Buffe på Bröllop?
Kan man ha Buffe till mat på sitt Bröllop?
Eller det är helt fel av mat?
Kan man ha Buffe till mat på sitt Bröllop?
Eller det är helt fel av mat?
Ett väldigt enkelt svar på den frågan är: Ja det kan man.
Klart man kan!!! :)
Ska man tänka på något speciellt??
Självklart!! :) Själv älskar jag buffe som gäst, jag får ta vad jag vill och hur mycket/lite jag vill.
Du får bestämma om du ska ha bara kalllt eller även någon varm rätt. Själv ska jag ha ett par varma rätter såsom potatiskaka och kyckling. Men det beror ju på om det finns möjligheter att hålla varmt. Ska du ha catering kanske de levererar i värmeskåp och då är det ju inget problem... Matpajer brukar funka bra på buffé och det kan man ju göra själv långt i förväg.
Ska man tänka på något speciellt??
Absolut! Vi kommer att ha buffé Som gäst älskar jag buffé, man kan ta det man tycker om och i de mängder man vill. Perfekt om man har en del allergier bland gästerna med.
En sak som jag tycker är viktig att tänka på när man ska ha buffe är att man måste se till så att toastmaster/madame, informerar gästerna om att de "ger" tillåtelse när gästerna får hämta mat igen, detta för att undvika att gästerna går hela tiden och det kan då bli svårt för de som vill hålla tal att få allas uppmärksamhet och det är risk för väldigt mycket spring.
Sen håller jag med de andra, se till att det finns många köer så att det går fort för gästerna att hämta mat, så att de som tar först inte hinner äta upp innan de sista gästerna ens hunnit hämta mat.
Vi ska också ha buffe och det är dessa tankar jag har om det!
Jag tar gärna emot fler tips som är bra att tänka på när man ska ha buffe!!!
Vi hade buffé, det funkade jättebra.
Våra värdar informerade om hur turordningen var: honnörsbordet först, sen detta bord, sen mitten bordet och sist det här bordet. Man går från två håll och möts i mitten. Man tar inte mer mat förrän alla har tagit sin första gång. Köket informerade sedan om vad som fanns på bordet.
Vi hade kycklingfilé, rostbiff, fläskfilé, potatissallad, potatishalvor och rotsaker i ugn, 3 sorters såser, grönsallad, bröd och smör och ost.
Drycken serverades vid bordet av servitörer, vilket gav lite lyxigare känsla. Förrätten serverades också vid bordet. Tårtan gick man och hämtade själv.
Vi hade tre som jobbade, en som skötte allt i köket och fyllde på maten därifrån, 2 som serverade dryck och en av dom som serverade dryck tog också ut tomma skålar till köket och kom tillbaka med fulla. Funkade jättebra.
Vi hade en buffé och alla var super nöjda med den. Vi valde att bara ha kalla rätter på vår buffé. Vi hade även en liten buffé när det var dags för bröllopstårtan. Vi hade bröllopsfårat, ananaspaj och tryffel kaka och till dem två så servera vi grädd glass eller grädde. Ett uppskattat inslag från våra gäster för alla tycker ju inte om tårta. Ett litet tips, till tryffel kakan kan man servera punschgrädde också,jättegott.
Å, vad många bra tips om hur man kan göra när man ska ha buffé! Det ska vi med ha troligtvis. Tycker det känns mer uppsluppet och mysigt på nåt vis. Har bara varit på ett bröllop och de hade buffé, funkade jättebra och fanns massa gott :)
vi tänkte också buffé med både varm mat och plock mat. sen separat dessert bord.
sen ska vi ha separat vin bord i form av s.k. strolling table med en tjej stående inuti iklädd festliga kläder. sen tänkte vi att hon även kan gå runt i lokalen med bordet och erbjuda gästerna vid borden.
är det någon som har använt sig av strolling table??
Klart man kan! Vi tänker köra en kombination med
1. snittar och mingel i restaurangens trädgård (kind of förrätt)
2. buffé inspirerad av italien och medelhavet med många smårätter typ tapas (huvudrätt)
3. kaffe och dessert pannacotta med lime
4. tårta och bubbel
Jag är livrädd för en stel middag där hälften ska hålla tal så vi kör på buffé och har undanbett oss tal =)
Vi kommer att servera Buffé, När gästerna anländer till festlokalen blir det tipspromenad och sen blir det snittar och bubbel som förrätt lagomt till vi anländer. Middagen är buffé och toastparet skall då förklara hur vi tar i vilken ordning Och att vi pausar i tal etc för påfyllning o toabesök etc. dryck kommer stå på bordet. Till efterrätt blir det nån syrlig paj eller liknande och sen blir det kaffe avec och tårta lite senare på kvällen. Det blir set iaf som det ser ut idag. Det hinner ju ändras såklart. Men buffé känns verkligen som bra beslut!
Vi ska också ha buffé (grillbuffé), det känns väldigt passande för oss. Vi var först inne på att göra den själva men satte på oss spenderbyxorna och köpte in alltihopa.
Eftersom folk kommer vara uppe och röra på sig mer, ta backning etc så är jag lite fundersam på hur man ska göra med tal och spex så att man inte har folk som är uppe och springer när någon skall tala. Där får vi komma på något smart.
Det ska vi ha.
Alla får ta det man vill.
Och hur mycket/lite man vill.
=Alla blir nöjda och glada och inte så mycket slängd mat.
Låter nästan som vi hade i lördags, alla gäster var super nöjda!
Vi hade Välkomstmingel med snittar, bubbel och `Bloody Mary´!! :D
Italiensk buffé- där toast-madame skickade iväg honnörsbordet först, sen de andra borden i turordning. Det gick jättebra att ha med tal och sådant också.
Tiramisu och kaffe buffe´
Sen råkade tårtan krocka med tiramisun, så vi fick skjuta på tårtan lite.
Och sist vickning, knäcke och goda salami-korvar.
Vi hade buffé, det funkade jättebra.
Våra värdar informerade om hur turordningen var: honnörsbordet först, sen detta bord, sen mitten bordet och sist det här bordet. Man går från två håll och möts i mitten. Man tar inte mer mat förrän alla har tagit sin första gång. Köket informerade sedan om vad som fanns på bordet.
Vi hade kycklingfilé, rostbiff, fläskfilé, potatissallad, potatishalvor och rotsaker i ugn, 3 sorters såser, grönsallad, bröd och smör och ost.
Drycken serverades vid bordet av servitörer, vilket gav lite lyxigare känsla. Förrätten serverades också vid bordet. Tårtan gick man och hämtade själv.
Vi hade tre som jobbade, en som skötte allt i köket och fyllde på maten därifrån, 2 som serverade dryck och en av dom som serverade dryck tog också ut tomma skålar till köket och kom tillbaka med fulla. Funkade jättebra.