Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Bridetobe2013: Vad fin klänningen blev! Vad roligt att du fick hem en så fin klänning till ett så bra pris! Tror också att du kan få till lite mer fin vidd om du har en till underkjol.

    MsIda: vacker klänning, gillar!

    Pinki o Skumboll: Usch vad jobbigt att tampas med FK... Om man har tur får man en superbra handläggare och har man otur så får man en skitstövel... Irriterande bara att man inte kan påverka "vem" man får... Det är lite som lotteri!
    När min pappa var sjuk i slutstadierna av cancer, så nekades han sjukpenning pga att det saknades något datum på ett läkarintyg. FK menade alltså på fullt allvar att min pappa var fullt arbetsför när han var inlagd på hospise (och dog typ tre månader senare)... (och han hade haft full sjukpenning i ca ett år innan, så det var ju liksom inte nån nyhet att han sökte sjukpenning!)

    Pinki: Vad skönt att hjärtat såg bra ut!!!

    Själv är jag nu riktigt irriterad på min internetbank. Sitter o försöker betala räkningar och blir utslängd gång på gång pga att sidan inte laddas tillräckligt snabbt. Nu kommer jag inte ens in på bankens hemsida.... Suck, när jag försöker var duktig och fixa sånt här trååååååkigt!

  • Darling Daisy

    Kommer tyvärr inte ihåg allt jag skulle kommentera..

    Du som kollat på en skitsnygg Lillyklänning m stående veck över bysten. Den tror jag definitivt du kan våga beställa. Min klänning kom m lagda veck som inte stod ut och flera andra har också haft såna veck.

    GuteCarra: Det stämmer nog att milanoo inte gör ändringar. Ta bilden o vänd dig till nån av de andra som gör ändringar: my love, landy (eller milly).

    Skaraborg: WOW så snygg och annorlunda klänning. *Gillar!!!* 

    Och sidenklänningar finns i a f att beställa från Milly, kolla på 1700tal som har en sån hemma.  

  • Darling Daisy

    1700:
    Jag har funderat på dina "problem" m vigseln o panikångesten! Vet att vi diskuterat frågan tidigare också... (tråden är ju ganska gammal nu, fyller snart ett år!) 
    För mig, som inte har några problem m att stå i centrum och framför folk, så var det inte ångestframkallande m kyrkvigseln. Vi hade ju inte så många gäster heller, ca 50 pers. Men jag förstår dina funderingar/din oro, det är mycket speciellt att stå där framme och ha hela kyrkan full med gäster.

    Så här i efterhand, så känner jag att:
    *vigseln är ju till för brudparet. Det är liksom en affär mellan brudparet och gud/prästen. Övriga personer (familj, släkt, vänner, grannar osv) är inte nödvändiga. Jag "såg" bara våra resp familjer, resten av gästerna var mest en "grå massa".

    *om vi skulle gifta oss "igen"/göra om dagen, så hade det inte, från min sida, varit ett jättekrav med alla gäster i kyrkan. Jag hade nästan hellre fokuserat på fler träffar med prästen och en mer personlig vigselakt (missförstå mig rätt, vår präst var underbar och höll ett fantastiskt tal, men jag hade gärna träffat henne fler gånger innan för att bygga upp en mer personlig relation till henne och också samtala om äktenskapet och tron)

    *festen efter vigseln var underbar, vi hade så roligt och njöt av att få träffa alla vi tycker om under festliga former. Festen hade jag kunnat ha i flera dagar!! 

    Så, jag tycker egentligen att du och din blivande ska ta ett nytt snack om vad som är viktigt och väsentligt! 
    - Hur skulle en perfekt vigselakt se ut för dig och honom?
    - Hur skulle de olika alternativen få dig och honom att må?
    - Vad är det värt att få må bra?
    - Vad är det värt att få släkt/vänner att må bra?

    Jag skulle inte tycka illa vara om jag blev bjuden på ett bröllop, där vigseln skett innan och vi fick komma på festen. Speciellt inte om jag visste att det finns speciella omständigheter bakom beslutet.

     Vigseln är inte till för gästerna, även om de tycker det är sååå stämningsfullt och vackert i kyrkan.  

  • Darling Daisy

    Ungbrud: jisses, vilken snygg klänning du hittade nu, då! Instämmer i kören som hyllar nr två!!!! Köp, köp, KÖP!!

    Lomilla: Läcker klänning! Håller med om att originalet är snyggare än Landys modell. Annorlunda mot den du har hemma, men skulle ju vara toppenvacker på dig!

    Bridetobe: Tråkigt att moster inte tyckte den var lättfixad.
    Mitt tips: Känn efter vad du själv tycker och gå sen på den känslan!! Min svärmor hade ju lovat att sy upp min ena klänning, men sa när hon fick se den: Ojj, vilket jobb, det skulle ju ta lååång tid, etc.. Och då var det för kort om tid för att be nån annan om hjälp. Jag kände mig lite snuvad på valmöjligheten, fick liksom aldrig prova den när den satt korrekt. 
    Så: om du verkligen vill ha exakt den här klänningen så kolla med nån annan vad det skulle kosta att sy in den. Kolla samtidigt vad du skulle få ge för en ny/annan klänning. Välj sen med både hjärta och förnuft!
    Kram! 

  • Darling Daisy

    Bridetobe:
    Okej, nu ser jag ju vad du menar.... Det är ju inte lika snyggt med en rak snörning (tycker jag) och om du dessutom håller på att gå ner, så är det ju lite riskabelt... 

  • Darling Daisy
    bling.jpg
    Här är blinget på min champagnefärgade klänning. Broderierna är i light gold.
  • Darling Daisy
    Minuz skrev 2012-03-07 11:34:10 följande:
    Lite långt kanske men annars får du gärna komma och ta hand om min trädgård. *S*
    Hehe, jag kan erbjuda samma sak! Vi får starta trädgårdsterapi för 1700tal!  
  • Darling Daisy
    bridetobe2013 skrev 2012-03-06 21:33:57 följande

    Den 1:a klänningen jag provade var WOW. 4600:- , satt som ett smäck! testade en till som behövdes sys in lite 2500:- inkl ändringar (var ok). sen gick jag till nästa butik och provade massor.... En till som var snudd på wow. fast den var på tok för liten. Med omsömnad(?)( ska läggas ut, sys på snörning med platta bakom + att släpet ska ta bort) så kostar den 3500:-.


    Jag slog till...... ) (jag som inte hade ngn klänningsbudget)


     


    Vad skönt att du hittat en klänning! Den blir säkert jättebra efter ändringarna!! 
    Kan du beskriva den?
  • Darling Daisy

    Pinki/Daniiel:
    Fy 17, vilket skitbesked! En stor kram till er!!! Inte mycket jag kan hjälpa till med, men du har ju fått lite tips här ovan (fri juristhjälp osv). Hoppas att ni på något sätt kan hitta ork och kraft att få igenom ett överklagande.
    Häng du kvar här hos oss och skriv av dig om du vill o behöver - det är ju ett av trådens syften! Hjärta 

  • Darling Daisy
    Fru 0728 skrev 2012-03-08 16:57:38 följande:
    Här får ni en smygtitt tjejer, sambon skulle jobba över ikväll så kunde inte hålla mig. Är helt slut i armarna av att försöka snöra ihop den lite där bak. Länden kommer att bli perfekt med skorna på.

     


    Wow, vad fin du är!!! Vilken fin klänning du fått, den sitter ju jättefint!! 
    Grattis!!!! 
    Vilket material är det? Taft?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!