• Tinzi

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Skumboll skrev 2011-05-24 10:15:44 följande:
    Så, nu har jag beställt ett sash och en liten brosch att ha på brudbuketten. Hoppas det blir bra nu bara! 
    bild bild bild... :)

    Nån som vet ngn bra hemsida för hårsmycken förresten? 
  • Tinzi
    Miceme skrev 2011-05-23 21:41:51 följande:
    Jag skulle nog ha bett dem höja den i ryggen, jag klarar mig inte utan bh. Det finns ju freebra men jag har aldrig provat dem
    Jp, det blir nog så för mig...kommer inte tycka att det är bekvämt att ha en sån gummi bh på mig i flera timmar...jaja ut å leta BH:ar för mig nu :)
    Darling Daisy skrev 2011-05-23 22:12:47 följande:
    Det beror nog på byststorleken, som sagts tidigare. 
    I min klänning är det ett ca 5 cm brett resårband som knäpps i ryggen med BH-hyskor. Det sitter precis under bysten och sitter lika hårt som ett ordentligt bh-band. Klänningen sitter uppe fantastiskt bra med hjälp av detta band och silikonranden i överkant.

    Jag köpte från landy, så jag vet inte om millys klänningar har samma lösning. 
     Oki, jo jag har en del häng efter stor viktnedgång på 40 kg och ammat 2 barn, ska göra bröstlyft men hinner ej innan bröllopet...så däför jag är så orolig....men jag tror att det kanske ändå är bäst att beställa klänningen och sen får man väl lösa det på ngt vis :)
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-24 10:23:22 följande:
    Nu har säkert nån redan svarat dig, har inte hunnit läsa klart alla sidor och om jag gör det först så hittat jag inte tillbaka till det jag skulle svara på! Men nej, de tar ingen extra avgift. Däremot, om du gör så omfattande ändringar att de anser det säkrast att göra en testklänning först så förlängs tillverkningstiden till den leveranstid som är för custom made dress (inte att beblanda med custum size).  Ändra på släplängd brukar inte vara nåt problem men att ändra kjolen så pass mkt, då är det bäst du frågar dem om leveranstiden för säkerhets skull. Men kan tänka mig att det snarare är mer komplicerat och tidskrävande att lägga till draperingar och fluff än tvärtom. Skrattande

    Kom just på oxå att jag glömde säga att jag älskar den klänningen! En av mina favvisar och jag gillar den precis som den är med det uppdelade draperade och det släta.. Skrattande
    Ah, de ta du som gav mig bilderna väl? Känns som  att du ska ha samma, lr funderade på det iaf ett tag? :)

    Jo, jag tycker den är super fin, min blivande fick kolla på 8 klänningr och sa DEN direkt så han blir nog glad sen :) 

    Jag tror att det blir som så att jag ska ha allt fluff och allt precis som den är utom själva kanten där nere vis släpet. Tycker den är perfekt som den är annars.

    Sen får BH lösa sig m. den låga ryggen, det ordnar sig :)  
  • Tinzi
    rabarber skrev 2011-05-24 10:29:23 följande:
    Hej på er.
    Jag tänkte att jag lägger mig i er tråd och ber om hjälp.
    Jag letar efter den perfekta klänningen men hittar den inte. Hittar mängder med riktigt fina klänningar men ingen som är perfekt för mig.

    Efter att ha tjuvläst lite i tråden nu blev jag medlem så att jag kan skriva också.
    Nu verkar ha en jävla koll så jag gör en chansning.

    Jag har aldrig drömt om något stort bröllop (eller något bröllop alls) men gifta mig vill jag och så verkar det bli.

    Har hittat några klänningar jag gillar så att om någon vill hjälpa mig kan få en hint.
    Den här hittade jag i tråden, den är hur fin som helst men ändå inte helt rätt.

    www.mylove-bridal.com/index.php?main_page=pro...

    Här är två andra (inte bröllopsklänningar men riktigt fina).

    www.net-a-porter.com/product/109222
    www.net-a-porter.com/product/109222
    Den första vita där var toppen :) Sååå fin, hade kunnat tänka mig en sån mo jag inte redan fastnat för ngt annat. Sånt tyg är så fint!
  • Tinzi

    Sicken djungek m. vackra saker! Det är verkligen inte lätt att sätta ihop allt till sitt bröllop så att det skall matcha inser jag. Jag har börjat spara bilder på allt för att få en bild av det hela.


    Skumboll skrev 2011-05-24 10:57:32 följande:
    kolla om det kan vara några här kanske
    www.etsy.com/search/handmade/weddings?search_...
    Oojjo där fanns det massa snyggt ju!

     
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-24 11:10:02 följande:
    Ja, det var jag som la in bilderna. Jag är återförsäljare för dem (fast här är jag bara som privatperson och blivande brud) så jag har hela sortimentet på datorn. Men har inget emot att assistera med bilder och sånt till er här i tråden. Skrattande De flesta företag som har dem som leverantör har egna kollektioner ändå, så "deras" egna modeller är mest för privatpersoner. Hursom..

    Så nej, har inte beställt den själv men har gillat den mkt och länge! Även min mamma blev helt kär i den när vi satt och tittade på alla klänningar. Älskar det svartvita och den svarta lyxiga spetsdekoren är sensationell!

    Haha, har gjort likadant på min sambo men jag tvingade honom att bläddra igenom en 300 sidor lång italiensk brudtidning och betygsätta ALLA från pärm till pärm med 1-10. Stackarn! Men nu har jag stenkoll på vad han gillar...
    Oki, sedärja :) Antar du sett/känt på den nån gång då? vet ju inte riktigt hur det funkar om du nånsin har klänningarna hos dig iof...men jag är helt kär om man nu kan säga så :)
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-24 11:43:53 följande:
    Nej, har inte sett den klänningen IRL. Men har klänningar hemma i samma tyg dock, polyestertaft som den är gjord i. Har även färgprover på taftens nyanser. Ivorytaften är väldigt ljus och borde bli snygg till det svarta. Vilken färg tänkte du dig?
    oj jag tänkte mig den nog exakt som på bilden...kritvit m.a.o :)
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-24 12:01:22 följande:
    Mm, är tveksom till om den på bilden verkligen är kritvit men fråga dem. Den kritvita taften skiftar i blått.

    Det här är min klänning här hemma som är i exakt samma taft som i din och det här är ivory.. Obestämd


    Oki, ja men det blir nog bra, bara det inte är naturvitt, gulvitt på min :) Förresten tycker jag slöjan är bra den r, din kläning är ganska maffig och lyxig, då tycker iaf jag att det är fint m. en slät slöja dvs ingen spets...bara mitt tycke :)
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-24 18:36:02 följande:
    Absolut ingen risk att taften i ivory från milly ser gul/naturfärgad ut. När jag fick hem min klänning i taft var jag helt säker på att den var vitvit och de hade sytt den i fel färg. Satinet däremot är lite mer cremefärgad men den modellen du vill ha är i taft.

    Mmm, tror jag håller med dig om slöjan. Tror det kan vara fint med en diskret slöja när klänningen är så maffig. Det var av samma skäl jag valde bort alla dekorationer, spets, pärlor och broderier på klänningen. Skrattande

    När har du tänkt beställa din?? Skrattande
    Oki, det blir nog bra! Vad har du för underkjol till din förresten? en med lr utan ringar? Med eller utan släp?

    Jag ska beställa min så fort Robin Hood kommer till kontot mitt och cashar in min 10.000 :) Så innan midsommar iaf hoppas jag! :) 
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-05-24 18:56:16 följande:
    Underkjolen - på vilken bild menar du? Har alla millys underkjolar hemma och har fotat typ alla mina klänningar med alla underkjolar! På sidenklänningen är det den med 3 ringar och på den i taft som jag la in för att visa dig färgen och taften så är den utan ringar. Men den utan ringar blir så obekväm att gå i (klistrar mot benen, trasslar in sig och blir statisk tycker jag..). Den med 2 ringar är ett bra mellanting, den skulle jag nog välja till din. Och även till min taftklänning om jag skulle ha den (men det ska jag inte)...

    Haha, robin hood, fattade ingenting först! Men det låter ju bra att få pengar tillbax!
    Oki, jag som tvekade ang. ringar då folk säger att det kan bli svårt at sitta ner? Dock vill jag ju inte ha ngt som bara hänger rakt ner (och klistrar sig en varm sommardag)

    Ja, jo skattåterbäringen räddar bröllopet som det verkar, de sitter fint. Så blir till att beställa en massa kul då :) Dock är jag livrädd med måtten, det stod på Millys sida har jag för mig UTAN BH, det fattar jag inte (kan ha fel) Man måste väl mäta där bysten borde vara iaf ;) Sen undrar jag om de tkan bli så mkt fel när det gäller efter höfterna, det är ju där jag ändras som mest..där är ju ändå klänningen "vid".

     
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!