• goli

    Orientaliskt bröllop

    no pressure.... hrm, skaffa facebook, hrm.... Skrattande

  • goli

    Skämt åsido, du frå inte känna dig utanför, Kitkät. Vi kommer fortf ha alla bröllopsdiskussioner här ju. Vi får komma på ett bättre sätt att ha kontakt med oxå.., frågan är vad? mail, kanske?

  • goli

    tjejer, måste tyvärr ge mig nu alltså. ska upp tidigt imorgon. Måste bara säga att jag hade hamnat i en fas då jag inte ens ville nämna bröllop men nu har ni fått mig på andra tankar o det känns jättepirrigt igen! så tack för det!

    Godnatt på er o hörs snart igen!
    kram på er!

  • goli

    Mustikka, tyvärr är Södertälje väldigt långt från där vi bor. Tack ändå! Men Kitkät ska gifta sig i Södertälje oxå, hon kanske e intresserad?

    Låter som att ni har det mesta fixat! Jag själv har ingen koll på vad som behöver fixas, känns det som just nu. Men tjejerna skulle vara ambitiösa o skriva listor o sånt o lägga upp det här ikväll. Då kan vi använda det som check-lista! Det e lättare att hålla koll på stora grejer, det e alla smådetaljer som irriterar mig eftersom jag vet att det e mycket som jag inte ens har tänkt på! Skrattande

    Vi gifter oss den 3e augusti o vi har fixat lokal med mat, band, dj, min klänning, sofreh aghd (persisk vigselduk), sprit, filmare, inbjudningskort. Det som e kvar e att välja ut blommor o tårta, hitta fotograf o hyra en bil! o mannens kläder såklart!

    Visa gärna bild på korten! Alltid lika spännande att se vad andra har fixat! och hur ser din klänning ut? är den köpt från butik eller beställd från nätet? min är en kina-kopia, beställde från missfishbridal.com. egentligen är den inte helt färdig, håller på att sy på kristaller o ska fixa ärmar till som ska hänga ner över axlarna. ska lägga upp en bild här när den e helt färdig!

  • goli

    Mustikka, vilka fina inbjudningskort! Vad duktig din fästman är som har fixat det där själv! Tycker speciellt om er love story... hahaha! bra att du e så öppen av dig!

    Jättevacker klänning, verkligen! Vilken tur att du hittade den till ett bra pris oxå. Min klänning e som sagt en kopia, originalet kostar runt 15 papp... Har du funderat på hur du ska ha håret? Helt/halvt uppsatt?

    Hahaha! Vet du, jag brukar oxå ha mardrömmar om saker som inte e fixade eller att min klänning har blivit förstörd etc. Vaknar upp o blir så glad över att det e en dröm, men man e ju orolig för allt som kan gå fel. T ex om man lämnar in klänningen får att få den ångad, tänk så bränner de den eller förstör den? Så står man där dagen innan bröllopet o har ingen brudklänning... Gråter Hörde om en brud som fick rödvin utspilld över hela sin klänning mitt under festen. Hon sprang in på toa o bölade så mkt att allt hennes smink förstördes oxå... Usch, nej! Såna där saker får bara inte hända. Håller tummarna för att allt ska gå bra!

  • goli

    Hej Asal! Grattis till förlovningen!

    Välkommen till vår "lilla" tråd, hahaha! Alltid roligt med nya människor! Och jag tycker att det är bra att du är ute i så god tid. Saken är att jag har lärt mig att man aldrig kan börja planera för tidigt. Det finns så mycket att fixa och ju mer tid man lägger ner på det desto bättre blir det.

    Ja, som Kitkät skrev så är jag oxå iranier och ska gifta mig med en iranier. Vi gifter oss den 3e augusti i Stockholm, i en lokal som heter White Palace numera. Vi kommer att köra ett persiskt bröllop all the way med persisk buffé, sofreh aghd, knivdansen mm mm.

    Vilken stad bor ni i? Har ni funderat på var ni ska ha bröllopet? Och om det ska vara persiskt? Även om du inte har någon aning just nu så har du verkligen kommit rätt, för här kommer du få många många tips!

  • goli
    kitkät skrev 2013-01-23 22:48:28 följande:
    Goli,
    Måste du berätta sådana skräckhistorier? Jag ska förbjuda rött vin på vårt bröllop, endast vitt vin får förekomma! :)
    Usch, det lät inte alls roligt. Eller ännu värre, jag såg ett klipp på en brud som sitter ner när hennes man ska ta av henne strumpebandet under bröllopet (en tradition i vissa delar) och så när hon ställer sig upp så har hon gaaaaaanska stor mensfläck på klänningen! Det är inte heller så kul kan jag tänka mig. 
    Hahaha! ja, men vi måste ju berätta sånt så att vi vet vad vi ska undvika. Detta hände vid honnörsbordet, brudgummen sträckte sig över bruden för att ta glaset o då hände den lilla olyckan. Hahaha, ja jag såg oxå det klippet. Shit, vad pinsamt! Nej, jag planerar redan att köra på piller för att skjuta upp min mens om det skulle vara aktuellt. Håller tummarna för att mensen ska komma o gå lagom före bröllopet så man slipper oroa sig för det, speciellt om man ska iväg på bröllopsresa efteråt. Testade såna piller en gång när vi skulle på solsemester o det var faktiskt inte så trevligt. Gick runt med konstant pms i två veckor... Rynkar på näsan
  • goli

    Pagnie, stort grattis till tävlingen! Med det temat så är det nästan obligatoriskt för dig att vinna! Skrattande Riktigt fina bilder!

    Mustikka, jag vet. Danny har förbjudit rödvin vid honnörsbordet and that's fine with me. Inga klagomål där inte!
    Jodå, blev nöjd med kopian men har som sagt fixat lite med den själv efter det också. Bad dem om att sätta extra kristaller o det gjorde de men det var inte tillräckligt. Och ärmarna vågade jag inte säga till dem heller, vill hellre förklara för en skräddare personligen och visa. Men det mesta av klänningen fixade de och de gjorde ett strålande jobb.
    Vet inte heller hur jag ska ha håret! ändrar mig hela tiden! men jag såg några riktigt fina frisyrer på melissas hemsida som någon av er tipsade om
    mellose.se/category/brud-make-up-harstyling/
    och jodå, pillren fungerade men det var lite jobbigt med utdragen pms bara...

    Kitkät, lycka till med listorna o allt sånt! får återkomma imorgon o fortsätta diskussionen om det här med er!

  • goli

    Asal, Pagnie ska fixa sin egen sofreh aghd, för så pass ambitiös och flitig är hon! Skrattande plus att hon har en massa bra idéer OCH är en e-bay junkie. Sen har jag för mig att hon ska fixa lite grejer från Iran oxå.

    Jag själv är då inte lika ambitiös, tycker om att sitta på rumpan o surfa istället Solig men vi har vänt oss till en tjej som heter Shabnam och hon har en massa fina grejer. Hon har ett rum hemma hos sig där hon har dukat upp 4 olika teman, 2 i silver och två i guld. Hon har en hemsida också men tyvärr kan man inte se alla motiven där men ändå få en bra idé om vad hon har. Hon tar 8000 kr (tror jag) för att fixa allt, hon kommer till lokalen, dukar upp allt o sen plockar hon bort allt själv. Det vi ska göra är att hyra en sofreh aghd av henne och själva duka upp allt så det blir lite billigare. Har tyvärr inte koll på det priset, min mamma fixar med allt det där. Här är hennes hemsida:

    www.sofrehaghd.se

    finns en annan tjej också som fixar sofreh aghd men hon e wedding-planner också, kan fixa en massa saker. Affi heter hon och här är hennes hemsida

    www.persianbride.se

    har för mig att hon tar mindre för sofreh aghd men jag e inte säker.

    Vi kommer att gifta oss i White Palace som ligger i spånga, stockholm och det är oxå en jättefin lokal. den är otroligt stor och det som lockade oss var att det ser så fräscht ut och är väldigt högt i tak. lite som panorama ung, där Kitkät ska gifta sig. Killen som har hand om lokalen o vårt bröllop heter Danny Hanna o finns på facebook. där kan du se fler bilder av lokalen o olika inredningar. Men han e otroligt duktig o vet sina begränsningar. han fixar t ex inte den persiska maten själv fastän han är kock utan han har en persisk kock till det. Mina föräldrar o min blivande svärmor gick på provsmakning o maten fick högsta betyg. o jag ska säga dig att min mamma är KRÄSEN, speciellt när det gäller mat. Så när hon sa att maten var underbar så kändes det som att allt klaffade. Enda nackdelen med white palace är att de inte har paketpris utan man får välja olika saker själv. men jag tar detta som en positiv grej eftersom det blir mer personligt o det finns utrymme för att skilja sig från andra bröllop som hållits i lokalen.  Frågan är bara hur många gäster ung ni kommer att ha. För om det är mindre än 150 pers så kan det nog se lite tomt ut i lokalen.

    Om det e ngt mer du undrar så är det bara att fråga på!

  • goli

    Asal, inget att tacka för! Håller med Kitkät, det blir nog mindre rörigt om ni bokar datum o sånt innan, annars kommer det bara bli jobbigt för dig, blir alldesles för mycket på en gång. Jag upplevde samma sak, försökte sitta o planera grejer innan vi ens bokat lokal o det kändes som om jag höll på att bli galen! Men så fort lokalen var bokad kändes det som om allt föll på plats!

    Om ni bara är 100 pers så är nog inte White Palace att rekommendera. Men samtidigt har ni möjlighet att göra annat, tex ha festen i ett slott eller en herrgård. men då blir det ju struligt o jobbigt med maten, för då måste man fixa det separat via catering. Men Mandis som skriver i den här tråden hade sitt persiska bröllop på en jättefin herrgård. Minns inte hur hon gjorde med maten med bilderna hon hade lagt upp var helt fantastiska! Du kan ju gå tillbaka i tråden och om du ser något inlägg av Mandis så kan du klicka på "visa endast" precis under hennes namn/ikon och då ser du alla inlägg som bara hon har skrivit. Lite lättare att hitta då.

Svar på tråden Orientaliskt bröllop