Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie,
    Ja, det blir nog bra! :)
    Jag läste ovan att ni planerar en resa till Filippinerna till hösten i år? En av mina bästa vänner är från Filippinerna och jag har läst på mycket om landet, så jag skulle nog råda er att inte åka under okt-nov.
    Mars sägs vara bästa månaden i Filippinerna. Det är stor risk för cykloner och stora mängder regn under regnperioden som är under Sveriges höst. Om man har otur så kan man verkligen få uppleva stormar och riktigt oväder, inte bara några skvättar regn! 

    Vi hade ju tänkt åka till Filippinerna på smekmånad först i okt, men min vän avrådde oss från det och så läste jag på massor om att man ska undvika regnperioden! 
    December kan funka, men jag tror att det är den kallaste månaden på året med 25 grader varmt. Haha. 

  • kitkät

    Pagnie,
    Om du googlar så kommer du att hitta massor med forumtrådar från olika reseforum och resesidor som avråder resor till Filippinerna under våra höstmånader!
    Jag förstår er tanke, vi ville också åka till Filippinerna på smekmånaden just för att det är så vackert och billigt. Men vi kände att vi inte ville riskera att drabbas av tyfoner och oväder. Och eftersom vi inte vill vänta med smekmånaden till mars så valde vi bort Filippinerna.
    Alltså ni kan ju alltid åka dit och chansa på att vädret blir bra om ni så jättegärna vill det, det är ju inte alls säkert att det blir oväder - men chansen är stor menar jag.

    Om ni väntar till nästa mars så kanske vi kan åka tillsammans :) 

  • kitkät

    Mustikka,
    Vad kul att ni bestämt resemål nu. Åker ni direkt efter bröllopet? 
    Jag tror att Thailand är fantastiskt, och ett stort plus att det är så billigt! Ni kommer nog leva kungligt. Hur länge ska ni stanna där har ni tänkt?

     

  • kitkät

    Pagnie,
    Det beror ju lite på vart i Filippinerna man har semestrat, Filippinerna består ju av tusentals öar. Självklart kan vädret skilja sig åt beroende på vilken ö eller vart i landet man befinner sig. 
    Men som sagt, vi blev avrådda av min vän från Filippinerna och på olika reseforum/resesidor läste vi att det kan förekomma tyfoner och oväder runt den tiden på året. Men som jag skrev tidigare, vädret kan variera och det betyder ju inte att det kommer vara oväder när ni är där, bara för att det är vanligare att det är det just den tiden av året!
    Vi ville inte ta den risken i alla fall, så vi valde bort Filippinerna. Vi åker hellre så långt när vi vet (även om man inte kan veta 100% säkert) att det blir varmt och fint väder!

    Och på tal om smekmånader. Hur har ni tänkt göra med byte av efternamn? Jag blir inte klok på detta. Jag ringde till Skatteverket idag men känner inte att hon jag pratade med kunde sin sak. Hon läste av på ett papper lät det som!
    Det jag funderar på är alltså, vi ska ju åka på smekmånad 1-1½ månad efter bröllopet. Jag vill ju gärna skicka in anmälan om efternamn i samband med vigseln. Men då är frågan om namnbytet hinner gå igenom innan avresan? 
    Och om jag bokar i mitt nuvarande efternamn och nanmbytet går igenom innan avresa, kan jag fortfarande resa med mitt nuvarande pass och efternamn? Eller kommer jag få problem om mitt kommande efternamn registreras i folkbokföringen innan avresan eller under tiden som vi är på resan? 

    Hur ska ni göra med detta?  

  • kitkät

    Vad fin du är i kläningen Pagnie!

    Flickor, jag har ännu en fråga angående resor. Vilken resesajt ska man boka via? Jag blir knäpp, känns som jätte många är oseriösa och har fått dålig kritik. Vilka har/ska ni bokat via? 

    Den enda som känns seriös är ju Ticket, men där är resorna lite dyrare än dom andra resesäljarna jag hittar! 

  • kitkät

    Pagnie,

    Jag tycker absolut att du ska ha tre meter lång slöja! Jag instämmer med Lavelii & Mustikka - det är mycket finare när slöjan är längre än släpet.
    Om man ska ha en lång slöja, så tycker jag att den ska vara längre än släpet. Den enda nackdelen är ju om man tänkt ha slöjan till bröllopsfesten också, för då kan det bli lite bökigt, men du vill ju ändå inte ha slöja på bröllopsfesten och då finns det inga nackdelar alls! 

    Jag tycker inte att en slöja på 140 cm är lika snyggt faktiskt! Inte med tanke på ditt långa släp!  Jag ska ha en låååång slöja till vigseln och sedan ska jag byta till en kort efter vigseln! 

  • kitkät

    Mustikka,
    Vi kommer nog boka flygbiljetter via Resia och sedan boka hotell seperat. Det blir billigare så!

    Nu har vi ett dilemma. Vi har två flygalternativ att välja mellan.

    Flygalternativ 1: Ditresan: Stockholm - Dubai 6 timmars flygtid + 5 timmars mellanlandning i Dubai och sedan 6 timmars flygtid till Mauritius.  Hemresan: Mauritius - Dubai 7 timmars flygtid + 6 timmars mellanlandning i Dubai och sedan 7 timmar flygtid till Stockholm. 

    Flygalternativ 2: Ditresan: Stockholm - Frankrike 3 timmar flygtid + 1,30 timmars mellanlandning i Frankrike och sedan 11 timmars flygtid till Mauritius. Hemresan: Mauritius - Frankrike 12 timmars flygresa + 2 timmars mellanlandning i Frankrike och sedan 3 timmars flygtid till Stockholm.

    Det är egentligen inte så stor skillnad på den sammanlagda restiden för båda alternativen, det enda som skiljer dom åt är ju att det är långa mellanlandningar i Dubai och att istället för att flyga 12 timmar i streck så är det uppdelat i 6 timmar vardera flygning när man åker via Dubai. Medan när man åker till Frankrike så är det kort sträcka mellan Stockholm och Frankrike, korta mellanlandningar men långa sträckor i flygplanet! 

    Kan också tillägga att det är en prisskillnad! Flygalternativ 1 kostar 17 800 kr, medan flygalternativ 2 kostar 21 500 kr. Det är endå några tusenlappar som vi istället kan spendera på semestern! 

    Egentligen så är inte priset avgörande (även om det spelar en viss roll) men vilket tror ni är det bekvämaste alternativet? Jag har aldrig rest så långt. Är det jobbigt att sitta på ett flyg i 12 timmar eller är det jobbigare med en mellanlandning på 6 timmar? 

    Hjälp! 

  • kitkät

    Inlägget ovan är inte enbart riktat till Mustikka, ni får allihop gärna hjälpa mig! Som sagt, jag har aldrig rest så lång förut så skulle vara bra om ni kan hjälpa mig med vilket alternativ som är bäst! 
    Jag är orolig för att jag som är lite flygrädd ska tycka att det är jobbigt att sitta på ett flyg i 12 timmar i streck.  

  • kitkät

    Oj, vad jag har missat!

    Tack för hjälpen angående flygresan igår. Jag tog till mig det ni sa och jag håller med om att det blir väldigt påfrestande att flyga i tolv timmar, så nu har vi bokat Flygalternativ 1, dvs. med mellanlandning i Dubai! Det känns så underbart. Och precis som ni skrev så kan det vara kul & skönt att sträcka på benen i 5-6 timmar, gå runt i butiker, äta mat, fika etc. Dessutom så har jag en kusin som bor i Dubai, så kanske han kan komma och träffa oss på flygplatsen! Jag ser framemot att se en del av Dubai. Vet ni om butiker etc i flygplatsen är öppna även på nätterna?
    Nu blev slutpriset inte så mycket billigare ändå, istället för 17800 kr så betalade vi nu 20 000 kr! Men det gör inget! Mauritius here we come! Glad 
    Vi bokade genom Ticket och dom är riktigt bra, jag får svar på mejl inom fem minuter typ. Jag har mejlat jätte mycket med dom idag och ställt massor med jobbiga frågor! Och så om man undrar något så kan man skriva in sitt nummer på deras hemsida så ringer dom upp inom 60 sek. Jag kan verkligen tipsa er om Ticket om ni vill boka smekmånad! Hittills så har vi fått riktigt bra service!

    Ni har skrivit en hel del om brudklänningar på tråden ser jag nu. Viola, jag har köpt min brudklänning från White Birds. Jag fick också ett jätteseriöst intryck av butiksägarinnan, (hon är iranier för övrigt, goli Flört). 
    Min brudklänning är en Mori Lee 1915. Jag har aldrig provat den utan beställde den från butiken ändå. Det är en beställningstid på 3-4 månader.
    Jag har berättat det för dom andra på tråden, men till saken hör att jag först köpte en annan brudklänning, en La Sposa Sigilo. Den är också väldigt vacker och fint fall, magiskt släp etc men när jag såg Mori Lee klämningen första gången så kände jag på en gång att det var JUST DEN klänningen och ingen annan som jag SKA gifta mig i.
    Men när jag gick runt i butiker så var det ingen butik som hade den inne, eftersom den är rätt ny. Och då gick jag in i Sthlm Brud och fest och dom hade La Sposa Sigilo inne, som på sätt och vis är ganska lik Mori Lee 1915. Och då gjorde jag det stora misstaget att köpa med mig Sigilo, trots att det var Mori Lee jag var ute efter! Men jag tänkte, när jag stod i butiken, att "vad skönt det ska bli att gå härifrån med en brudklänning NU istället för att vänta i 3-4 månader". Det ångrar jag surt idag. Vi har förlorat en massa pengar på det, men jag har lärt mig av mitt misstag - att aldrig jäkta med ett så viktigt beslut! 
    Så nu har jag La Sposa Sigilo ute på Blocket och förhoppningsvis får jag den såld snart! 

    Lavelii, jag har sagt det förut och jag säger det igen: Willow är otroligt vacker som den är och jag kunde inte sagt det bättre än Viola! Jag tycker absolut inte att du ska förstöra den (ja, förstöra enligt mig) och göra den v-ringad! Jag har själv provat den i en butik och det jag älskade mest var just att den ser så elegant och tung ut så som den är! Den ser annorlunda ut, och det är just det som gör den så fin! Men i slutändan gör du ju så som du vill. Ett tips är att du kan köpa jättefina midjeband med stenar, kristaller etc i olika brudbutiker och på etsy.com (där har dom jättefina, som jag har sett förut!). 

    Pagnie & goli, Vart har ni köpt/hyrt era underkjolar? Och Pagnie, du kan väl ha en underkjol som inte skapar så mycket fluff, utan bara ger ett fint fall? Jag kommer nog ha en underkjol utan ringar till min klänning, för att få ett fint fall med a-linje modell! 

    Nu tror jag att jag har fått med allt som jag missat i tråden, Haha! 
     

  • kitkät

    Vad kostar det att hyra underkjol?

    Pagnie, kom till Örebro så ska jag ta dig till bästa guldsmeden! Han har gjort min förlovningsring och ska även göra min vigselring. Han är riktigt grym!  

Svar på tråden Orientaliskt bröllop