• Tinzi

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    daniiel skrev 2012-01-03 21:48:54 följande:
    Tiniz - Jag förstår om du är besviken, men, klänningen är väldigt, väldigt fin :) Du hade väl som sagt en vän som var duktig på att sy? Kanske du skulle prata ihop dig med henne och se hur ni kan lösa det hela? Det borde ju gå att ordna på något sätt.

    Och angående släpet så fullkomligt älskar jag långa släp, så jag tycker ju att det var väldigt fint :D Jag blev en aning besviken över att min klänning som jag gifte mig i inte hade längre släp :P Men jag förstår ju att alla kanske inte delar den åsikten.
    mm har just mejlat henne och får se vad hon svarar ang denna, iom spetsen :)

    Den är skitvacker så nöjd annars, vill dock kunna gå ordenlitgt och slippa hålla upp klänningen framtill som en prinsessa hela kvällen ;)
  • Tinzi
    Lommila1 skrev 2012-01-03 21:54:00 följande:
    det satt ju hur bra som helst på dig!!

    det är inget problem att fålal fast det är spets framtill! det tar bara lite längre då spetsen skall sprättas lös och sedan sys fast igen! tro mig jag kortade ju av min o kolvidden var närmare 4 m...
    om du tänker det blir dyrt att lämna in den på förkortning hos en sömmerska-eller hos din vännina eller vem du väljer, så kan du sprätta lös spetsen först själv så blir det billigare-då de flesta jobbar enligt tim-taxa.

    men som det ser ut härfrån sidan tror jag inte släpet är så mycket över 0,5 meter, eftersom klänningen är kanske 10 cm för lång (?) så växer ju släpet i samma takt
    Varför vill du inte ha den? Är det ngt annat än längden du är missnöjd med?
    nej eg bara längden jag är missnöjd med faktiskt...att inte kunna GÅ och dansa utan att snubbla, kan ju inte ha det så här. Men borde inte Milly bekosta att den görs om iom att de gjort helt fel? jajaj...
  • Tinzi
    Darling Daisy skrev 2012-01-03 21:56:27 följande:
    Men hur skriver jag egentligen ikväll? Jag är helt slut i huvudet, borde gå och sova. (vi fick avlva vår hund i morse, så jag är lite off)

    Jag menade i alla fall, att jag förstår att du är osäker på om du kommer att kunna gå och dansa med släpet. Jag tycker dock att släpet är väldigt fint!!
    Nu har jag sett bilden från sidan också, och tycker att den ser fin ut!! *tröstkram*
    Tack :)
    1700tal skrev 2012-01-03 21:58:25 följande:

    Du kan inte tänka dig en vidare underkjol då? För den du har på bilden är ju ganska "snäll" a-linje.


     


    Och jag tror verkligen inte den är så svår att korta av alls. Men inte vid fållen och fibbla med spetsen utan vid midjan! Särskilt som det är så lite det handlar om. Hur känns den annars? Den ser ut att sitta fint i övrigt?


    Ja jag frågade via mail om inte midjan var enklast faktiskt :) den sitter toppen annars, lite stor bara, men vi drog inte åt så jätte hårt heller :) Vill absolut ha en vidare underkjol, denna va inte så vid alls, kändes tomt under liksom.
    daniiel skrev 2012-01-03 21:56:40 följande:
    Ja, det förstår jag. Jag hoppas dock verkligen att det ska lösa sig, för ja.. som sagt.. väldigt fin klänning och den såg ut att passa dig väldigt bra :)
    Tack! Löser sig säkert, får väl köra på 20 cm klackar annars ;)
  • Tinzi

    Så nu har jag mejlat Milly om att den är alldeles för lång även med skor och att den MÅSTE kortas ner för att jag skall kunna ha den. De får göra det eller betala tillbaka en del av pengarna så att jag kan anlita ngn här att göra det.  Punkt slut! Mina mått är ändå tagna av en duktig tjej som är bra på mått (gått designhögskola mm) så de SKA stämma! och då har de ju gjort fel och det har jag inte betalt för.

    NÅGON som skickat tillbaka en klänning till Milly då de gjort fel?

    Tog hur lång tid då? Krångligt? va de sura?

  • Tinzi
    1700tal skrev 2012-01-03 23:12:03 följande:
    Hoppas de är samarbetsvilliga. Har inte hört om nån annan som skickat tillbaka eller tagit strid med dem. Jag har fått fel varor några ggr av misstag och då har de skickat nya men det var småsaker, inga klänningar.
    Däremot har jag haft strider med dem om betalning av tygprover, struntsummor där vi nästan blev osams och de gav sig inte. Det var ett missförstånd men förmodligen hanterade jag dem fel så de blev förolämpade och då var det kört. Så en vänlig (men bestämd) ton är att föredra.
    hhe oki, jag har varit bestämd och förklarat att det inte var vad vi kommit överens om och att det inte funkar bara,återkommer när jag fått svar :)
  • Tinzi

    Fcik svar av Milly nu, de har kollat med fabriken som säger att den visst ä 05, m bak (jag har mätt till 0,8 dvs 30 cm för lång = OGILLA samt 12 cm för lång fram, har kontrat nu och hoppas vi kommer fram till en lösning.

    Min skräddarväninna säger att enklast är nog att "sätta" upp den framtill på snyggt sätt, typ som originalet var (vissa vet hur den såg ut innan som en gräddbakelse)

    Får se hur det blir, ska vänta ytterligare svar från Milly igen nu, samt se vad väninnan säger när jag visat henne klänningen IRL ...

  • Tinzi
    1700tal skrev 2012-01-04 14:04:16 följande:

    Men Minuz - hur kunde färgen bli så fel?? Var inte det där den bilden som de skickade på den faktiska färdigsydda klänningen? Tycker iaf den är grymt snygg, bortsett från den faktiska färgen då... :-/


     


    Tinzi - Hm.. Har funderat på din klänning... Måste ju säga att när jag har mina klänningar på mig (som är sydda för stor underkjol, precis som din) med smal underkjol så är mina ganska exakt lika för långa som din såg ut på bilden. Hade jag haft en liknande underkjol som din så hade jag oxå fått lägga upp dem. Med ingen/smal underkjol gick det inte alls att gå i dem... Tror du inte det blir bättre med vidare underkjol? Om du ber nån liksom hålla ut den i den vinkel den "ska" va i, blir den inte bättre i längd då?


    Jo kan så vara, men svårt att veta innan jag har en liksom :( får se vad Milly säger nu om de ska skicka en undrkjol lr hur jag gör...känns bara jobbigt detta iaf...
  • Tinzi
    Minuz skrev 2012-01-04 14:31:37 följande:
    Det är nog som 1700tal skriver - med en större underkjol så blir den perfekt. Hoppas det löser sig för dig!
    Minuz skrev 2012-01-04 14:31:37 följande:
    Det är nog som 1700tal skriver - med en större underkjol så blir den perfekt. Hoppas det löser sig för dig!
    Tack! Om den inte blir bättre med en underkjol så får det bli att ändra den, min väninna ska titta på den om några dagar...


    Det är ganska ironiskt, jag ville INTE ha en klänning med långt släp och uppsytt framtill, men nu verkar den enklaste lösningen bli att just sy UPP den framtill så den blir nog ganska lik originalet till slut iaf..ja ja, bara jag kan gå :)

     

  • Tinzi
    1700tal skrev 2012-01-04 16:19:57 följande:

    Jaså, ja då borde det ju va den klänning. Mystiskt att färgen såg så mkt ljusare ut.


     


    Tinzi - men du behöver säkert inte göra den puffig, det är ju så lite det handlar om (särskilt fram) så det skulle inte bli nåt vidare fluff ändå. Hon borde kunna ta upp den vid midjan, det tror jag fortf. Om det ens behövs med en vidare underkjol. Oroa dig inte, på det hela är den ju väldigt fin på dig!


    Jag är dock osäker på om det räcker med underkjolen efter att ha provat den igen i går kväll ..men men får väl se snart :) Och njäe den behöver säkert inte puffas så, men påminner nog lite om det om hon ska "hänga" upp den lite framtill vilket hon sa var enklast...
  • Tinzi
    pulmonate skrev 2012-01-05 08:34:10 följande:
    Ja vad ska man säga?? De svarar hela tiden att det visst är så de har sagt, trotts att man har den framför sig. Ta ett foto där du håller ut måttbandet, helst när du har den på dig och visa att det är ett släp på 80cm. Jag hade bara försökt få tillbaka lite pengar, men jag hade inte skickat tillbaka den. 
    Som i mitt fall skrev jag att jag inte tyckte det såg ut som att de hade sytt in underkjol, men fabriken säger att det finns (på bilden åker hela klänningen in..jaja...får se när jag ser den) och att spetsen är "identisk med fotot" och att "du kommer att gilla den när jag får den".  Jag har också ett tyg som går över släpet som på bilden ser ut att vara rätt mycket längre, men enligt fabriken är det samma längd.. Det är nog inte helt enkelt med att få några pengar tillbaka!!! Och det gör också att jag inte hade skickat tillbaka den, för de verkar inte så villiga att rätta till saker. Risken är att man hade fått tillbaka klänningen exakt så som man fick den första gången. 
    mm de har inte svarat ännu, brukar vara rätt snabba men inte just nu :( Känner personligen att de gärna får skicka en annan underkjol bara så får min väninna fixa den sen framtill bara.....vågar inte skicka iväg den faktiskt, tänkt om den inte kommer tillbaka :( hehe.
    Lommila1 skrev 2012-01-05 09:31:48 följande:
    Minns att vara artig åt dem fast du är ganska sur. Att var aarg på en kines är en stor föroläpning för dem, å om dom känner sig illa behandlade tror jag inte de alls vill sammarbeta!

    lycka till!
    JOvars, försöker :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!