Inlägg från: Darling Daisy |Visa alla inlägg
  • Darling Daisy

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Daniiel, 

    Tack för länkarna!
    Jag tror också att det är svårt att få hem något från Kina i tid, även Litb känns lite osäkert (fast de har ju så mycket snyggt... suck!). Kanske något färdigsytt från ebay, där brukar det ju finnas en del snygga klänningar.   
    På Haléns fanns ju en hel del snyggt, där får jag nog ta och surfa ett tag. 

    Visst är det jobbigt när man känner att man vantrivs med sin kropp så pass att man inte kan klä sig i det som vädret kräver! Jag har inga problem med att visa armarna, så ärmlösa klänningar är helt ok. Shorts och korta klänningar är värre, då känner jag mig obekväm. Älskar dock trekvartsbyxor, om byxorna slutar precis nedanför vadens mitt känns det ok!

  • Darling Daisy

    Daniiel, 
    om ni har en begränsad budget så är det kanske lättast(=billigast) att  vara hemma?
     Jag tycker att era fester låter trevliga! Det ska inte vara så stora krav på festen att man inte vågar/har råd att fråga om ens vänner vill kika över en lördagkväll, tycker jag.

    Vi har helt underbara grannar här ute på landet. I tisdags träffades vi alla och hade grillfest. Jag fixade fördrink, en annan tjej fixade efterrätt och alla tog med sig grill + det de ville äta. Kostnaden för fördrink och efterrätt (100 kr) delade vi upp på varje hushåll.
    Enkelt, avslappnat och jätteroligt!!!

    (och om nån vill ha ett kanongott recept på sangria, så säg till!)

  • Darling Daisy

    Daniiel: 

    Med tanke på era djur och att ni är måna om era grannar, så tycker jag att ni ska satsa på en av byagårdarna. Kan ni inte dela på hyreskostnaden? Jag är säker på att era vänner förstår att ni vill ha hjälp med kostnaden. Jag skulle i alla fall inte ta illa upp om jag blev bjuden på fest och fick dela på lokalhyran. Bara det framgår i inbjudan, så kan man ju själv bestämma om man vill komma eller inte!

    Jag vet vad du menar med att man blir lite mamma, om man är nykter. Är själv lika dan, det är många fester som jag har stått och diskat för att "alla andra" är så fulla och jobbiga!
    Försök att fixa lite enklare pyssel, tex en tipspromenad eller en femkamp. Då får du lite roligt också och behöver inte bara "vara tråkig och mammig".... Och sånt kräver ju inte så vansinnigt mycket förberedelser, så det gör ju inget om du inte orkar/vill göra så mycket.

  • Darling Daisy
    Sangria

    10 rejäla drinkar

    1 flaska billigt rödvin (tex castillo de gredos på tetra)
    1 liter dyr apelsinjos (helst tropicana)
    1 liter Tropicana äppeljos 
    3 dl sockerlag
    Is
    Frukbitar/skivor efter tycke och smak

    Blanda ihop och njut (man får röra ett tag för att sockerlagen ska lösa sig)

    Sockerlagen gör du genom att koka upp två delar socker och en del vatten. Låt sen svalna. Förvara i tättslutande kärl i kylskåp. 
    För receptet ovan är det lagom att göra på tre dl socker och 1,5 dl vatten, om jag minns rätt. 

    Detta är en supergod sommardrink, lätt att göra och lätt att dricka!  
  • Darling Daisy
    1700tal skrev 2012-06-08 08:19:46 följande:
    Eller så tvingar man sig att avsäga mammarollen för en kväll och minglar för fulla muggar och dras med i den (alkohol-)uppsluppna stämningen tills folk börjar bli odrägliga. Då avlägsar man sig diskret och lämnar disken till den (ev) bakfulle maken att ta itu med dagen efter... Works every time!
    Hihi, låter som ett beprövat koncept!
  • Darling Daisy

    Fullmåne...? Hmm, det kan kanske förklara varför även jag haft svårt att sova inatt!

    *kollar i kalendern*
    Japp, fullmåne 4 juni, så det kan det nog vara!

  • Darling Daisy

    Pinki:

     20-talstemat låter ju jättekul! Men om du redan nu tvekar på om det kommer att funka så tycker jag att du ska ta en annan idé. Det är onödigt att sätta sig i en situation som man blir stressad över pga andras agerande!

    Kvartersgården låter ju underbart enkel! Ni slipper övernattningen, lättare transporter och får äta frukost i lugn och ro hemma! (anledningen till att jag skriver "slipper" övernattningen är att jag själv avskyr att sova på liggunderlag)

     

  • Darling Daisy


    Hittade den här klänningen hos en säljare på ebay, 2011dress, men tyvärr skickar de inte till Sverige. 
    (länk: http://www.ebay.com/itm/IN-STOCK-FOR-Princess-NEW-Wedding-Bridesmaid-Party-Prom-Gown-Ball-Evening-Dress?item=150827753982&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D8986173054142966078#ht_6950wt_1396
    )

    Finns det något sätt att söka på ebay för att se om nån annan har samma klänning? Är inte så bra på ebay...
  • Darling Daisy

    Pinki:

    Då förstår jag  vad du menar med festen....

    I så fall håller jag nog på klubbstugan i båthamnen. Det låter jättetrevligt! 

  • Darling Daisy
    daniiel skrev 2012-06-08 11:11:04 följande:
    Vilken fin klänning :) Jag har ingen aning om hur man söker för att få samma produkt, men från en annan säljare, om det ens går. Du känner ingen i Norge som skulle kunna ta emot klänningen och skicka den vidare då? :)
    Nä, jag har inga bekanta i Norge... 
    Visst är det skumt att de skickar till just Norge?!
    Jag mailade säljaren och frågade om de kan skicka till Sverige. Får se om de svarar.

    Jag tror att det är på DHgate som man kan se "andra säljare som har samma klänning till salu". Har för mig att jag sett nåt sånt där....
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!