Orientaliskt bröllop
Jaha... Ett helt lamm. Ja, det kan bli knepigt att placera ett lamm på varje bord. Haha! Nu fick jag lite roliga bilder i huvudet! Men har ni tänkt ha förrätter också, eller bara varmrätter? Hur många rätter då?
Det finns säkert ett bra "kösystem", servitörerna kan säkert styra upp det där, om ni bara talar om det för Danny i förväg, t ex att endast två bord i taget går upp och hämtar mat. Så blir det inga långa köer!
Hur många bord tror du att ni kommer ha ungefär?
I den persiska matkulturen så finns det inga förrätter, varmrätter mm. Det finns mat . och sallad! Sen brukar vi ha små "kallrätter" till, t ex inlagda grönsaker t ex pickles och annat, brukar finnas yoghurt (ung som tzatziki) och även sabzi (som vi pratade om innan, det man har tillsammans med bröd och getost på sofreh aghd). Så allt kommer att serveras samtidigt. Vi kommer få välja ut 20 rätter totalt så det kommer bli olika typer av kebab, olika risrätter, kyckling, lamm, olika persiska stuvningar mm. Allt kommer finnas i stora stora fat på ett långbord, så får gästerna bara plocka åt sig av vad de vill. Tydligen är kocken väldigt snabb med att fylla på så fort ett fat börjar se lite tomt ut o han ser till att maten är varm hela tiden.
Vi hade tänkt att det skulle bli 140 gäster men på vår nuvarande gästlista finns det 165. Men vi räknar med att en del inte kan komma, t ex ett gäng från Iran om det blir problem med visum mm. Först räknade vi med stora runda bord för 10-12 pers. Vi får se hur det blir med det. Vi har satt OSA-datumet till 3e juni, så då vet vi mer specifikt hur många bord det blir.
Hur många gäster har ni på er gästlista? Har det varit svårt med vilka ni ska bjuda eller inte?