• Tinzi

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    *gaah* börjar bli jäkligt trött på Milly! (LILY)
    Inget svar på 5 dagar nu efter att jag mejlade att jag inte tänker skicka in några fler bilder utan att den är uppenbart alldeles för lång & att det är pengar tilbaka så att jag kan anlita någon att sy upp den här eller att dom gör det.

    Har mejlat nu i dag igen och hoppas på svar snarast! Fan 12 Maj är GANSKA snart och jag vill ha en klart NU!

  • Tinzi
    Italia08 skrev 2012-01-18 12:47:19 följande:
    Förstår dig verkligen. Jag har inte heller fått ngt mejl på länge och min klänning borde vara klar snart. Vet inte riktigt vad de sysslar med. Men som många konstaterat, de verkar mejlvägra så fort det är problem.
    Och typiskt nog verkar ju nyåret ha dragit i gång i dag så vem vet när vi får svar nästa gång.

    Håller tummarna för att det löser sig för dig. Snart.
    Tack! Jag hoppas verkligen på svar snart! Känns ju som att man är lite maktlös, vill de inte svara så gör de liksom inte det...! Har de inte svarat /löst detta m. mig inom 2 veckor så har jag inget annat val än att låta någon sy upp den och betala för det. synd, men sant :(
  • Tinzi

    Så trött på Milly! Vi bråkar nu om att de vill se en bild på släpet med ett måttband på men att de sen vill ha nya bilder för att måtten inte syns. Jag har skickat med närbilder på måttbandet på klänningen där man ser måtten och bilder uppifrån där man givetvis inte ser måtten för att det är för långt ifrån.

    Det känns bara som att de vill få mig att lessna, medans jag bara börjar bli skitförbannad på Lily.
    Hon är såååå trevlig så, nästan irriterande trevlig, nu har jag blivit arg och sagt att klänningen är felgjort, de har fått bilder, de kan själva mäta den om mitt inte duger.

    Vette fan vad jag skall göra mer nu. Har liksom inga pengar att själb bet. en sömmerska då vår budget redan är skittajt :( Fan 3 mån kvar till den stora dagen & jag börjar få PANIK!

  • Tinzi
    pulmonate skrev 2012-01-20 18:03:02 följande:
    Oh ja! Ska vi åka och spöa upp Lily? hehehe. 
    Trotts att jag skickade foto på 1) måtten som dom själva har skrivit på en tygbit och skickat med där måttet är fel. 2) måtten av min midja utan klänning, som är oförändrad sen jag beställde. 3) bild med klänningen på som visar att det är för stort. 
    Japp hon vill få en att ledsna, men GE INTE UPP! :) Dom borde bara ge dig pengar. 
    Men i värsta fall, har du frågat vad en sömmerska tar för att sy upp den?
    Jag kommer inte att ge upp! Jag kommer att bli vansinnig till slut! Hur går det för dig då? ger du upp? ;)
    Min väninna är sömmerska, kommer dock få genne henne minst 500:- - 1000:- dock för är svårt att fixa då min har massa spets mm :(

    Några tips på hur vi ska göra? Man har väl någon garanti av ngt slag känner jag? De har ju gjort FEL liksom..
  • Tinzi
    daniiel skrev 2012-01-20 16:00:25 följande:
    Men usch vad tråkigt :( Jag känner så igen mig, jag hade ca 5 veckor kvar till bröllopet när jag fick hem min klänning 2 storlekar för liten och hamnade i dispyt med säljaren. Jättejobbigt :/

    Hade jag varit sykunnig hade jag hoppat på ett tåg och hjälpt dig, men jag kan tyvärr inte sådant. Jag hoppas innerligt att det ska lösa sig för dig.
    Tack! Hur löste det sig för dig till slut då?
  • Tinzi

    Fy fan vilket argt mail jag skickat till Lili på Millybridal nu!

    Jag ska haen ny klänning innan 1 April eller alla pengar tillbaka nu enligt ångerrätten! Samt att klännigen är felsydd. Punkt slut! Får väl se om det biter på den envisa åsnan, men man borde ju ha rätt att få det man betalat för liksom.

    Jag hoppas hon fattar att jag är en ännu envisare åsna bara ;)

  • Tinzi
    daniiel skrev 2012-01-21 08:30:32 följande:
    Jag fick tillbaka mer än hälften av pengarna (var en säljare på DH) och fick behålla klänningen. Då beställde jag en ny från Mylove och den kom på drygt 3 veckor och var helt underbar, så använde den :)
    åh va skönt! Jag hoppas verkligen de ger sig! Verkar inte så lovande just nu bara! har iaf mejlat att jag inte går med på ngt annat än retur lr pengar.
  • Tinzi
    daniiel skrev 2012-01-21 12:05:11 följande:
    Fördelen med DHgate och att köpa via den sidan, är att hamnar man i dispyt med säljaren (som jag gjorde), så kommer DHgate in och löser dispyten. Som en sorts domstol. Jag berättar min sida och lämnar ett förslag på lösning och säljaren gör samma sak. Sedan går DH in och bestämmer vem som har rätt helt enkelt och då måste båda parter rätta sig efter det. Först får man ju försöka lösa det själva, men om det inte går.

    Jag hoppas verkligen att det ska lösa sig på något sätt för dig. Pengar vore kanske det bästa? Då har du råd att betala sömmerska och kan ha den fina klänningen :)
    ah, låter bra det!  Jo jag hoppas ju också på den lösningen, vågar nog inte ens skicka tillbaka den faktiskt. Det dumma är bara att min väninna säger att det blir DYRT och tidskrävande att korta släpet så det bästa är att sy upp den framtill så den blir lite mer gräddbakalse..jaj ville ju eg inte ha det så men huvudsaken är ju att den hinner bli klar, att jag har råd att bet henne och att jag kan GÅ i den :)
  • Tinzi
    Godis skrev 2012-01-20 23:36:12 följande:
    Om du känner att du vill ha lite mer kött på benen i din fajt...kika här:

    lawline.se/answers/10219 
    Tack,. vet dock inte hur mkt de i Kina bryr sig om det :(
    Just Me skrev 2012-01-21 00:06:29 följande:
    Men Svenska lagar gäller väl inte när du köper från ett annat land...? Tänkte på det du skrev om ångerrätten.... 
    näe bara jag som antog att man har ngn rätt om man bet. för en vara som de gjort helt galet fel på.
  • Tinzi
    1700tal skrev 2012-01-21 16:16:05 följande:

    Det där gäller (som tidigare sagts) inte när man handlar utanför Sverige, vilket är fallet för Tinzi och de flesta andra i denna tråd.


     


    Även vid beställning av svensk firma är skräddarsydda produkter helt undantagna från den lagstadgade ångerrätten om 14 dagar.


    :( synd! Du som ofta handlat m. dem, några tips på hur man skall agera?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!