• Skumboll

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Red skrev 2011-07-15 13:08:04 följande:
    Kul! Vad är ni använt för tryckeri?
    Ett lokalt tryckeri en bit utanför stockholm! Skönt att kunna åka dit och kika på provtryck och hämta allt istället för att ska skickas och kanske förstöras.
  • Skumboll
    Amejuli skrev 2011-07-15 13:04:42 följande:
    Åååh... Sitter och knåpar ihop ett album med bilder till min blivande med alla minnen som får mig glad och varm när jag tänker på oss... Och jag blir verkligen alldeles lycklig! Han är så fin!
    Vad gulligt gjort! Solig
  • Skumboll
    Red skrev 2011-07-15 13:15:39 följande:
    Så du "designade" dem själv? Blev det dyrare eller billigare jämfört med tex Callipraphen?
    Ja precis, jag är grafisk formgivare så det kändes rätt självklart för mig att formge dem själv.
    Jag vet faktiskt inte vad slutpriset hamnar på och jag har egentligen ingen större koll på calligraphen men jag skulle tro att det är billigare att trycka själv. Lite beroende på material och efterbehandling osv. 
  • Skumboll
    Red skrev 2011-07-15 13:31:13 följande:
    Ok, intressant att veta! Vi köpte våra save-the -date kort på calligraphen. Själva priset för materialet (kort, kuvert, papper, band mm) tyckte jag inte var alls farligt, det hade nog blivit dyrare att köpa hos en pappershandel. Sedan kostade montage 2kr/st vilket jag inte heller tycker var farligt då både jag och sambon jobbar mycket och brukar få svårt att hitta tida att göra sånt i lugn och ro. Men priset för trycket är en engångskostnad som i vårt fall (38 bjudna = ca 22 kort) blev mer än själva korten. Har man många gäster blir det ju inte så mycket per kort men för oss blev det det. Fast jag förstår ju att det kostar vad det kostar oavsett hur många gäster man har, men vi blev lite snopna!
    Får jag fråga vad era 22 kort gick på totalt? 
    Det är ju det som är lite lurigt att allt inte är inkluderat i priset utan det dessutom tillkommer en engångskostnad för trycket. Jag kan tro att calligraphen har rätt stor avans på sina grejer faktiskt, för det kostar inte så mycket att trycka egentligen. 
    När jag trycker hos tryckeri så ingår ju materialet i det också (band och sånt får jag ju såklart fixa själv). 
  • Skumboll
    Red skrev 2011-07-15 13:43:28 följande:
    Trycket: 259 kr
    Kort+kyvert+band:10 kr/st
    Montage: 2kr/st

    Totalt: 523 kr

    Jag tror också att calligraphen tjänar bra på det. Men jag är inte säker på att det hade blivit så mycket billigare att ordna det själv, tex tror jag att materialet hade blivit dyrare för mig. Trycket hade såklart inte kostat något om jag skrivit ut det på datorn själv, men det hade inte blivit lika fint heller. Plus att vi aldrig fått tid till att knape och knåpa Tungan ute

    Som grafisk formgivare förstår jag att du gjorde det själv, men för oss var det det bästa allternativet. De blev väldigt, väldigt fina och 523 kr är ju ingen förmögenhet!
    Nej, ska man köpa allt material i butik, skära och montera så tror jag inte att det blir så mycket billigare och så står man där och får dessutom göra jobbet själv. Tid är också pengar, det får man inte glömma...
    523 kr för inbjudningar är inte mycket, jag kan tänka mig att det börjar kosta om man ska ha typ 15 olika trycksaker (som jag, haha!). 
  • Skumboll
    bruden skrev 2011-07-15 14:01:06 följande:
    Engångskostnaden är för att tryckeriet ska ta fram en mall att trycka efter. Jag tror inte något tryckeri INTE har denna kostnad men däremot kan det variera i pris eller om det inkluderas i slutpri eller per enhet. Men att ett tryckeri tjänar på att ta fram mallen vet jag inte. Det kostar ju för dem att ordna den också. Tid är pengar (säger jag som också är grafiker )
    Många av de tryckeriet jag varit i kontakt med har haft startavgifter på runt 500-ingen. Och då var man tvungen att trycka allt på en gång annars blev det en startavgift/trycktillfälle.
    Jag har specifikt frågat mitt nuvarande tryckeri om startkostnad men jag vet inte huuur många omgångar jag tryckt och han har försäkrat mig om att det inte är några startkostnad. Kanske han bara är snäll eftersom jag också trycker där som företag...
    Nu trycker jag digitalt, offest pratar vi ju andra pengar. 
  • Skumboll

    Ojojoj, här har vi pysslar idag! Rispåsarna är fyllda och asken till dessa är klara! Kartongtårtan är färdig och likaså trälådan där vi har våtservetter och sådär till gästboksträdet. Nu när lilleman gått och lagt sig och vi fått i oss lite mat ska vi montera vigselprogram!  

  • Skumboll
    Tinzi skrev 2011-07-16 19:40:26 följande:
    kartonglåda? BILD ;)
    Färgerna är tyvärr rätt blaskiga på bilden, mycket finare i verkligheten!



    Och asken till rispåsar och vigselprogram


  • Skumboll
    Tinzi skrev 2011-07-17 09:20:29 följande:
    Åh, superfina! Jag kanske borde ha nån ask till alla mina såpbubblor när jag tänker efter. Rund e ju snyggt! Vart köpt du din?
    Panduro!
  • Skumboll
    1700tal skrev 2011-07-17 10:27:31 följande:
    Snyggt!! Hade du målat och grejat själv eller hur var det?

    Själv har jag letar efter placeringskorthållare på ebay och dhgate och blir helt snurrig, GAH! Jäkla djungel alltså... Och inte hittar jag vad jag letar efter, bara samma fåniga hållare som upprepas 100 ggr.
    Jepp, allt är spraymålat by myself.  

    Vad letar du efter då?
    Jag hittade så fina lite klassiska i metall men attans vad dyra de var, det fick bli en enkel lösning med vikt papper istället. 
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!