Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Pinklove:
    Vilken söt klänning du fick!! Spetsen på överdelen ser jättefin ut!
    Visst syns den undre kjolen genom tyllen, men det är inte något som stör mig i alla fall. Kolla på bilderna när du fått hjälp med fotograferingen, så får du känna efter lite. 

  • Darling Daisy
    ungbrud skrev 2011-11-20 20:50:45 följande:
    Hej, någon som har erfarenhet av tidebuy och lightinbox? Har hittat lita allt möjligt på dessa sidor som jag är intreserad av.
    Hej!
    Jag har ingen erfarenhet av brudklänningar från något av ställena, men min mamma köpte en byxdress från Lightinthebox. Den var i fin kvalitet, men stämde inte med måtten. 
  • Darling Daisy

    Evaulrica:
    Oh, vad fina ni var, allihop!!
    Och vilken underbar tårta!

    Grattis! 

  • Darling Daisy
    mrs pitt skrev 2011-11-21 19:32:10 följande:
    Åh, står i valet och kvalet och hoppas nån kan ge lite visa råd och tips... Vill beställa en klänning, och har fått pris från Landy (359 dollar) och Milly (289 dollar), men där Landy säger sig ha sytt klänningen förut (fast det vet man ju inte om det stämmer).
    De flesta här verkar köpa från Milly, men att det verkar ju också finnas en del Landy-fans. Nån som har köpt klänningar från båda sidor och kan jämföra?

    Det är denna klänning, från Watters:
    watters.com/Product/WattersBrides/6079B/
    Oh, vilken underbar klänning!!!! Så fin!
    Jag vet tyvärr ingen som beställt från både Landy o Milly. Jag köpte från Landy och var jättenöjd! Tror inte att det spelar nån roll om du väljer mellan dessa två, båda firmorna har goda vitsord.
    Be dem specificera exakt hur de kommer att sy klänningen, vilka layers det ska vara med osv så kanske du får lite mer hjälp för beslutet. 
  • Darling Daisy
    mrs pitt skrev 2011-11-21 20:02:05 följande:

    Tack för ditt svar, Darling Daisy!


    Vad är det jag ska fråga efter, och vad vill jag veta angående hur de ska sy klänningen? Vad ska jag se upp för? Typ om de gör underkjolen i ett annat tyg än det översta lagret på kjolen eller? Kan verkligen inte ett smack om såna här saker så uppskattar verkligen din expertis...


     


    Hehe, inte är jag någon expert, inte!! Jag vet dock att man ska vara noga med materialvalen och antal lager, det är där man ibland kan se stora skillnader mellan kopior och orginalklänningar.
    Det ser ju ut som om överdelen är gjord i taft och underdelen i organza. Om du är noga med att klänningen ska se ut som på bilden ska du skriva tydligt att du vill ha överdelen i taffeta och kjolen i organza. (min erfarenhet är att landy gillar satin - jag fick hem en klänning i satin trots att den hette "taffeta dress")
    Orginalet är nog i äkta sidentaft och sidenorganza, men du kommer att få din klänning helt i syntetmaterial. Enligt 1700tal (som nog är vår största expert här i tråden) så är sidenklänningarna helt uuuunderbara ( hon har en sidenklänning och flera syntetklänningar från milly), så om man gillar sidentyger är det värt att kolla prisskillnaden.
    Kjolen är ju i flera lager, jag misstänker att de kommer att använda satin i det understa lagret och sen ha några lager organza över, med broderier i det översta lagret. 
    Hoppas att mina svar kan hjälpa dig lite i alla fall. 
     
  • Darling Daisy
    blonda häxan skrev 2011-11-21 18:08:56 följande:

     


    Beställde från My love bridal bild ett, efter 2 veckor kom denna bild två. Bedöm själva.... Skrev mer ingående om kvalite osv i andra kina tråden.

     


    Det är ju alltid jättesvårt att se hur en klänning ser ut på riktigt på en sån här bild. Man måste nästan se klänningen på för att få rätt bild.
    Jag tycker att den ser lite plastig och glansig ut, men det kan vara blixten som gör det.
    Broderierna ser fina ut, men som du skrev drar de tydligt åt det guldiga hållet.
  • Darling Daisy
    FelizLane skrev 2011-11-21 19:53:33 följande:
    hollow to hem vad är det. Trodde det var haka till golv, men är det halsgropen eller vad?! :O
    Kolla på ditt företags hemsida, de brukar ha nån mätinstruktion med bilder. 
    Tror att det är halsgropen till fåll, men är inte säker. 
  • Darling Daisy
    Klantus skrev 2011-11-21 19:52:24 följande:
    Hellu!

    Omöjligt att läsa alla sidor, men jag undrar om nån har beställt kostymer från nån av sidorna?
    Egen design då.. Vill ha en speciell till min m2b..

    Glad 
    Tror inte att nån av de "vanliga" kinaföretagen syr åt män. 
    Har sett att folk beställt kostymer från suitopia och fd weddingdresses på tradera om det kan vara till nån hjälp. 
  • Darling Daisy

    Sommmarbrud:
    Tråkigt med sjuka barn!! Vår lilla var sjuk hela förra veckan, feber och hosta. Nu är det mannen och mormor som är sjuka, jag väntar på min tur!

    Alla:
    Vi var förresten på vår bröllopsresa förra helgen!! Det var jättehärligt och mysigt. Vi var i Hamburg och hälsade på bekanta, bodde på hotell och turistade. Det var en perfekt resa för oss lantisar, skönt med lite stadsliv några dagar.
    Hamburg är en riktigt trevlig stad, med många roliga butiker, vackert läge och trevligt folk. Så här års är det vackert med julbelysning överallt och det finns många mysiga julmarknader att strosa på. Gillar man Glühwein, varm choklad med "schuss" (en skvätt alkohol) eller currywurst så är resan än mer fulländad!



    Julmarknaden på rådhustorget lördag kväll.
     
  • Darling Daisy
    pulmonate skrev 2011-12-11 15:18:55 följande:
    Nej jag mejlade och frågade! Jag ville egentligen veta om de kunde skicka en bild till mig på hur den såg ut nu. Då svarade de att de bara kunde skicka en bild på klänningen när den var klar. Att den nu var i 4e stadiet och borde vara klar i slutet på månaden och att de skickar bild då. Sen får jag den 2 veckor efter det, dvs i Januari.
    Jag hade hört ifrån andra att man får en bild när de är i ett visst stadie så att man ska kunna godkänna. Alltså inte när den är helt klar, utan innan. Men de verkar jobba lite annorlunda nu...?
     
    Nu har jag ju inte köpt från milly, men de som köpte därifrån i våras fick bilder på lite olika ställen i produktionen. Exempelvis att de skulle godkänna spetsen innan den syddes fast, godkänna draperingar osv
    Om man beställde en egendesignad klänning, som inte fanns i millys ordinarie sortiment, fick man också se en provklänning sydd i fodertyg innan de påbörjade den riktiga klänningen...
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!