• 1700tal

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    pulmonate skrev 2012-02-11 13:15:48 följande:
    Folk kanske säger till dig att det ska accepteras för att de ser att du kanske är ledsen att du har svårt att gå ner det sista?
    Vill bara säga, 1700tal, du är jätte snygg!! Du är super fin i dina klänningar.

    Mnjaa... Förstår hur du menar men jag är ju liksom inte ledsen för att de sista kilona verkar sitta hårdare en de första 15. Jag lät kanske lite smått hysterisk förut men faktum är ju att jag lååångsamt gått ner nästan alla kg jag så snabbt gick upp. Är fullt förvissad om att de sista kommer "kasa av" de med, även om det tar längre tid. Kan liksom inte förstå hur man vill vända det till något negativt. Även om man själv kämpar. Men förstår hur du menar. Är väldigt känslig vad gäller vikten, inser jag när jag skriver här i tråden. Kanske mer än jag ger sken av. Nyttig insikt... Och tack! <3 Detsamma...


    Just me - med ren mat menar jag utan tillsatser. Intressant input du kom med, att du ätit VV utan tillsatser. Menar du helt utan tillsatser? Inga av VV:s egna produkter heller? *tar till mig*


     


    Har dock aldrig stött på någon annan som kört med VV med din inställning (som verkar sund), de flesta verkar köra på VV:s egna lågfettprodukter (som då har förtjockningsmedel i sig istället) och lightprodukter. Jag har uppfattat att såna produkter uppmuntras och t.o.m finns i deras recept.


     


    Och återigen (som personlig notis endast, som vanligt) kan jag av princip ändå vilja ta avstånd från ett företag som under eget namn lanserar ett stort antal livsmedel i huvudsak bestående av kemikalier.

  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2012-02-11 13:46:09 följande:
    Tack, det ska jag testa! Ska leta upp sötpotatis i vår lilla butik, bara! Är överlycklig över att de har börjat ta hem lammkött ibland, så de får bättre o bättre sortiment!

    Som Italia skrev, i klyftor i ugner är supergott! Vänd dem ordentligt i olivolja bara, så de inte får ful, brun och torr yta. Men går att använda till precis ALLT som du har potatis till. Enda skillnaden är att det blir mjukt vid nååågot längre tillagningstid och att det kokar/går sönder lite tidigare än vanlig potatis. Sötpotatisen var inkaindianernas huvudföda så den kommer faktiskt från samma del av världen som vanlig potatis. Men går tyvärr inte att odla här... Men funkar som potatismos, perfekt att göra soppa av (koka länge och mixa), när jag var au pair var sötpotatis den första och huvudsakliga barnpurén, utmärkt till gratänger, bra som bakad potatis (man äter skalet oxå, tvätta innan bara annars knastrar det )... Brukar dela i halvor och lägga direkt på ugnsplåten.


     


    Ett annat supergott alternativ till potatis är jordärtskocka. Den är alltid ekologisk och ser EXAKT ut som vanlig potatis när den är tillagad. Jag brukar göra gratäng på jordärtskocka och ingen känner skillnad!


     


    DD, kolla bara att lammköttet inte är importerat från länder där halalslakt utan bedövning är tillåtet (=den billigaste slaktmetoden) , överskottet säljs hit utan halalmärkning.

  • 1700tal

    Just me - då låter det ju som att du har en väldigt bra grundinställning till mat och tillsatser i den. Nu är jag inte alls så insatt i VV, läser mest på deras produkter i mataffären och det räcker. Önskar min kompis kunde ha lite mer av den inställningen och inte bara svälja konceptet med lågfett och light...


     


    Men eftersom du inte verkar stå bakom VV:s filosofi och produkter kanske det känns bra att byta mot en diet som passar din inställning till mat (och att den ska vara GOD!) bättre?


     


    Hur mkt har du att gå ner förresten?

  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2012-02-11 14:15:38 följande
    Och jag köper aldrig annat än svenskt kött, om det bara finns importerat blir det nåt annat till mat den dagen.
    Man är välan bonnatös!
    Enda undantaget är när vi äter på restaurang, då är det svårare att veta varifrån köttet kommer.
    Tuppen upp på det med! Men bönnafölket (min far i spetsen, bönnapöjk sen födelselen *öskötska*) häromkring resonerar visst tvärtom, läser aldrig på paketen... Mm, fast jag är en sån där jobbig typ som frågar även på restauranger. Inte för att jag inte kan göra ett undantag från min diet eller principer utan för att tycker det är roligt att tvinga servitriserna att ta reda på det. All upplysning är bra upplysning. Gör likadant i mataffärerna när innehållsförteckningen "sviktar". Då har jag för länge sen valt bort just den varan men njuter av inte gå därifrån förrän personalen ringt och tagit reda på det som ska stå på förpackningen enl. svensk lagstiftning. Igår fick jag citygross att ringa upp leverantören för att ta reda på om djuren (handlade om viltkött) hade uppfötts i hägn eller skjutits i det fria. Ville även veta (de ev.) hägnens strl och hur stödmatningen gick till. Sån är jag.
  • 1700tal
    Darling Daisy skrev 2012-02-11 13:48:34 följande:
    Nu ska vi ut och äta middag, vår lilla familj och min mamma. Mamman ska sen inkvarteras på hotell, vi har beställt ett rum med badkar till henne. Hon har pratat om hur mycket hon längtar efter ett riktigt skönt bad halva vintern nu
    Ska bli kul att se hur hon reagerar när hon märker vad vi gjort!
    Det där lät förresten riktigt omtänksamt! Hon blir säkert jätteglad!!
  • 1700tal
    Minuz skrev 2012-02-11 15:53:57 följande:
    Men guuuud vilka ungdomar ni är här!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gissa om jag känner mig gammal?

    Fyller ju hela 36 år 29/3

    Skönt att höra att jag inte är gammelhönan längre!! Ok, ett par i tråden var äldre än mig men sommarbrud och skumboll var ju värsta minisarna!


    Förövrigt ska jag hantera min 30årskris med att köpa mig en sportbil. På fullaste allvar!


     


    Och så måste jag säga att du verkligen inte ser ut att väga några 90 kg. Särskilt som du är så kort. Fattar inte var du har placerat de kilona... :-0 Men kämpa på du också, vi får hjälpas åt här i tråden!


     


    Och till er som letar kostym - tror daniiel är den endas man som haft kinakostym (vad jag vet). Minuz har också beställt en tror jag som väl blev bra? Vi beställde från suitopia och den blev pannkaka, kommer inte användas!

  • 1700tal
    Styrka skrev 2012-02-11 16:27:30 följande:
    Men hur hittar man en specifik säljare på DH Gate?
    Hmm, vet inte faktiskt.. Har de ingen sökfunktion?
  • 1700tal

    Nej men! En fisk till... Mitt gamla konstaterande kvarstår. Brudarna i tvåden kommer och går men den höga majoriteten av fiskar består!

  • 1700tal
    knyttan skrev 2012-02-11 17:13:45 följande:
    Ojdå, vad var det som blev fel på den från suitopia? Dålig kvalité, dåligt sydd? Vi var nästan på väg att lägga en beställning där nu i veckan, men sen bestämde vi oss för att skjuta på det lite till... Men jag har annars bara hört bra om dem??

    (och jag är inte fisk, jag är jungfru!)

    Helknasigt fel i strl... Så fel att det inte ens går att rätta till. Jo, har också mest hört gott om dem men har öven hört om de (eller ska det vara "dem"??? ) som fått samma fel som oss.


     


    Och att du är jungfru hördes ju tydligt i grammatiktråden...

  • 1700tal
    daniiel skrev 2012-02-11 17:35:28 följande:
    Nä, min man hade en skitsnygg (enligt mig, och billig!) kostym från Dressman faktiskt :) Västen och kravatten (även marskalkerna slipsar) beställde vi från www.mytuxedo.com
    Ahaaa... Undrar vem jag tänkte på då?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!