slutet av november-början av december... då kanske jag bör beställa senast i början av augusti??? då vet jag ju lite hur det har gått med vikten också ... om jag nått mitt 10-kgs mål och hur bra det har gått......*suck* vilket problem liksom... vara orolig att ha gått ner FÖR MYCKET ha ha
    Det blir säkert bra. Var hade du tänkt att beställa ifrån? Har du nån modell du gillar?
  • 1700tal
    Pinkgrape skrev 2011-06-09 12:51:41 följande:
    Hahaha de VILL att jag skickar tillbaka klänningen! Det hade jag aldrig kunnat tro...
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Nähä? Men skicka den för 17 inte utan att de FÖRST betalar tillbaka pengarna för klänningen OCH frakten. Annars finns nog risken att du står utan alltihop...
  • 1700tal
    Pinkgrape skrev 2011-06-09 12:55:13 följande:
    Och hur gör jag det? Vad skickar man med? Posten?
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Eller Schenker eller DHL. De har bättre internationellt system. Är billigare oxå. Men se till att den skickas som express (samma som kineserna gör) så den inte skickas med snigelpost. Då tar det nog halva sommaren innan det når dem.
  • 1700tal

    äsch, svarar jämt för långsamt! Går den att skicka tillbaka i samma paket/påse som den kom ifrån? Enklast är väl att använda det företag som tillverkaren skickar med. För då kan du ringa till dem, DHL eller vad det är för att fråga.

  • 1700tal
    Pinkgrape skrev 2011-06-09 13:16:12 följande:
    Nej, det går inte. Var tvugen att riva sönder den för att få ut klänningen. Jisses, vad mycket jobb detta blev.... Funderar på att behålla den och sälja den. Enklare :P
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Tror du inte det kan vara precis så de hoppas att du ska reagera? Ja menar, det är ju knappast lönsamt för dem att betala frakten tillbaka. Ska kolla vad Schenker tar. Om du drar till lite (det gör ju de oxå, alltså lägger på marginal på frakt, det gör alla företag) till dem på mailen kanske de backar. De kan knappast ta reda på exakt vad det kostar att skicka härifrån.
  • 1700tal
    Pinkgrape skrev 2011-06-09 13:29:24 följande:
    Haha jag har redan sålt klänningen verkar det som... till min syster :) Hon älskade den :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Nej men! Men gör du ingen förlustaffär då?
  • 1700tal
    Pinkgrape skrev 2011-06-09 13:33:20 följande:
    Njaaaa... jag köpte den för 1050kr och hon får den för 1000kr :) Den 50-lappen bjuder jag på :P
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Haha, men det är ju fantastiskt! Så slipper du jobbet att packa och skicka den! Skrattande Ska hon gifta sig i sommar hon oxå?
  • 1700tal
    Pinkgrape skrev 2011-06-09 13:41:17 följande:
    Nej, det är ju dock det som.. hon ska inte gifta sig! Eller jo, men det är inte bestämt datum eller något. De har pratat om att gifta sig under 2012, senast 2013. Jag vet ju dock att hon kikat på lite klänningar redan och att vi har samma smak :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Oj! Men jaja, hon kan ju sälja den i sin tur om hon hinner ändra sig. Men då kan du inte beställa en likadan eller lik klänning till dig nu då för då blir ni ju likadana? Flört
  • 1700tal

    Humlan - jag hade oxå bett bestman att styra upp dessa konstiga idéer så din blivande får en korrekt svensexa. Vet de inte vad en svensexa är?

    Men du, ärligt, om de nu vill att barnen ska få ett hörn med i bilden (om det nu är det som det handlar om), kan ni inte ordna en liten lysningsmottagning istället där barnen får vara med? Kan ju bara vara fika, lite tårta, balonger och annat festligt. Då kanske släkten kan låta svensexan vara en svensexa och inget annat.

    Måste säga att jag förstå, även om jag överhuvudtaget inte fattar hur din släkt tänker med en svensexa för allihop, att släkten tycker lite "synd" om barnen som inte får vara med att fira en så stor händelse. I vårt fall skulle vi aldrig kunna ha ett barnfritt bröllop (även om jag personligen inte har nåt emot folk som har det), det skulle bli otroligt mkt besvikelse. Däremot tror jag inte våra släkter skulle utrycka det till oss, de verkar vara lite bättre bevandrade i god sed än dina, haha.. Men oj, vad barnen skulle bli ledsna (fast våra släktingbarn är lite större). Så kanske kan ni göra nån liten grej av det hela (som en liiiten lysning) utan att det behöver kosta massa eller va omständigt, där barnen kan vara med?

    Men fattar inte hur de ens överväger att ha barn (eller kvinnliga gäster för den delen) på en svensexa?? Om vissa bröllop må va olämpliga för barn (vissa tycker ju det, för barnens skull) så är väl en svensexa med allt det innebär 5 000 ggr värre??

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!