Inlägg från: izredam |Visa alla inlägg
  • izredam

    Bröllop vintern 2013/2014


    Har verkligen inga bra bilder på hur jag tänkt mig sminkningen - men ungefär såhär. Det är en rosa sotning bakom glasögonen.


    Klänningen ser ut sådär. Sen vita sneakers till det, verkar inte hitta någon bild på dem dock...
  • izredam

    Tyckte förresten att din vita mullet klänning var fantastiskt fin MH :D Den hade jag kunnat tänka mig, men jag har inte riktigt din kroppsform så den modellen hade inte passat så bra på mig :P

  • izredam

    Lindlund, jag har mörkt hår - så jag valde att bara färga håret. Det blir aldrig bra när man slingar mörkt hår tycker jag.. Så vi la i en färg med lite röda toner och en rätt varm färg men i samma "kategori" som jag har i grunden, bara för att få en lite varmare och glansigare färg :) Jag är supernöjd i alla fall :) Däremot om man är lite ljushårigare än jag tycker jag slingor är superfint, det brukar se så fräsht ut med lite variation i hårfärgen :)

    Tack för hjälpen med diademet, tror det blir de andra - det matchar nog armbandet bättre också, som har en sten, lite större än de i diademet men i samma färg.

  • izredam

    Tack dinkaru :) Jag är jättenöjd med klänningen för egen del, är lite rädd för vad alla andra ska tycka bara - framförallt Tommys familj. Svärfar hade frågat hur stor klänningen var när han funderade på om det var värt att ställa på mustangen till i helgen - Tommy hade sagt att "det är nog lugnt.. ". Tror jag har nämnt att det inte är en "riktig" brudklänning - men det går inte alltid in hos dem :P

    Den känns rätt för mig i alla fall så jag tänker vara nöjd ändå :D

    Får se hur det blir med diademet, ska fråga Tommys systrar på fredag, de brukar kunna sånt :P

    Vem delar förresten ut era vigselprogram? Insåg igår att vi inte har satt någon på att göra det...

  • izredam

    Vi har ju inget värdpar - och hans föräldrar har vi redan bett fixa glögg och kaffe (värma och brygga) och hälla upp i termosar och ta med sig till kyrkan. Mina föräldrar bor inte i samma stad, dessutom är min mamma utbränd för tillfället så jag vill inte lägga det på henne och pappa och hans familj brukar alltid komma sist till allt, dessutom ska de ha med buketten så det får räcka som krav känner jag :/ Funderar på om sambons minsta syster kan göra det - hon är 12 och vi har inte bett henne göra något än, men å andra sidan känns det som att hon kan tycka att det blir jobbigt också...

  • izredam

    Ja, nu är det verkligen nära! Idag ska vi skissa ihop ett välkomsttal (som vi tänkte modell "Hej och välkomna" och inte så mycket mer :P), jag ska åka till Tommys systers pojkväns syster (min svägerskas svägserska alltså..) och fixa naglarna. Det hanns inte med innan vi åkte ner hit och nu skulle ändå båda svägerskorna dit så jag hakar helt enkelt på :)

    Tommy och hans mamma ska åka till restaurangen och lämna tårtor, festprogram och placeringskort. Samt en bild över hur vi tänkt bordsplacering - någon bordsplaceringskarta får de inte imorgon - det är bara 20 platser så vi tycker att gästerna kan leta lite själva :)

    Packa väskan som ska till hotellet ska vi göra också. Och köpa ett par marschaller till då det fanns två hållare mer än vi trott vid kyrkan.

  • izredam

    Nu är vi i alla fall gifta! Det blev lite kaos i kyrkan men det löste sig tillslut i alla fall! www.brollopstorget.se/Forum-22-88/m4349384.html här har jag skrivit ordentligt om dagen. Det blev en fantastisk dag i alla fall!

    Tack för all hjälp ni har gett oss inför det här, hoppas jag kan hjälpa er till era dagar!

  • izredam

    Haha jo, men allt löste sig ju även om prästen sa att "det här är ju unikt! det här lär ju bli sista vigseln jag får hålla någon gång!" - men  han skötte själva vigseln väldigt bra och hade bara vaktmästaren eller någon dykt upp i tid så hade det varit okej :)

    Kantorn var som sagt bäst i kyrkan i alla fall, hon gjorde ett så himla bra jobb! Min lillebror har filmat alltihop så jag ska se om jag får se den filmen nästa gång jag träffar dem :)

  • izredam

    Grattis Lindlund! Visst känns det fantastiskt att äntligen vara gift? :)

    Vi kom hem från vår mini moon igår kväll och åkte hem till västerås idag. Dessvärre blev Tommy magsjuk andra dagen - det gick över fort, men man är ju rätt sliten efteråt, så det blev lite sådär för den sakens skull.

    Det bästa med resan var nog ändå att han äntligen gav med sig! Nästa storstadssemester blir New York (jag har varit där tidigare, men det har inte han). Det får dock dröja lite eftersom vi inte lär ha tid med någon semester på mer än 4 dagar innan vi har pluggat färdigt och sådär :)

    Nu ska vi tillbaka in i vardagen, måste säga att jag är lite avundsjuk på er som har bröllopet kvar faktiskt!

  • izredam

    Åh, jag vill också åka någonstans där det är varmt! En klasskompis åker till Dominikanska republiken direkt efter att de har gift sig om någon månad.. Tänk om man hade haft tid med det :(

    Grattis också till Bettansss som verkar få snö på bröllopet! Det hade jag också velat ha!

    Det har förresten gått över tre veckor nu och fortfarande inget namnbyte genomfört! Blir så frustrerad! Vet ju att det har varit både jul och nyår så att det inte är så konstigt egentligen, men ändå! Jag vill ju få mitt nya efternamn nu på en gång! Framförallt eftersom den nya terminen börjar på måndag och jag skulle vilja ha nya efternamnet på uppropslistorna då för att slippa krångla med efternamnsbyte under kursernas gång...

  • izredam

    Oj, vad mycket ni har gjort i veckan! Själv har jag pluggat och skrivit tre tentor... Fortfarande inget namnbyte genomfört dock :/ På måndag tänkte jag ringa och kolla vad handläggningstiden är just nu...

    Marolo: Här på MDH så ska det tydligen bara vara att gå till expeditionen och berätta att man har bytt namn (antar att man får visa personbevis/nytt körkort typ) och så kan man hämta ut ett nytt kort typ, det andra ska sköta sig själv då skolan är en statlig myndighet så kollar de tydligen i alla fall här mot folkbokföringen en gång i veckan och uppdaterar det som behövs.

    VHS (antagning.se t ex alltså) ska tydligen ha svårare för sånt dock (även om de ju också är en statlig myndighet) så dit har jag hört att folk fått ringa och gnälla massor med gånger, vilket känns lite jobbigt då jag måste söka exjobbskurs via dem snart, DEN vill man ju inte ska krångla om något.. .

  • izredam

    Ett och ett halvt år, men i vår söker vi både en projektkurs som vi måste ha till examen och vår exjobbskurs :P Hur långt har du kvar?

  • izredam

    bettansss: Jag ville också ha i alla fall ingångsmusiken på piano eller gitarr, vi hade ju over the rainbow och jag tänkte att det nog skulle bli finast så - men kantorn som skulle spela sa att orgel nog var finast. Eftersom vi egentligen inte kan något om sånt där någon av oss så nickade vi mest och såg glada ut (vi var inte på plats i kyrkan så vi kunde provlyssna). Och det blev så bra! När jag tänker tillbaka på själva vigselakten så är det ingångsmusiken jag tyckte var bäst!

    Men ja, det är jättesvårt att veta om det låter bra, oftast finns det ju youtubeklipp på t ex när någon spelar låten instrumentalt på piano - har ni kollat efter det?

Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014