Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    goli,
    Ja, alltså som sagt - när man val har köpt rätt klänning, så ska man inte leta vidare! Men jag tror också att om man har köpt rätt klänning så känns den perfekt oavsett vilka andra klänningar man ser! Men i ditt fall är det lite extra känsligt, eftersom du köpt en kopia och nu finns orginalet uppe för salu. Och det var orginalet som du fastnade för! Nu vet jag inte hur er budget ser ut, men om du verkligen, verkligen känner att du har fel klänning och att du hellre vill ha orginalet så kanske det är värt det? Kanske kan ni dra in på något annat istället då? 
    Jag tror inte att det är helt omöjligt att få en kopia såld! Många är villiga att köpa kopior från Kina och då kan jag tänka mig att dom hellre köper en kopia från någon i Sverige. Du har ju inte ens använt den! Och det är en fin klänning som ser dyrare ut än vad den kostar. 

    Men om du känner att du absolut inte kan/vill sälja den och köpa orginalet så vill jag bara säga till dig att du har en riktigt fin klänning, och den är ju en kopia av orginalet - så hur fel kan det bli? Nu vet jag inte exakt hur orginalet ser ut, men du har ju själv sagt att den är väldigt lik.  

  • kitkät

    goli,
    Det är bara du som kan bestämma om det är värt för dig att köpa orginalet eller inte, så du får klura på det. Har du pratat om det med din fästman?
    Kan inte du visa upp din brudklänning igen så jag får se? Och har du bild på orginalet?

    Jag vet inte om du har tänkt på det tidigare, men du har inte nämnt något här om att du är missnöjd med klänningen, så kanske är det bara bröllopsnerver som spökar nu när du såg orginalet?

    Tyvärr så har jag inget bra svar att ge dig. Om du på allvar känner att du hellre vill ha orginalet så får du väl överväga det! Kanske finns det något annat som ni kan dra in på istället? Din fästman behöver väl inte köpa/hyra bröllopsklädsel? Han får offra sig tycker jag, han kan sätta på sig jeans och en t-shirt som han redan har hemma, haha. Skrattande

  • kitkät

    Oj, vilket långt inlägg Pagnie! Tack för dina komplimanger. Jag försöker alltid göra mitt bästa för att hjälpa er i era dilemmor och jag gillar att ge nya perspektiv, inte bara säga "seså, allt kommer bli bra ska du se", för det hjälper sällan någon! Märker man att jag är beteendevetare? :) 

    Vad skönt för dig & R att ni kommit underfund med hur ni ska göra gällande barnfrågan och vad härligt att du känner dig tillfreds med det!

    Och lyckos er som ska få tillbaka så mycket på skatten. Förra året fick jag 16,000 kr men i år får jag bara 3000! Min fästman får betala tillbaka 250 kr. Så vi får inte något större tillskott i bröllopskassan, tyvärr! 

    Jag träffas gärna över en fika under sommaren!  

  • kitkät

    Pagnie, 
    Om det lugnar din nyfikenhet så kan jag mejla en bild på mig till dig. Haha.

    Har du köpt underkläder ännu? Du som tjatade om det så mycket förut. Nu när jag köpt min brudklänning så kan jag börja titta efter underkläder och skor! Du får gärna ge mig tips om hittat någon bra butik eller webbutik.  

    Och vart kan jag hitta aprikosfärgade skor? Känns omöjligt.  

  • kitkät

    goli,
    Haha telepati, vi skrev exakt samtidigt!  

    Visst är det härligt med mammor? När jag hade mitt klännings-dilemma så hjälpte det direkt när jag pratade med mamma, hon uppmuntrade mig och fick mig att inse att problem är till för att lösas!
    Ett tips är att du kan ringa runt till olika butiker och fråga om just den modellen, då vet du vilka butiker som har den och vart du kan prova den! Så gjorde jag innan jag åkte till Stockholm. Jag mejlade runt till alla butiker och frågade om dom modeller som jag var intresserad av att köpa. Det besparade mig massor med tid, för då kunde jag utesluta dom butiker som inte var intressanta!
    Hoppas det löser sig till det bästa för dig med ditt klännings-dilemma! 

    Vad gäller underkjol så har jag faktiskt ingen koll alls. När jag köpte min första brudklänning (den som är till salu nu) så fick jag med en underkjol för 1000 kr. Jag vet inte om det är alldeles för dyrt eller om det är ett helt ok pris för en underkjol! 

  • kitkät

    Pagnie,
    Är du seriös? Vill du att jag mejlar bild på mig själv? Det kan jag väl göra! Detta börjar kännas som nät-dejting Skrattande Haha, jag sitter och skrattar för mig själv just nu. 
    Tänk vad glad jag är att jag funnit er på detta forum, flickor!

    Jaha, kan man hyra underkjol? Det visste inte jag. Det kan ju vara en bra idé faktiskt.

    Och vad gäller skor så har jag tittat på etsy, men inte hittat något. Och när det gäller underkläder så tänker jag att på bröllopsdagen ska jag ha ett par sköna och lena, men ändå fina trosor. Ingen bh eftersom jag har så djup urringning i ryggen. Och så ska jag köpa några sexiga underkläder till lördagen, då vi ska spendera ännu en natt på hotellet! På bröllopsnatten kommer vi ändå inte ens orka titta på varandra när vi kommer till hotellet tror jag.  

  • kitkät

    goli,
    Vad kul! Grattis till lägenheten! Jag & min fästman håller på och letar efter lägenhet förfullt också. Vi letar efter hyresrätt, eftersom vi inte vet ännu om vi vill bo kvar i Örebro länge till eller om vi ska flytta till Sthlm. Vi har pratat om att spara ihop pengar och köpa lägenhet i Sthlm istället. Och tills vi bestämt oss så ska vi hyra en lägenhet i Örebro till att börja med! 

    Visst ska det bli underbart att flytta ihop på riktigt och möblera en hel lägenhet tillsammans? Jag vet inte vad jag längar mest till, bröllopet eller till att flytta till en gemensam lägenhet och köpa möbler, inreda och slösa pengar på husgeråd! Skrattande 

  • kitkät

    goli,
    Försök att lugna dig till imorgon och hoppas att allt löser sig. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är riktigt dåligt gjort av honom. Det har liksom gått snart ett år sedan ni bokade lokalen och han upptäcker inte dubbelbokningen förrän nu? Hur kan det vara möjligt?  
    Men ska han boka om dom andras bröllop, har han sagt det? Hur kan han vara så säker på att det andra paret går med på det? Han har verkligen klantat sig, så jag förstår att han har undvikit dig. 
    Jag hoppas att han lyckas lösa det nu, så att det blir bra både för er och för dom andra paren som blivit drabbade! Det kan inte vara kul för någon att få sitt bröllop flyttat när man ställt in sig på ett datum och kanske redan skickat ut inbjudningskort etc.
    Jag förstår att du mår dåligt just nu. Jag blev själv chockad när jag läste ditt inlägg. Min fästman pratade med mig samtidigt och jag fick be han att vara tyst, för att kunna koncentrera mig på att läsa det du skrivit. 
    Men om han har sagt att han ska lösa det, så kommer han göra det.  
    Hör av dig så fort som du fått veta något imorgon! Jag håller verkligen tummarna för er!  

  • kitkät

    goli,
    Har du pratat med din mamma om det idag? Jag förstår att du mått skit  hela dagen, jag hoppas att du har kunnat prata med någon om det. Minsta lilla nedslag under bröllopsplaneringen tar kål på en, så jag kan inte ens föreställa mig hur du känner just nu.

    Jag tycker att det är ännu dummare av honom om det är som du säger, att han vetat om det i en månad men ändå inte sagt något. Även om han har velat lösa det själv för att inte avslöja sitt misstag, så borde han ha talat om det för er! Det är en månad, det är lång tid i detta sammanhang. Jag tycker att han har skött det riktigt illa och om han inte lyckas lösa det så skulle i alla fall jag bli riktigt förbannad på honom! 
    Visst, alla människor begår misstag, men detta är på gränsen till oförlåtligt! För det första för att han överhuvudtaget har lyckats dubbelboka två bröllop på ett datum och för det andra för att han har undanhållit det för er och undvikit er i en månads tid, för att inte behöva erkänna sitt misstag. 
    Jag hoppas att det andra paret går med på att boka om sitt bröllop och att det löser sig för er del! Och även om det blir så att ni får byta datum så är det inte hela världen egentligen, även om det känns så just nu. Ni får helt enkelt ta kontakt med dom som ni bokat/anlitat till bröllopet och boka om datumet! I slutändan så ska ni gifta er ändå och det viktigaste är att bröllopet blir av. Det är i alla fall inte inställt! 
     

  • kitkät

    goli,
    Åh! Vad glad jag blev nu, för er skull! Det löste sig till slut! Försök att glömma det nu... Han gjorde ett misstag och han har rättat till det nu. Jag tycker att han nu visat att han är seriös och att han förtjänar sitt goda rykte, även om han gjorde ett misstag så löste han ju det till slut ändå. 
     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop