Inlägg från: Pagnie |Visa alla inlägg
  • Pagnie

    Orientaliskt bröllop

    kitkät skrev 2013-03-14 23:08:05 följande:
    Pagnie & Mustikka, 

    Jo, man skulle faktiskt kunna ha en såsskål på varje bord. Men jag syftade på såna små "skålar", jag vet inte vad dom kallas, men man kan få såna på typ finare restaurang om man t ex beställer en kötträtt! Då får man en mini-skål med sås på tallriken, så får man själv välja om man vill ha såsen på maten eller inte!
    Och jag tänker att det finns många som är laktosintoleranta och kanske inte vill ha sås.

    Mustikka, var det 10 smårätter på dopet alltså? I vårt paket så ingår 10 smårätter, men om man vill ha 12, så kostar det 25 kr extra per person, så i vårt fall blir det typ 25x220, vilket blir en del! Men jag har funderat på om 10 smårätter räcker? Men om du säger att det kändes mycket så räcker det säkert! En familjevän har jobbat på olika cateringfirmor och arbetar fortfarande med det ibland och han berättade att det finns många smårätter som tyvärr slängs väldigt ofta, för att dom inte är så populära, t ex mhamara. Han ska hjälpa oss att välja ut 10 rätter, för han vet vad som går åt och vad som brukar slängas. Han tyckte i alla fall att 12 smårätter är onödigt mycket!
    Men är det så för er också att dom räknar nötter och salladsfat som smårätter?  
    ja jag förstår vad du menar men det borde dom väl kunna fixa tycker jag. eller? jo men fråga dom. det låter faktiskt inte helt svårt.
  • Pagnie
    Mustikka skrev 2013-03-14 23:14:49 följande:
    Oj det låter avancerat. Får jag fråga vad varje kort kostade på en ca? 
    Men kan tänka mig att allt var värt det, Den är väldigt fina, visste jag att du vore så duktig hade jag skickat mina till dig också hahah! Hälften av mina är färdiga, snart ska vi skicka till min sida av släkten. Pappa tyckte vi skulle vänta med att skicka in dem ännu till april åtminstone. 
    haha ja det tog lite tid. i morgon när jag är ledig så ska jag sitta med dom och skriva klart adresserna. så åker dom på måndag. Jadu bra fråga.
    Alltså själva korten med papper och det och tryck alltså texten och så fick vi ju gratis av mammas kusin som jobbar på tryckeri.
    stämpla och så gjorde vi ju själv. Kuverten köpte vi på panduro 70 kr för ca 500.
    Men som sagt jättesvårt att säga något tal så. Men för bara korten, inte speciellt mycket. 600 kr för 70 kort kanske. något sådant. som sagt gör ju det mesta själv så det kostar bara med stämpel, färg och pulver samt snören. så inte så där jätte mycket.
  • Pagnie

    sorry flickor men efter 15 timmar på akuten så är det dags för mig att slänga in handduken och sova. sängen skriker bokstavligt talat efter mig och jag måste verkligen få sova.
    Godnatt på er. sov så gott.

  • Pagnie
    Mustikka skrev 2013-03-14 23:27:12 följande:
    Lite som oss då, ni hade tur ni med =) Vi fick kortpapper och tryck gratis av svärfar. Han gjorde allt på jobbet, klippte och fixade med tryck. Köpte bara brev och snören samt ringklistermärkena. Tror allt det gick på 800 kr. Och vi hade 150 kort tror jag =) Lönar sig att laga själv om man kan och har tid.
    haha japp det gör de. glad att vi kom så billigt undan. vi beställde 70 kort men fick 100. haha. dom tog i lite tror jag allt. men vi har måååånga över.
  • Pagnie

    Så. redo för dagen så nu kör jag igång med att skriva adresser till alla människor. Sedan tänker jag inte lyfta ett finger till angående bröllopsplanering idag utan jag ska nog plugga akutmedicin ;)

  • Pagnie
    Mustikka skrev 2013-03-15 18:04:11 följande:
    Tror jag har bestämt för att inte ha den. Ju mer jag kollar på den desto större tycker jag den ser ut. Min tärna var inte för den heller, hon tycker inte jag ska köpa den. Hmm.. Nu är det eran tur. 
    Var så ärliga som ni bara kan haha, tänk inte på mig nu utan säg om ni skulle köpt eller inte! 
    ja alltså den är ju rätt stor. men det är svårt. jag har köpt en sådant där smycke som man sätter i frisyren på sidan då jag tycker att jag ser löjlig ut i tiara. jag försökte för jag tycker det är jättefint för dom som det passar på men jag är tyvärr inte en utav dom. men ja det är svårt det där.





    kolla denna länken och kolla 39 sekunder in i filmen. där har du ett stort hårsmycke. jag blev typ rädd för det.
    Men ja du vet nog det där bäst själv. du som vet hur mycket hår du har, vilken ansiktsform och vad du ska ha för frisyr.
  • Pagnie
    goli skrev 2013-03-15 23:43:14 följande:
    WOW! Kändes lite som att kliva in i the twilight zone... what the... hur länge har jag vart borta från BT??? Hahaha! Det e bra att ni tjejer håller liv i tråden, NI gör tråden faktiskt. Puuh, nu har jag läst igenom allt o minns inte alls om det var ngn som frågade mig ngt eller... så om jag missar det får ni bara ta upp det igen! Måste säga att jag också fastnade för de kallorna, var så fantastiskt vackra! Men dtersom vi har aprikost som färgtema så kan det nog bli lite för mycket. Däremot vill jag gärna ha ngn blomma i en lite svagare lila färg som kan matcha aprikos. Några förslag? För jag är oxå sämst på blommor o namn!

    Mustikka, det var en jättefin tiara men det är svårt att säga om det passar dig utan att se det på dig för som tjejerna skrev så kan det sitta jättebra på en men inte alls passa en annan. Jag ska också ha tiara o den blev lite större än jag tänkt mig men jag tänkte äh, what the hell! ska jag köra med prinsessklänning så kan jag gå all in liksom... en kväll i sitt liv kan man väl få leka prinsessa, även om det inte alls är min stil!

    Hahaha, kollade in klippet och jag reagerade likadant! Tänkte shit, varför har hon en manet i håret? Hur hittade du det klippet, Pagnie?

    Kitkät, tycker också att 10 smårätter låter precis lagom. Om du hade frågat mig för tre månader sedan hade jag sagt att det är alldeles för lite men i januari var vi på en libanesisk restaurang o käkade o det var riktigt mättande! Förlåt att jag frågar fast du har nämnt det så många gånger, men kommer ni att ha grillrätter också?

    Nu ska jag oxå gå o lägga mig. Imorgon åker jag hem till stockholm till mina föräldrar o de har ingen aning om att jag kommer. De tror jag kommer den 22a mars. Ska bli kul att överraska dem o att fira persiskt nyår hemma! Godnatt!
    jag sökte på persian wedding på youtube. Så kom den upp. men jag älskar låten däremot. den ska vi på något sätt ha på bröllopet.
    Och jag tänkte i veckan att jag ska skicka in hindersprövning och grejer nu också. däremto vet vi inte hur vi ska göra med efternamnet. ska man krångla och få till båda eller ska vi göra det enkelt så att jag bara byter?

    Håller med dig Goli. All in för en dag. Åh vad roligt att du kommer hem igen. vi ska också fira newros nästa vecka. Två gånger faktiskt. haha en på torsdag och en på lördag. Men på lördag blir det inte så stort då R's farmor dog. då får man inte fira och knappt skicka ut inbjudningarna.

    Men på torsdag ska vi fira med två vänner varav tjejen är svensk men killen är iranier. ska bli roligt. vi ska laga persisk mat och ha det mysigt. undra vad jag ska laga bara. måste ju bli kobideh i alla fall eller vad säger goli?
  • Pagnie

    Nu är inbjudningskorten mer eller mindre klara. 4 adresser som vi inte har som svärmor skulle fixa till i morgon. Så nu kan jag äntligen pusta ut och fokusera på jobbet. ;)

  • Pagnie
    kitkät skrev 2013-03-18 10:03:23 följande:
    Mustikka,
    Har du lyckats fatta något beslut om tiaran ännu? Jag tycker att den är fin, men jag skulle nog vilja ha något mer diskret faktiskt. Men det är min personliga smak... Och så tänker jag att du ska väl ha en ganska stor klänning med blingbling? Då kanske det blir för mycket med en så stor tiara, då passar det nog bättre med något mer diskret! Det tycker jag! Den är väldigt fin, men jag skulle föredra den i mindre format! :) 

    Pagnie,
    Vad duktig du är! Får jag fråga hur ni gör med OSA? Vilket datum har ni satt för OSA? Och har ni angett era mobilnummer eller mejladress (det verkar bli vanligare att ange mejladress nuförtiden)? 
    vi har angett båda. vi skrev nummer på sjävla inbjudningskortet men på det står även en mejl och sedan adressen till vår hemsida. som för övrigt blev klar igår. om någon vill se ;)
Svar på tråden Orientaliskt bröllop