• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Red skrev 2011-07-20 19:28:20 följande:
    Så har vi också resonerat. Förhoppningsvis flyter allting på på bröllopsdagen utan att vi behöver oroa oss för något, det har bröllop nästan varje helg och är väldigt proffsiga.

    En rolig sak är att alla som gifter sig där får ett fruktträd planerat i deras park som märks upp med namn och datum. Så kan man gå dit sedan på bröllopsdagar och liknande och se hur trädet (och kärleken) vuxit sedan sist Hjärta 
    Om de håller bröllop i vanliga fall så behöver man nog inte oroa sig, jag har frågat vår restaurang massa konstiga grejer och de säger alltid "lämna det till oss, det fixar vi". Skönt värre!!

    Vilken kul grej med fruktträden! Är också nyfiken på var ni ska vara!
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-07-20 19:44:09 följande:
    Mmm, önskar vi oxå hade råd att lämna över allt till andra. Angenämt! Om vi bara inte varit så många... Tror inte våra föräldrar förstår tjusningen med att köpa sig fri från stress heller. Det är inte snobbigt eller lyxigt, bara skönt.
    Det är ju ett problem om man är så många som ni. Ju fler gäster desto mindre pengar kan man lägga per person.  Om man inte är multimiljonär vill säga...
    En del av våra nära kan nog inte aaaaalls förstå att vi lägger såna enorma summor som vi gör (det drar ju iväg även om vi bara är drygt 50 pers) men jag är ju en snålpetter i vanliga fall så nog tänker jag slösa just denna dag. 
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-07-20 20:02:03 följande:
    Precis. Och inte kan vi tumma på gästlistan heller, annars hade jag nog gärna gjort det. Men tycker ändå vi får sjukt mkt för hyfsat låg summa. Men det är ju skönt om man kan va avslappnad oxå och inte springa runt som en skållad råtta på bröllopsdagen sen..
    Har man många runt en som kan hjälpa till tror jag att det är smart att delegera ut en del grejer. Man har säkert nog att tänka på ändå...!
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-07-20 20:14:04 följande:
    Jo precis, en del saker är bra att delegera. Men till vem, det är det knepiga. Samtidigt är vi både lite stolta och vill kanske inte "släppa" på ansvaret. Vi håller hårt på bestämmanderätten. Dessutom vill vi ju att våra närmaste i familjen ska njuta av dagen de oxå. Lite knepigt är det, det hade helt klart varit jätteskönt att kunna köpa rubbet som ni gör.
    Jag förstår grejen, jag är ju ett kontrollfreak själv men man biter sig nog bara i arslet om man själva ska vara med och rodda i allt under själva bröllopsdagen, tror du inte? Samtidigt så vill man ju, som du säger, låta när och kära bara vara gäster. Svårt, kanske det finns några ungdomar som man kan köpa för billig peng?
  • Skumboll

    Red: Helt fantastiskt ställe ni ska vara på, ni kommer få en finfin dag!!

    1700: Såg i galleriet att de möblerat som E-bord med tungorna emellan valven! Det var också min tanke hur de löser möbleringen.  

  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-07-21 08:45:36 följande:
    RED - åååååh, vilket ställe! Japp, me like! Vilka valv!! Men hur gör ni med borden där? Går det att anpassa till en bröllopssittning?

    Du beskrev det precis som jag vad gäller det där med risken att delegera i planeringsstadiet. Så känner vi oxå, våra föräldrar gifte sig i hemlighet på annan ort i byxor typ. Need I say more. Och svärmor är mkt förtjust i att ordna bjudningar och fester för hela släkten. Hon är helt fantastisk på att laga mat men risken finns att om vi "släpper loss" henne i planeringen av själva festen så slutar vårt bröllop som en av hennes sammankomster. Utan ett spår av sånt vi gillar, och vi prioriterar helt andra saker. Som lokalen och mkt smarrigt vin. De 2 grejorna fattar de inte alls, näsan lite onödigt tror jag... Drömmer
    Men hon är väl stenbock? (din svärmor alltså) Tungan uteCool
  • Skumboll

    Eller var det din mamma kanske? Nä, nu känner jag att jag inte har riktig kol.... haha

  • Skumboll
    Red skrev 2011-07-21 09:28:27 följande:
    Mina föräldrar gifte sig i hemlighet i rådhuset, och tycker inte det är så himla noga med någonting.  Mamma hade dock kjol! Svärmor annordnar väldigt mycket bjudningar, en mysig familjemiddag innebär minst 20 gäster. Och henner sätt är det enda rätta Skrikandes Vin är vi dock överrens om, det gillar vi alla haha!
    Haha, alla vi pratat med frågar oss "varför ska ni göra det så komplicerat?". De tycker alltså att vi kan gifta oss borgerligt för det går ju snabbt och är billigt.
    Mina föräldrar gifte sig också borgerligt i hemlighet och fattar nog inte alls grejen, även om mamma verkligen försöker förstå. 
  • Skumboll
    Red skrev 2011-07-21 10:17:01 följande:
    Vi gifter oss också borgligt, och tycker inte att "nivån" på bröllopet har något att göra med om man tror på någon gud. Vårt bröllop blir varken snabbt eller billigt Flört, det är bara vigseln som blir annorlunda.
    Det jag menade var typ rådhuset med endast två vittnen.... blev lite felformulerat.
  • Skumboll
    Red skrev 2011-07-21 10:36:13 följande:
    Det är ok! Blir bara lite trött på folk som frågar om vi skall gifta oss kyrkligt eller borgligt, och när vi svarar borgligt antar de en massa saker. Att jag inte skall ha klänning, att vi inte skall ha några gäster, ingen middag, ingen dans, att det skall vara runt lunch, ingen bröllopsresa... En kollega sa tom: Om ni skall gifta er borgligt kan ni ju inte ha någon utgångsmarch!

    Nej, straffet för synden att gifta sig brogligt är ju att man måste gå ut i tystnad
    Jaha, nej nej, några såna värderingar lägger jag inte i ett borgerligt bröllop.... det var ju så vi själva tänkt först innan vi bestämde oss för kyrka ändå.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!