Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Lavelii,


    Ja, det är svårt med vart man ska sätta åldersgränsen! Det viktigaste för oss är i alla fall att det inte är några småbarn med på bröllopet! Och dom kommer vi utesluta. Och så tänker vi att alla under 13 år ska vi utesluta, om det inte är nära släktingar, typ kusiner. Och det är inte alls många, typ 4-5 stycken som är runt 10-14 år. Så det är skönt!


    Däremot så har vi lite problem att få till det på ett bra sätt med en familj. Dom har en son som är runt 6 år och en som är runt 13 skulle jag tro. Vi har inte så jättebra kontakt, men dom är på sätt och vis nära släkt till oss. Vi skulle kunna tänka oss att bjuda den äldre sonen, men den yngre vill vi ju utesluta eftersom vi har uteslutit andra i den åldern. Men det känns fel att bara bjuda det ena barnet i familjen, men inte den andra. Och bjuder vi båda, så måste vi ju även bjuda andra barn som är i den åldern (runt 6-årsåldern) annars blir det ju orättvist.
    Istället så funderar vi att utesluta båda då, men det blir ju också fel, eftersom han som är 12-13 år inte faller under kategorin "småbarn" och dessutom så har vi bjudit hans kusin som är 13-14. Har du/ni något tips på hur vi kan lösa detta? Hur skulle ni göra?

  • kitkät

    Pagnie,


    Jag förstår att du är frustrerad och irriterad! Det hade jag också blivit. Jag tycker inte alls att du överreagerar. Jag tycker att det är en självklarhet att dom som anordnar svensexan ska låta blivande frun få veta i alla fall vart svensexan kommer äga rum, speciellt om dom ska vara borta i tre dygn. Och jag tycker inte att dom bara kan komma och "kidnappa" honom utan att först ha diskuterat med dig och kommit fram till ett datum som du tycker passar dig och din blivande! Jag har sagt till våra bestmans redan (min bror & hans bror), att dom måste höra med mig först innan dom spikar ett datum!


    Jag tycker att det är väldigt barnsligt av er bestman. Och om du tycker att det inte passar att dom tar svensexan veckan innan bröllopet, så måste han respektera det.


    Har du efter ert tjafs, lugnt och sansat, förklarat för honom att du känner dig överkörd? Vissa förstår ju inte!

  • kitkät

    Jag tycker det är väldigt barnsligt av honom att säga att det är det sista ni säger till varann och att han aldrig mer vill prata med dig igen. Det låter som att han överreagerar väldigt mycket! Att bli irriterad är en sak, men att bryta kontakten med någon för detta låter ju lite väl dramatiskt!


    Lägg ingen energi på honom nu. Du har annat att tänka på.

  • kitkät

    Oj, nu ser jag att vi - dom tre musketörerna - är inne samtidigt. Det var ett tag sen!

  • kitkät

    Nu sitter jag på tåget på väg till Sthlm med fästmannen min! Imorgon ska vi försöka åka till floristen och prata blommor :)

  • kitkät

    Edo bricho på er syrianer som firat påsk i helgen!


    Pagnie, nu är det inte alls långt kvar för er, hur känns det? Och vad skönt att det mesta är klart vid det här laget, då behöver du inte känna någon stress! Men vilka skor blev det till slut? Du hade ju beställt ett par blåa ballerinaskor, men nämnde sen att du ville köpa ett par andra skor istället, eller hur var det?


    Vi har 4 månader och 20 månader kvar nu. Det är inte alls långt tid kvar. Jag känner mig smått stressat, känns som det är mycket kvar men när jag tänker efter så är ju det mesta fixat och klart!
    Dock så avbokade vår Dj för någon månad sedan och vi har ännu inte bokat en ny Dj. Vi har ju live-bandet klart, men vi vill också ha en Dj som ska sköta den svenska/västerländska musiken. Vi har varit i kontakt med Dj Ninor som även spelar dahol, men han vill ha 7000 kr för att spela typ 45 min och det känns lite väl mycket. Eller hur?


    Jag var ju i Sthlm i helgen men jag hann inte till floristen som jag ville till. Jag har mer eller mindre bestämt mig för en florist i Skärholmen. Jag har varit där en gång tidigare och pratat med han lite snabbt, fick ett jättebra intryck. Men vi hann inte prata så mycket då eftersom han var stressad och hade massa kunder så jag sa att jag skulle återkomma. Får se när det blir!
    Däremot så var jag i en smyckesbutik i Skärholmen och kikade lite, dom hade jättefina bröllopssmycken i strass. Jag vill ha ett strassarmband och lite större örhängen. Då jag inte ska ha något halsband och min klänning inte har några större kristaller eller krimskrams så tänker jag att jag ska ha lite större örhängen. Alltså inga megastora, men några som "hänger", om ni förstår vad jag menar?


    Och på tal om något helt annat... Imorgon ska jag på arbetsintervju. Det är en tillsvidaretjänst. Ni får hålla tummarna för mig. Jag är jättenervös, gillar verkligen inte att stå i centrum och bli ställd mot väggen med massa frågor!

  • kitkät

    Viola, ja, du är helt ute och cyklar. Jag bor i IKEA-land och ska gifta mig med en svensk! Det är Mustikka som bor i Finland och ska gifta sig med en finländare.


    Och på tal om Mustikka, har någon en aning om vart hon håller hus? Kom tillbaka Mustikka, du är saknad!


    Just nu är mitt stora problem att hitta ett par brudskor. Jag vill ha ett par som är högklackade skor och ett par ballerinaskor att byta om till efter kyrkan. Det verkar helt omöljligt att hitta några i färgen aprikos dessutom och dom företag som kan leverera custom-made skor med valfri färg kostar mer än halva bröllopet känns det som!
    Så nu har jag nästan gett upp tanken om att ha aprikosfärgade skor, vilket känns trist.


    Om 20 dagar kan vi skicka in Hindersprövningen. Jävlar, nu är bröllopet nära alltså. Och igår så postade vi en del av våra inbjudningskort. Hoppas alla kommer fram bra, tänk om alla inbjudningskort försvinner med posten(!).


     

  • kitkät
    marmar, 

    För goli's skull så hoppas jag verkligen att detta är ett sjukt och osmakligt skämt! Även om jag inte misstror dig, så hoppas jag ändå innerligt för goli's och hennes fästmans skull! 
    Hon har redan varit med om detta då det för ett tag sedan framkom att Danny hade bokat in ett annat par på just deras datum, men det löste sig till slut då Danny erbjöd det andra paret en summa pengar och dom valde att flytta på sitt bröllop. 
    Pagnie, du vet ju vad jag pratar om. Och då skulle det alltså innebära att Danny hade bokat in tre brudpar på ett och samma datum! 

    Men det kan väl OMÖJLIGT vara så att han tillomed bokat tre par på ett och samma datum? Jag kan inte se hur det kan ha gått till i så fall! 

    Om Danny nu lyckats boka in tre par den 3:e aug, så borde han byta bransch! Men jag ska inte dra några förhastade slutsatser. 

    Nu är jag fan förbannad! 

     
  • kitkät

    Viola,
    Du får gärna försöka hitta ett par aprikosfärgade skor till mig - antingen ballerinaskor eller högklackade med max 10 cm klack! Och om du hittar både ballerina och högklackade skor, så blir jag ännu mer glad! 
    Vanligtvis så har jag jättehöga klackar till fest, men just på mitt bröllop vill jag inte behöva tänka på att fötterna gör ont!   

  • kitkät

    goli,
    Hör av dig till Danny och säg att du hört att ett annat par är inbokade samma datum som er. Det är bättre att prata direkt med honom!  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop