Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Nikkita skrev 2013-03-04 22:11:05 följande:
    Det var en bra fråga, har faktiskt inte en susning. men jag tycker att det borde vara skatteverket som har blanketten som behövs. Det bästa är nog att ringa till dem & kolla läget Glad
    Chicita skrev 2013-03-04 22:11:41 följande:
    Tror att du måste gå via patent & registreringsverket....
    Jag ansöker om namnet hos PRV, men för att maken inte ska få rätt att föra efternamnet vidare om vi eventuellt skulle gå skilda vägar i framtiden, så måste han ta namnet via Skatteverket. Dottern skulle väl iofs kunna stå med på ansökan till PRV, kostnaden blir densamma. Tänkte mer på hur man gör med maken hos Skatteverket sen.. får kanske mejla och fråga. Det är ju inte akut, jag är bara nyfiken :P Vi har inte råd att byta efternamn nu..
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-03-06 10:50:18 följande:

    Haha, vad bra! När man börjar kunna svaren i trådarna utantill så tror jag man är kvalificerad


     


    Jag sitter i vardagsrummet och har en kille i köket som håller på att sätta kakel. Känner mig så himla malplacerad, liksom. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Men jag tvivlar på att han behöver hjälp så jag satte mig här och låtsas plugga.. ;)


    Haha så bra, jag håller med, då är man nog väl kvalificerad! ;D Välkommen hit! :)

    Och jag håller med både dig och Chicita, man vill inte vara oartig och bara gå därifrån, men å andra sidan så vill dom nog jobba ostört och bli klara så fort som möjligt. Jag hade nog gjort som du, satt mig i ett annat rum och låtsas göra något viktigt :P När vi fick ny spis, så var det hyresvärden som var här och ordnade det, då tog jag ut hunden på en promenad.

    Men vad roligt med kakel och tapeter, sånt gillas! Vi får intet ett skit av vår hyresvärd, vi fick just så pass ny spis när den gamla gick sönder. Eller ja, vi fick målarfärg när vi flyttade in, men fick måla allt själva. Det ser förjävligt ut här, nött och gammalt. Nu är huset sålt dock och den nya hyresvärden är betydligt bättre :)

    Har ni bott där länge?
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-03-06 14:59:59 följande:
    Vad roligt att det blev bra :)

    Oj, ja, då har ni inte bott där länge. Trivs ni bra än så länge då? Flyttat långt? :) Haha inte ska du skämmas över att ni får nytt, det låter ju som att det behövs! Kul att få nytt och fint ju :) Roligt också när man får välja lite själv, för ibland kan det ju vara ganska nytt och fräscht, men skitfult ändå :P

    Här var det fläckar och rivet i tapeter och fullt med hål i alla väggar och hyresvärden ville först inte göra något alls. När vi sa att vi kunde göra jobbet själva, så fick vi åtminstone lite färg. Alla fönster blåser in genom och färgen runt fönster och dörrar har flagat massor. Innerdörrarna flagar också har fläckar. Dubbeldörrarna till vårat sovrum från vardagsrummet går inte stänga och det finns en vanlig dörröppning från hallen också, men där finns ingen dörr. Det finns inte såna gångjärn för att hänga upp en dörr ens. Det glipar ca 1-2 cm i balkongdörren, så det blåser rätt in och på vintern kan man inte sitta på den sidan av rummet typ. Även ytterdörren glipar, så man ser typ skorna på personen som står utanför. Alla golv är ganska nya, ca 5år, men är dåligt inlagda så det glipar lite överallt (klickgolv). Fläkten funkar riktigt dåligt och spisen är 50cm bred med tre plattor, trots att det skulle rymmas en vanlig spis. Alla skåpluckor i köket är gula, trots att dom en gång i tiden var vita. Badrummet är visserligen kaklat och omgjort för kanske.. 10 år sedan. Väggen i duschen buktar inåt, kaklet är snett och det är borta fog på massor av ställen. Dessutom immar alla fönster i lägenheten igen när man duschar. Plus att huset är fullt av pälsängrar, det går inte städa trapphuset (börjar lukta om man våttorkar) och mattan i trapphuset smular sönder. Fukt i källaren, så går knappt ha något i förrådet och tvättstugan har en maskin där det snabbaste programmet tar ca 1,5 timmar och en torktumlare som funkar ibland.

    Ja, vi vill flytta! :P Men, lägenheten och huset är mysigt, det är en jättefin gård och vi har underbara grannar :)
  • daniiel
    snowstars skrev 2013-03-07 12:26:05 följande:
    Just ja, vad pluggar du hade jag ju tänkt fråga också, så.. vad pluggar du? :)

    Jo, jag hade också tänkt fråga om hunden, vad har ni för hund?
  • daniiel

    Jag har ett presentkort på en fotobok, 20x20cm, 30 sidor och inbunden. Vad ska man välja att ha för bilder där? Ska man välja bilder på dottern? Och isåfall, vad för bilder? Bilder från hennes första år, hela hennes liv? Från alla gånger vi varit på sjukhus? Ska man välja bröllopsbilder? Eller en blandning av bilder?

    Vi har ju funderat många gånger, efter tips vi fått av andra hjärtebarnsföräldrar, att göra en fotobok med bilder från gångerna vi varit på sjukhus för att enkelt kunna kika på tillsammans och prata om. Samt att det blir lätt för dottern att ta med och visa kompisar och i skolan. Det brukar vara lättare för andra barn att förstå om dom får se bilder från vad hon har varit med om och också enklare för barnet att berätta om dom har bilder att prata utifrån. Saken är ju den då, vilka bilder tar man med? Man vill ju inte skrämma dom andra barnen med att visa bilder från IVA tex, men dottern har ju kikat på dom bilderna flera gånger och älskar att höra om det.


  • daniiel

    Det håller jag med om och tror också, att barn ser mer otäcka saker än vad man är medveten om. Men som du säger, att utsätta dom för det värsta är nog inte så bra. Och ja, givetvis måste man gå igenom det med läraren först, absolut. Vi skulle nog ta upp det med föräldrarna före också faktiskt. Det har vi hört att andra gjort, men dom flesta lärare och föräldrar brukar vara positiva till det. Det gäller ju som sagt att lägga det på en lagom nivå, så att man ger hela berättelsen, men inte för mkt. Tydligen brukar en sån bok vara något som hänger med länge. Vi pratade med ett par föräldrar till en pojk med samma hjärtfel och han hade haft sin bok med sig i både låg-, mellan- och högstadiet. Nu går han gymnasiet och har haft med sig den dit också. Samt till fotbollslag och liknande.

    Vi har som avvakt, för när hon gick dagis tyckte vi att både hon och dom andra barnen var för små, men nu när hon går skola så börjar det kännas mer aktuellt. Hennes klasskompisar har ju massor av frågor, och speciellt nu sedan hon fick sin rullstol.

    Vi får nog kanske sätta oss och gå igenom alla bilder. Jag vet inte hur många bilder man rymmer på 30 sidor, men några bör man ju rymma :) Det är ju trots allt 4 operationer, så det är ju några hundra bilder att kika igenom :P


  • daniiel

    Huhu... sitter och ptjåtar på med fotoboken där nu. 30 sidor räckte för att få med dom viktigaste bilderna, jag har 1-2 bilder per sidan. Det är till och med över några sidor på slutet, vad kan man lägga in där? Jag har hjärnsläpp just nu och det har tagit evigheter att lägga in och fixa alla bilder, så jag vill inte börja flytta om och lägga till fler bilder.


  • daniiel

    Ja, jag funderade på att göra slutet till en textdel så att säga, så har börjat försöka skriva lite. Det är dock svårt, svårt att inte bara stapla datum och beskrivningar av operationerna. Vill gärna att det ska vara lite mer än så. Vi har en jättefin bild från midsommar på omslaget, där man ser hennes ärr lite, så funderar på att lägga in någon fler sådan fin bild på slutet. Har lagt in en bild från då hon var med i tidningen som avslut just nu.


  • daniiel

    Jag håller på med fotoboken där ännu, men idag har jag bakat hela dagen känns det som. Det blev fyra plåtar med kanelsnurror, två plåtar chokladsnittar och två plåtar brysselkex. Imorgon ska jag göra citronkladdkakan som Nikkita tipsade om tidigare :)

    Jag håller också tummarna för att det ska funka bra för dig Nikkita! Det måste ju vara jättejobbigt att vara så trött.


Svar på tråden BT-Veteraner