1700tal skrev 2011-07-14 16:18:02 följande:
Men det var ju rätt logiskt tänkt av honom!
Ja, det är jätteskillnad mellan färskvarorna fast de ser nästan likadana ut. Nu var bara icas produkter ett exempel eftersom jag bara handlar där. Men om man lusläser på allt blir man ganska chockad och det blir plötsligt helt solklart varför vissa produkter kostar lite mindre. Ost är en annan helt galen grej, vad skit de stoppar i osten! Det är i princip omöjligt att hitta ost utan konserveringsmedel men i de flesta är det även emuguleringsmedel (det är då den blir lite gummiaktig och inte smular sönder man man skär) och gult färgämne. Gult färgämne finns i massa vanliga mejeriprodukter för att ge det en "gräddigare" färg.
Samma med bröd, det är helt sjukt vad man kan hitta i de flesta bröd. Särskilt i det "hemmabakade" från butikerna egna s.k. bageri. I icas egna bröd, typ de styckvisa frallorna och limporna brukar det finnas 5-10 (!) kemiska tillsatser för brödet ska hålla sig "nybakt" hela dan. Lurendrejeri tycker jag!
Om jag skall hålla ett litet försvarstal för just ost så är det i praktiken omöjligt att tillverka lagrad ost utan konserveringsmedel, och alla konserveringsmedel är ju inte skadliga för kroppen. Jobbade på ett mejeri i 7 år på ett eller annat vis och min pappa är ostmästare (skulle här vara någon ifrån samma ort som jag så blev jag plötsligt helt oanonym
). På DET mejeriet stoppar man inget emuguleringsmedel eller annat konstigt i osten.