• S2011

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Darling Daisy skrev 2011-06-28 23:16:35 följande:
    Hehe, jag menade resultatet på enkäten!!  
    Det är bra att du ifrågasätter, även om du inte får godkänt direkt så bör du i alla fall få en okej motivering.
    Jag, som då arbetar på "andra sidan" och betygssätter, vet noggrann man måste vara med att formulera kritik (positiv och negativ) på ett konstruktivt sätt som författaren förstår. Tråkigt att du fick en examinator som inte kan förklara...
    Jaha, haha Glad Resultaten från enkäten var av den typen som vänder upp och ner på tillvaron lite. De pekade på rätt stora brister på viktiga områden inom den grupp som enkäten vände sig till (enkäten handlade om utbildning och kunskap) och visade på ett stort behov av förändring i den utbildning som finns idag. Så, inte så mainstream och lättsmält, populärt resultat, direkt.

    Jag har tillbringat ett år som vice kårordf. med utbildningsansvar, så jag vet ju lite om vad jag ska ställa för motfrågor och krav i den här situationen och vad jag själv kan bygga mitt resonemang på. väldigt bra att ha och tyvärr inte så många som kan. Det som stör mig allra mest i detta är att jag krävt att få de kriterier och mål som rapporten inte uppfyller specificerat, men får det inte. Det jag får är "jag tycker" och "jag anser", vilket faktiskt är helt irrelevant när examina skall bedömas efter på förhand uppsatta betygskriterier som vi studenter blir tillsagda att arbeta utifrån.

    När jag läser igenom bedömningsmotiveringarna och kommentarerna examinator gjort i rapporten så får jag tyvärr en känsla av att hon inte riktigt har läst den. Alternativt läst den, men inte förstått vad den går ut på.
    Nu har jag återigen skickat ett mail där jag fortfarande efterfrågar de kriterier och mål jag inte uppfyller och meddelat att jag inte tänker ta i exjobbet förrän min handledare finns tillgänglig igen (nästan alla har ju gått på semester, inklusive min handledare) samt att vi nu dessutom gått in i den period där universitetet inte gör några förnyade examinationer och vi därför får avvakta augusti månad innan vi tar upp mitt exjobb igen.

    Oj, lång OT-utsvävning
  • S2011
    Darling Daisy skrev 2011-06-29 09:25:16 följande:
    S2011:
    Då förstår jag ännu mer din irritation!!! Så ska det ju inte gå till, vad bra att du har erfarenheten o kunskapen att  ifrågasätta och se till att få en korrekt bedömning!!

    Lycka till! 
    Tack, vi får väl se vad det leder till :)
  • S2011
    Emma F skrev 2011-06-29 09:45:29 följande:
    Förstår att det är jobbigt! Jag hade själv en dust med högskolan när jag gick där. Vi blev ihopfösta i grupper för ett stort arbete, och jag hamnade med två bästa kompisar (killar, singlar, direkt från gymnasiet) som ville gå hem och sova en stund när skolan slutade vid 16.00. Sedan tyckte de att det var en toppenide att vi sågs igen vid 8-snåret på kvällen Skrikandes När arbetet sedan var färdigt och vi fick 5:a på det, lämnade de in en protest och tyckte att jag som allra mest skulle ha 4:a för att jag inte bidragit lika mycket som de. Det gjorde jag visst, men på normala tider! Var riktigt arg och det var nära att jag hoppade av. Skällde rejält på handledaren som ens funderade på det utan att diskutera med mig, och utan att det kommit under arbetets gång. Men jag fick min 5:a och pratade aldrig med de puckona igen! Stå på dig och begär en riktig motivering!
    Oj, det låter ju helt sanslöst! Tur att du fick det löst iallafall!

    Ja, alltså, igår när det första mailet kom med bedömningen så blev jag verkligen helt knäckt. Jag har aldrig lämnat ifrån mig nåt som jag inte varit nöjd med eller som inte varit bra och genomarbetat. Men sen blev jag förbannad och nu känner jag att jag har gått in i att vara lite affärsmässig och kylig (hanterar det nog bäst själv då).

    Examinators personliga åsikter och uppfattningar hör inte hemma i bedömningen av examina, så är det bara. Det är inte okej att lämna ut betygskriterier och betygsmål till studenterna att arbeta efter om bedömningen sedan ändå görs på examinators personliga åsikter. Och det är definitivt inte okej att inte kunna svara på vilka kriterier rapporten inte uppfyller när bedömningsgrunderna utkrävs.

    Men, nu ska vi inte göra den här härliga, trevliga tråden till en skittråkig följetong om mitt exjobb. Tack för allas stöd och pepp, det här ska jag nog reda ut.. Glad 
  • S2011
    1700tal skrev 2011-06-29 10:02:07 följande:
    Johodå, det får du visst om du vill!! Fullt tillåtet! {#emotions_dlg.flower} Hoppas verkligen det löser sig, låter som du har strategin klar för dig iaf. Skrattande 
    Gulle dej :)

    Ja, alltså, jag köper inte att få mitt exjobb totalsågat på så grundlösa motiveringar. Nån måtta får det banne mej vara, så det här ska jag verkligen gå till botten med. I augusti .

    Madonnan: Oj, vilken vacker klänning! Måste ha tillkommit i tråden under min exjobbsfrånvaro. Verkligen super!
    Och jag säger som 1700-tal, ligg på dem och kräv svar nu och inte "senare idag". 
  • S2011

    Nytt i exjobbsföljetongen:

    Efter ytterligare ett krav om specifikation på kriterier som inte uppfylls får jag svar om att kriteriet "drar egna slutsatser av inhämtad information" inte uppfylls eftersom hon anser att mina slutsatser är "för stora". "men i övrigt uppfyller du alla kriterier för betyg 5".

    Gissa om jag började koka. Hur kan man inte uppfylla "drar egna slutsatser" när man har en halv sida med slutsatser?!?! 

  • S2011
    Pinkgrape skrev 2011-06-29 14:33:30 följande:
    Det tar sig. Klänningen nådde igår Malmö :D
    Jag borde väl kanske hinna få den imorgon eller på fredag?
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    åh, spännande :)
    borde väl verkligen komma på fredag, tycker jag. i allra värsta fall på måndag.
  • S2011
    Pinkgrape skrev 2011-06-29 15:03:20 följande:
    Jag såg fel, den kom till Malmö i förrgår och typ 30 sekunder efter jag skrev det där plingade det på dörren. Jajjemen, det var klänningen. Packade upp den och den var perfekt. Som en dröm!

    MARDRÖM!!!!

    Jag dubbel, trippel och megakollade med säljaren så att det skulle vara snörning i ryggen på klänningen. ICKET! Dragkedja och det saknas typ 15cm för att den ska gå ihop. I övrigt är klänningen perfekt, så otroligt vacker. Jag blir så ledsen och vet inte vad jag ska ta mig till.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    men jaaa!

    och Neeeeeeeej!!!!!!

    hur kan de bara göra en sån miss?! är det samma som har gjort fel på denna klänningen som på den förra?
    du får helt enkelt gå wild and crazy på dem och fråga varför i hela friden det kommer hem en klänning med dragkedja när du flera gånger har kollat med dem så att det ska vara rätt (=snörning)?

    jag lider med dig, pinkis, verkligen..
  • S2011
    Knopan skrev 2011-06-29 21:05:54 följande:
    Oj, oj vad ni skriver (vad uttjatad den kommentaren är   )

    Idag har jag beställt vigselringen, pratat med prästen och pratat med kantorn.

    Vad ska ni ha för musik i kyrkan? Vi går in till Mendelssohns brudmarch och ut till Beatles - All you need is love.

    Ni som inte valt en traditionell "låt" att gå ut till, spelas den på skiva eller på orgel (eller annat sätt)? 
    Vi har Concerning Hobbits in och He's a Pirate ut, spelas på orgeln.
    Jag hittade pianonoter som jag skickade till vår kantor, som blev helt eld och lågor och skickade iväg dem för översättning till orgel Glad
  • S2011

    grattis till DD och sommarbrud!!

    jag har varit ute på resande fot (=omöjligt att hänga med er i trådens vindlande öglor) och missat precis hur mycket som helst - men jag försöker läsa in lite då och då och se vad ni har för er allihopa :)

    sommarbrud: uppförde sig Görväln?

    pinkis: hur går det med klänningsdjungeln? får du hem nån? hinns det?

    malin24: åh, du är nästan på stopptid  nu, alltså?! :)

    själv har jag cirkus tre veckor kvar nu (lite mer, den 30e gäller det) och känner mig underligt lugn (med vissa akuta nervös-skov då och då) och totalt nollställd vad gäller sånt som måste avklaras. vad är det som är kvar? vad har jag glömt? osv osv. 18e ska vi träffa vår präst, 21a ska jag träffa festvåningen och ha lite avstämning.
    den andra versionen caketopper har kommit, slipsarna är inhandlade. har ungefär 20 festhäften kvar att sätta ihop (alla "delar" utskrivna/inhandlade) och transport från kyrkan är fortfarande ett frågetecken.. 

  • S2011

    kära, söta ni i den här allsmäktiga tråden.
    hur i hela friden avskrynklar jag min klänning?
    jag är livrädd att förstöra den!

    kanske borde leta reda på nån i Skövde som gör sånt för en hyfsad peng.... eller kan man göra det någotsånär riskfritt själv?

    jag har precis kommit på att den är full i skrynklor och om jag ger mig på den själv och förstör den så är jag ju körd. bröllopet är om tre veckor och då är det ju alldeles för sent att hitta nån ny (med tanke på att min budget är på minus...) 

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!