• Tinzi

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    SÅ nu har jag mailat Millybridal , har tydligen mailat millybridalS innan = FEL! Så inte konstigt att jag inte fick svar alls.

    Så nu hoppas jag på svar ang. min egna variant av klänning och på att de vill göra den :)

  • Tinzi

    Fick mail av Milly nu! Blir lite förvirrad av svaret är INTE bra på tyger alls.
    Nån tygkunnig kanske fattar bättre än mig?

     Så här skrev dom ang min förfrågan att ta underdelen från en annan klänning men ha svart brodyr påfrån originalklänningen som också har svart brodypå sin underdel (se bild på min egna kombination, vill ju ha den som sån fast m. svart brody nere)Och antar de frågar för att det är olika tyger...hjälp mig flrstå bättre bara så att inget blir fel.


    hi,
     
    maybe we can do that for you,could you tell me you want the full of the dress organza cover the satin or only want the skirt use organza cover the satin?
     
     
    your earlier reply is much appreciated.


  • Tinzi

    Men ojj vad svårt!

    Hur hade ni gjort? Viktigaste för mig är att det är svart brody och att jag får den form jag helst vill ha, dvs den första bilden. Sen gillar jag ju INTE det glansiga tyget med originalet, så därför jag vill ha den andra varianten.

    Det kan bli problem m. överdelen då kanske? För jag kan väl inte ha både och liksom? dvs tunn tyg över m. svart brodyr *urk*

  • Tinzi
    Amejuli skrev 2011-07-15 10:55:38 följande:
    Så som jag förstår det så undrar de följande. När det gäller kjolen på klänningen så ligger det ett organza-tyg (alltså det tunna genomskinliga) utanpå satintyget. Överdelen däremot har bara ett satintyg.

    De undrar därför om du vill ha det tunna organzatyget över hela klänningen eller bara på kjolen. Jag misstänker att de frågar för att brodyrer ofta kan se lite olika ut beroende på om du gör dem på ett organzatyg eller på ett satin tyg.
    Ja, då antar jag att svaret blir att jag vill ha organza tyget överallt iof, blir nog konstigt annars....tack :)
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-07-15 11:14:13 följande:
    Jag tror som du. På millys orginal är ju alla broderier påsydda direkt på tyget (ingen organza alls) och klänningen är i taft. Sen valde du till en slät kjol med ett organzalager som spetsen är påsydd på. Eftersom satin lämpar sig bättre till din släta kjol gör de hela klänningen i satin istället. Och då vill de veta, som amejuli sa, om du vill att överdelen oxå ska ha ett lager organza över satinet och sen spets över.

    Jaha taft, då är jag med :) Ja  så då vill jag ju att de skall göra allt m. spets tyg över. Mitt svar till dem blir då JA helt enkelt :)
  • Tinzi

    En fråga till...vad är det eg. för skillnad på satin och taft? (kass) kommer min klänning vara glansig undertill även om organzan är över om ni förstår vad jag menar? :)

    Svårt detta, enklast hade ju varit om det fanns en som jag vill ha färdig, men har ju fastnat för de svart broderierna här :)

  • Tinzi
    Amejuli skrev 2011-07-15 12:11:53 följande:
    Satin är bara ett sätt att väva ett tyg. Man väver det då så att infästningarna av trådarna nästan inte syns alls vilket gör tyget väldigt slätt och glansigt. Men att det är satin säger inget om materialet utan bara att det är ett slätt finvävt tyg. Det kan göras i både siden och bomull.

    Taft är också ganska glansigt och tillverkades från början av siden. Idag tillverkas det även av flera konstmaterial och man särskiljer det ofta genom att säga sidentaft när man syftar på den gjord av siden.

    När det gäller organzan så tycker jag nog att den är ganska glansig/glittrig i uttrycket och den är ingen personlig favorit. Vill man ha det riktigt matt skulle jag heller välja någon typ av tjockare chiffong eller en tunnare fast ganska tät tyll. Men det är ju en smakfråga.
    OKi tack.

    Vad jag kan se på bilden då gillar jag underdelen på den kjolen jag själv lagt till så blir nog bra m. hela klänningen sån bara den svarta brodyren blir bra på :)
  • Tinzi

    GLAD!!!

    Milly gör klänningen precis som jag vill ha den för 25 dollar extra! *lycklig*

  • Tinzi
    Amejuli skrev 2011-07-15 12:27:18 följande:
    Härligt!! Spännande att se reltatet sen!!
    Ja, detta blir spännande! Nu ska jag bara ta alla mått och dra av lite då jag har några kg att gå ner tills dess.
  • Tinzi
    1700tal skrev 2011-07-15 13:06:32 följande:
    Så bra! Ang tygerna så är det, utöver de amejuli skrev, taften som är tunn, lite prasslig och matt. Satinet är tjockare, mer följsamt och med glans. Sen är samtliga millys tyger 100% polyester med alla brudtyger utom tyllen (satin, taft, chiffong, organza och fodertyg) finns i siden som tillval mot extra kostnad.

    Förresten, tänkte på det här med dina broderier. Har du tänkt att broderierna på nederdelen ska vara samma broderier som på millys grundklänning eller ska de ha formen och utseende som på din "nya" kjol fast svarta? Och oavsett, har du beskrivit det noga för dem och fått det bekräftat?
    Okej! Nej har inte beskrivit det nog för dem, vill de ska ha formen efter den nya såklart, men liknandes den förra eller hur jag nu ska säga :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!