Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Oh, jag känner mig som en riktig bridezilla just nu. 
    Jag lyckas inte få till rätt nyans på tärnklänningarna! Jag har hittat en nyans som jag gillar, men det står att tyget är "shiny", så jag är orolig att klänningarna kommer se för glansiga ut!

    Och så har jag hittat en färg på en av deras färgkartor, men det är svårt att avgöra om det är rätt nyans eller inte. Jag vill ju gärna se en klänning som är sydd i den nyansen för att kunna avgöra. 

    Färgnummer 28, vad tror ni om den? Ser det ut att vara i färgen aprikos?



     
  • kitkät

    Mustikka,
    Förlåt, jag kom på att jag inte har skrivit något om ditt släktproblem som du tog upp här! Du fick så bra råd av tjejerna tycker jag. Men låt ingenting få förstöra din stora dag. Och vill dom inte vara på din bröllopsdag, så vill du antagligen inte ens ha med dom! Jag förstår om din pappa känner sig besviken, men försök att inte göra så stor sak av det så det inte blir släktbråk precis innan ditt bröllop, det är inte heller så kul! Då kanske folk börjar välja sida och det slutar med att fler väljer bort ditt bröllop! 
    Men som goli gav dig råd om; du kan ju alltid ringa till din faster (eller hennes barn om ni har bra kontakt) och fråga hur det kommer sig att dom väljer bort ditt bröllop?
    Hoppas det löser sig och oavsett så är jag säker på att du kommer vara lycklig på ditt bröllop, med eller utan dom!  

  • kitkät

    Mustikka,
    Vad skönt att det löst sig. Nu kan du slappna av och koncentrera dig på annat! :) 

    Ja, alltså det är svårt med nyanser! Aprikos är ju en ganska abstrakt färg egentligen, det vara vara alla olika nyanser! Det blir svårt ibland när det inte är självklart vilken färg det är, som t ex på en färgkarta. 
    Jag tänker inte vara stenhård med att det måste vara en specifik nyans av aprikos på bröllopet, utan att vi istället har olika nyanser av aprikos. T ex så behöver jag inte matcha mina skor med exakt samma nyans som tärnornas klänningar, eller bestmännens slipsar behöver inte vara i exakt samma nyans som servetterna på borden! 
    Det skulle bli väldigt svårt att få till det, eftersom aprikos är en så svår färg!

    Jag vet att jag visat denna bild förut, men jag gör det igen. Jag använder den som inspiration till tärnklänningarna, jag gillar färgen. Det är aprikos men ändå något mörkare än pastell-aprikos! Och eftersom vi ska ha ett höstbröllop, så passar det nästan bättre! Jag mejlade denna bild och frågade om färgen är samma som nr 28 på färgkartan, men då fick jag till svar att färgen på färgkartan är mörkare!
    Detta är aprikos för mig: 


  • kitkät

    Alltså egentligen så är denna nyans jättefin tycker jag: http://www.edressit.com/edressit-2013-new-amazing-one-shoulder-bridesmaid-dress-07130210-_p2463.html

    Men jag gillar inte att tyget är så "shiny", men jag vet inte om det är något man tänker på/ser så mycket ändå. Annars så är det ju den nyansen jag vill beställa, för den är väldigt lik bilden ovan och tillomed lite mer åt aprikoshållet som jag tänkt mig. 
    Jag ska absolut fråga om dom kan skicka mig provtyger! Annars så kör jag väl på det tyget och hoppas att det int ska se alldeles för glansigt ut. Jag är, som jag skrev förut, orolig för att det ska se för plastigt ut! 

    Hjälp mig tjejer! Jag har hållt på med detta i veckor nu, att bara få till rätt nyans på tärnklänningarna! 

     

  • kitkät

    Ursäkta att jag bombar tråden med mitt dilemma, men nu får ni banne mig hjälpa mig här. Jag startar härmed en omröstning på tråden. 
    Eftersom den nyansen som jag först gillade är i ett glansigt tyg, så får ni nu hjälpa mig att hitta rätt nyans. Haha, jag börjar bli knäpp!

    Om ni tänker på denna färg:



    Vilken av dessa färger stämmer bäst överens med denna nyans? 

    Färg 25? 


    Nr 38 eller 78?



    Nr 9?


    Kom igen! Hjälp denna bridezilla att hitta rätt nyans! Vilken av dessa färger stämmer bäst överens med färgen aprikos och klänningen ovan (Taylor Swift)? 
  • kitkät

    Du är underbar Mustikka! Och det vore super om du kan involvera din fästman i denna omröstning! :) 

  • kitkät

    Ni är så underbara som försöker hjälpa mig i detta. Det känns så skönt att inte vara ensam längre. Jag har verkligen klurat på detta i veckor och min fästman har inte tålamod att sitta och undersöka färger med mig.
    Ni får tacka era fästmän från mig också :)


    Ni har nog kanske rätt om att 25 blir bäst, eftersom 38 och 78 verkar väldigt ljusa. Och som du skrev Pagnie, så är ju 78 väldigt pastellaktig och jag vill ju inte ha en alldeles för ljus ton.
    Men jag tror faktiskt att oavsett vilket nummer jag väljer så kommer det bli bra, för nyanserna är väldigt lika varann även fast några är något ljusare i tonen. Men ni tror inte alls på 38? Det var den jag trodde att ni skulle tycka är aprikos. Jag tycker det är jättesvårt att se enbart via en färgkarta!
    Först så tänkte jag välja den färgen som jag visade först, som var mer åt orangehållet (det glansiga tyget) men när jag jämförde den färgen med aprikos så kändes den alldeles för mörk. Då kändes den helt fel! Och tyget gillade jag inte heller!


    Mustikka, jo du har rätt att varje klänningsmodell/tyg har egen färgkarta. Men jag har mejlat mycket med dom och då har dom sagt att om jag bara väljer färg/tyg och klänningar så syr dom upp dom till mig i den färgen och det tyget som jag väljer.


    Ps. Mustikka, vilket sammanträffande - min fästman heter likadant som din! :)

  • kitkät

    Nu är jag tillbaka efter ett kort frånvaro! Vilket fint hotell, Pagnie!

    Vi har bestämt oss för Mauritius och ska nog boka flyg & hotell ikväll! Det känns jättekul! Vi åker nog någon månad efter bröllopet, vi vill inte åka på en gång eftersom vi känner att vi vill andas ut lite efter bröllopet och njuta av att vi äntligen bor ihop i ett gemensamt hem innan vi åker på smekmånad! Och så är det roligare att ha något att se framemot efter bröllopet :)

    Angående tärnklänningarna så är dom ännu inte beställda, jag väntar på ena brudtärnans mått! Men jag funderar på att beställa i nyans 78 ändå. Då vet jag i alla fall vad jag får, och jag har nog ändrat mig lite angående att inte ha en pastellaktig nyans av aprikos. Vi kan ju ha olika nyanser, både pastellaktiga och lite mer åt orangehållet! 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop