Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Sommarbrud skrev 2011-10-18 20:48:44 följande:
    DD: ja jag hoppas på snitt dom har sagt att de inte får neka mig men vill ha allt klart.
    Hoppas att du får ett lugnande besked, Sommarbrud! Du hade nån anledning till att bli snittad nu om jag minns rätt (självklart behöver du inte svara!). Jag blev snittad m dottern, hon låg med sätesbjudning som de inte hade upptäckt innan jag kom in på förlossningen.
  • Darling Daisy
    Det låter ju inte så roligt, håller tummarna för dig, Sommar!
    Här kommer lite intima detaljer:
    Vi åkte in tidigt (regelbundna 
    värkar men långt mellan) pga att det var snöoväder på gång. När vi kom in så upptäckte barnmorskan direkt att bäbisen låg åt fel håll och då blev det automatiskt snitt. Kom in på sjukhuset ca kl 15, fick bricanyl för att minska värkarna (funkade rätt bra) och dottern var ute kl 21. Det var helt odramatiskt, gick lugnt och stillsamt till väga, jätterar personal som ingav förtroende. Jag var vaken (ryggbedövad) och var därför så närvarande man kan vara under en operation. 
    Känslan i benen kom tillbaka efter någon timme eller så, jag var uppe på benen på morgonen efter (även om jag var väldigt vinglig och illamående). Sen blev jag snabbt piggare. 

    Positivt: jag fick snabb smärtlindring som funkade kanon! Jag fick inga bristningar el skador i underlivet. Fick inte dammsuga på minst fyra veckor!
    Negativt: jag var inte förberädd på snitt, kan känna mig lite "snuvad" på förlossningsupplevelsen. Snittet gjorde riktigt ont de första dagarna, det var svårt att ta sig upp ur sängen och annat som normalt inbegriper magmusklerna.  Jag tror dock inte att jag hade mer ont än de som fött vaginalt, vi hade bara ont på olika ställen  
  • Darling Daisy

    Oj, fem veckor är lång tid! Jag kunde bära dottern direkt, men hade svårt att resa mig från liggande till sittande eller från sittande till stående pga att magmusklerna inte gick att använda. Jag hade också svårt att gå på toaletten (pga magmusklerna). Och det gjorde riktigt ont att nysa!
    Fick stanna fyra dagar på BB om jag minns rätt, det var skönt att inte behöva stressa hem.
    Jag tycker att mina magmuskler var "normala" efter sisådär tre månader. Jag hade ont i snittet i några veckor, men det blev hela tiden bättre och bättre. Åt lite smärtstillande (receptfria), men inte maxdosen.

  • Darling Daisy
    MsChevy skrev 2011-10-18 21:07:17 följande:
    Men de kan sy upp klänningen efter de bilderna o mina mått? Allt måste skrivas på engelska antar jag? Vad kan det tänkas kosta? 
    Och jag vet inte riktigt hur jag vill att mönstret ska vara på...får väl försöka photoshoppa lite eller nån som kanske är bra på det som vill hjälpa mig? Tror det ska va lite mindre svart än vad det är på exempelbilden o sen kanske nåt litet mönster eller kanske några broderier med svarta, blekrosa o silveriga pärlor...
    Det brukar gå att kommunicera riktigt bra med hjälp av bilder och teckningar. Tror att 1700tal beställt sina specialklänningar via skisser gjorda i paint!  
    Börja med att försöka skissa för dig själv så ser du nog ungefär vad du letar efter. Och lägg förstås in bilderna här så vår nyfikenhet stillas!

    Lomilla: din klänning var jättevacker. Jag gillade den bättre utan spetsboleron, fast det är svårt att säga utifrån en sån bild
  • Darling Daisy

    Vem var det nu som letade efter pälsbolero?

    Jag fick nyss reklammail från Lightinthebox med nån slags rabattkod som gäller 18-21 okt, bla på fuskpälsboleros.
    Kolla om det kan finnas nåt intressant där! 

  • Darling Daisy
    anna81 skrev 2011-10-18 22:17:03 följande:
    Får jag ställa en dum fråga till er experter?
    Vad är skillnaden på "satin" och "taffeta"
    Satin är blankt, mjukt och tjockt. Taffeta (taft på svenska) är tunnare, nästan lite prassligt och inte lika blankt/mjukt.
    lycka2012 skrev 2011-10-18 22:23:36 följande:
    Hej! ställer en fråga här ihop om svar.. jag har hittat min drömklänning och undrar om ni vet något kina företag som syr upp utifrån en bild. Vilka kan ni tipsa om?
    millybridal och landybridal syr upp från bild. Finns fler också, men dessa två är en bra start. 
  • Darling Daisy

    Ewaulrica

    Jag kollade på Lightinthebox och de hade en massa olika sorters fuskpälsboleros. Kolla där för lite inspiration, även om du inte tänker beställa. Bla såg jag en pälssjal som såg mysig ut!  

  • Darling Daisy

    Heja Miceme, Sommarbrud och 1700tal! Så här ska det ju se ut i vår kära tråd!

    Och till alla er nykomlingar - bli inte rädda om vi gamlingar spinner loss i flera sidor på en kväll. När tråden var som mest aktiv (i april-maj) så var man tvungen att logga in flera gånger per dag för att inte ha sisådär 10 sidor att läsa igen.
    Det är bara att haka på och ställa frågor eller kommentera det vi skriver! 

    Jag drömmer mig också fortfarande bort till alla vackra klänningar... Det finns ju så många otroligt vackra skapelser, jag vill ha FLEEEEERA!! Känner mig lite snuvad på konfekten eftersom jag faktiskt inte "fick" ha min favoritklänning på bröllopet. Jag gillade ju min spetsklänning mest, men vi hann inte lägga upp den, så jag fick ta alternativ två-klänningen... Missförstå mig inte, jag gillade den och den satt jättebra, men ändå.... suck, vilka I-landsproblem man kan skapa sig, va?!

    Funderar på att skapa en ny tradition med en rejäl sommarfest, så att jag måste köpa en ny fin festklänning. Annars hänger jag med till herrgården och vandrar med spetsparaply ihop med er!

  • Darling Daisy

    Krissem:

    Vi som köpt fler klänningar har nog gjort det av olika skäl, men jag tror att en del har samma orsak som jag:
    Svårt att hitta klänningar man gillar i affärer eller har svårt att ta sig till affärer. Då man inte kan prova innan är ju risken större för att det blir fel modell eller fel i måtten och då kan man behöva beställa en annan.

    Jag köpte tre klänningar. Den första, min dyraste och absolut mest välsydda och i superkvalitet, satt inte så bra på mig som jag hade hoppats. Alltså fel modell för mig.
    Nummer två, beställd enligt standardmått, blev på något konstigt sätt ca 10 cm för lång. 
    Nummer tre satt perfekt - den blev det!

     

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!