Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Tack; Minuz!
    Den klänningen kommer bli riiiiktigt häftig! Nu håller jag alla tummar för att du fått tag på en bra säljare och att den blir precis som du vill. 

  • Darling Daisy

    Vilken klänning var det du är nöjd med, Minuz? Det är ju så många vackra klänningar som visas upp att mitt minne inte räcker till!

  • Darling Daisy
    Minuz skrev 2012-01-04 11:28:51 följande:
    Denna klänning, fast självklart med en "stor" underkjol till.....
    Ja, just det, den minns jag nu! Den är ju jättefin!
  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-01-04 11:45:15 följande:
    Minuz - Känner igen det där och trots att mitt bröllop redan är över, så kliar det i fingrarna. Vill beställa en brudklänning i veckan :P Klart du ska passa på att beställa en till om du har pengar och tid till det :)

    På tal om inget alls, fasiken vilken snöstorm det blev ute! Vi som har liten valp som ska ut stup i kvarten, varken hon eller jag är speciellt sugen kan jag tala om. Huua. Mysigt när man sitter dock och ser hur snön yr utanför fönstren :) Såna här dagar ångrar jag extra mycket att vi inte sköt upp bröllopet...
    Vi fick, tack o lov, inte fulla stormen den här gången! Men nog har det blåst rejält ändå, usch vad illa jag tycker om stormar! Vi bor ju på landet och har en del skog, det är alltid nervöst när det blåser och man undrar hur mycket som kommer ramla...
    Stormen innan jul bröt sönder en bit av stalltakets nock, så vi har för tillfället lite väl bra ventilering i stallet! Imorse hade nocken (en ca 4 m lång snortung plåtkonstruktion som låg på marken bredvid vägen) blåst ut på vägen... helt knasigt vilka krafter det är i vinden!
  • Darling Daisy
    Lommila1 skrev 2012-01-04 12:11:11 följande:
    ooo, jeklar vad ni skriver här på sidan, jag tyckte jag satt upp länge igår... Nåja mer att göra idag då ist;)

    Trist med din hund Darlingdaisy! min första schnauzer hände det precis samma med-hon dog knallfall:/ o blev bara 5 år..veterinären trodde hon hade en tumör i magsäcken som brast, men hon blev aldrig obducerad. Det är att se till de glada minnena!
    Vi har också haft en schauzer, en riesentik, när jag var liten. Det var en mysig hund!
    Vi valde att inte obducera, det blir ju inte bättre av att veta liksom...
    Däremot är vi riktigt sura på djursjukhuset i grannstaden som, när mamma ringde om att hunden var dålig och verkade ha stora magsmärtor, nonchalant sa att hon kunde ta en promenad så att han blev distraherad.. Det här var vid 19-tiden på måndag kväll. Under natten blev han sämre och sämre och kl 6.30 på tisdag morgon avlivades han (av en annan veterinär).. 

    Funderar på att ringa till djursjukhuset och berätta att hunden dog... det är ju inte säkert att de kunnat rädda honom, men de hade definitivt kunnat förkorta lidandet för honom! 
  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-01-04 12:34:38 följande:
    Det tycker jag absolut att du ska! Sån sorts nonchalans kan ju drabba andra djur i framtiden!
    Vi har varit i kontakt med detta djursjukhus vid fyra tillfällen och av dessa har vi upplevt dem nonchalanta tre gånger...
    1. Katten hade fastnat med sin svans och slitit av halva svansen. Det stack ut en decimeter nakna svanskotor liksom, och då vägrade de först att ta emot katten. "återkom imorgon" (vi ringde på morgonen, de tyckte alltså att katten skulle vänta ett dygn...).
    2. Hund som hade feber, hässjade och var riktigt illa allmänpåverkad (på juldagskvällen). Honom tog de emot, men veterinären undersökte slarvigt, var ointresserad och otrevlig mot oss. Skickade hem med en salva som ev hjälpte. Ordinarie vet uppsöktes första vardagen som ställde en annan diagnos och skrev ut antibiotika, sen blev hunden direkt bättre.
    3. Händelsen i måndags.
    4. Hund som brutit en klo. Okej bemötande denna gång och hunden blev frisk.

    Behöver jag säga att vi endast kontaktar detta djursjukhus i YTTERSTA nödfall? Skrikandes
  • Darling Daisy
    Lommila1 skrev 2012-01-04 13:01:20 följande:
    usch o fy, tror jag skulle bett dom dra åt helvettet redan efter g. nr 2. ha nämligen märkt liknade tendenser hos några kommunala veterinärer här runt. Så det är några jag aldrig mer åker till, men vi bor ju i storstan så här kan man ju välja o vraka, antar det är annat på landet där det finns 2 veterinärer inom rimligt avstånd:/

    Jag gillar också schnauzrar, men tyvärr har aveln börjat spåra ur -då tänker jag speciellt på dvärgarna.. jag har en schnauzer nu men jag tror nog det är min sista av den rasen, skall hålla mig till terrorister aka terriers nu ett tag:P farsan drömmer dock om att skaffa en svart reisen så vi får se vad som kommer dit... man kan ju alltid låna
    Det är skönt när man kan välja vilken veterinär man vill anlita, det är ju alltid nån som man gillar bättre och nån man gillar sämre. Oavsett om det beror på yrkesskicklighet, bemötande eller personkemi.
    Nackdelen med veterinärer/djursjukhus är ju att det är så få som har jouröppet. Vi har tack och lov jätteduktiga veterinärer som har jour för lantbruksdjur och hästar. För sällskapsdjur är det värre, mellan kl 22.30-08.00 finns det inget jouröppet inom 15 mils radie... Förutom distriktsveterinärerna, som ju åker även till hund/katt om de hinner.

    Jag gillar ju terriers, jag med! Även om de kan vara lite enerverande ibland...
    Det är tråkigt när hundavel (eller annan avel för den delen), spårar ur. Jag såg ett jätteintressant och hemskt BBC-program om hundavel, pedigree dogs exposed tror jag det hette. (Finns på youtube om nån är intresserad) Där visade de tex hur de måste skära upp skallen på vissa hundar för att deras hjärna ska få plats - man har alltså avlat så starkt på huvudets utseende att de har fått för trånga skallar... sjukt! 
  • Darling Daisy

    Har inte skrivit på några dagar o kommer säkert inte ihåg allt jag skulle kommentera:

    Feliz: vad fin din klänning blev. Jag gillar den med skärpet virat i midjan, blir en skön kombo av skir skönhet och tuff bohemchic.

    Lillzan: jättefin modell du har hittat. Jag tror du skulle kunna ha den hela tiden. Jag hade min klänning från kl 10-03, den hade lite släp. Men om du har utrymme i budgeten, så beställ en kort "back-up" klänning. Alternativt vänta tills du fått hem klänningen och prova den, då får du nog en känsla för om du kommer vilja ha en enklare på festen.
    Ang Milanoo, om du är osäker på dem som leverantör kan du ta bilden och skicka till ett av de mer positivt rejtade firmorna (med det menar jag Milly, Landy och My love bridal). Du kommer nog få ett något högre pris, men säkerligen också betydligt bättre sömnadsarbete och kvalitet. (jag beställde en byxdress till min mamma från Milanoo och den var under all kritik = gick inte att använda över huvud taget)

    Lomilla: Jag tycker ju att spetsjackan är helt bedårande, men tycker nog ändå att klänningen kommer mer till sin rätt utan. Har funderat på varför och tror att det är ärmarnas längd mitt öga irriterar sig på, tycker nog att de är för långa. Sen tycker jag också att bandet i midjan är vackert och att det kommer lite i skymundan när du har boleron på...

     

  • Darling Daisy

    Mer kommentarer:
    Tinzi: förstår din oro över hur Milly kommer att agera och håller tummarna för att kameran kommer i tid och att bilderna blir ok. *kram*

    Sen var det nån som skrev om att beställa via nån svensk återförsäljare. Jag tycker inte heller att du behöver vara orolig för direktkontakt med Milly. Jag beställde från Landybridal och mailade många gånger med dem, det var enkelt. Det är bara att tänka på att uttrycka sig enkelt och inte ställa för många frågor i samma mail. Man får ofta bra hjälp här i tråden med översättningar!

    Bridetobe 2013: hoppas att du och sambon hittar en bra lösning på bröllopsformen. Jag tycker ditt upplägg med enkel vigsel och sen fest låter toppen. Har ni kollat på andra sorters lokaler (med tanke på kostnaderna, alltså)? Här i närheten finns det kursgårdar, ombyggda ladugårdar och gamla bruksbyggnader som är billiga i hyra och fantastiska som bröllopslokaler. Vi hade festen hemma i vårt nyrenoverade stall och catering (under 200 kr per person för en fantastisk buffe).
     

  • Darling Daisy
    Lommila1 skrev 2012-01-11 21:52:20 följande:
    Tror du ärmarn askullle göra sig bätter som kortare eller som längre?
    Till saken hör att jag har långa ap-armar (skarvar i alla jackor 5 cm:S) så den är väl sydd efter någon mer normal... ( ja så kanske modellen kunde stå lite rakare också för bästa bild...)
    såhär ser orginalet ut: svårt att bedömma längden där:
    Svårt att säga...Tror att jag skulle gilla dem kortare. Det är ju i alla fall lättare för dig att testa att dra upp dem lite än att förlänga... om du inte vill sy några timmar till!
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!