Inlägg från: izredam |Visa alla inlägg
  • izredam

    Bröllop vintern 2013/2014

    Nettan : beklagar att ni har behövt gå igenom en begravning på vägen, aldrig roligt. :( Jag vet hur det är med begravningar, vi förlovade oss "på grund av " en och har behövt gå på två till sen dess... Så nu sa vi att släkten förtjänade något roligt som händer, och så löste vi det själva :P I övrigt har vi också haft provning av kläderna här hemma, insåg direkt att den koftan jag tänkt är för oblekt för att funka till klänningen, så jag gav upp, tog en i garderoben som jag bara använt en gång, tänkte ändå försöka ha den på mig så lite som möjligt.. Idag är det för övrigt 31 dagar kvar, känns knäppt med tanke på att våra kurser som började förra veckan ska ta slut innan dess också... Aja, lite stress har ingen dött av ;)

  • izredam

    Vi bjuder inte på någon alkohol. Problem solved ;) nej, men min mamma är nykter alkoholist och att bjuda på alkohol är något jag aldrig skulle göra, men det är ju en fråga om sällskapet. Nej, alkohol får alla köpa själva i baren (men så är vi ju också på en restaurang...)

  • izredam

    Är jättenervös inför nästa fredag måste jag säga. Vi ska träffa både prästen och restaurangen då.

    tänkte skriva en lista på vad jag måste ta upp med dem. Har ni tips? Vad hade ni velat ta upp?

    Prästen:
    Är låtvalen okej? (vi har skickat dem till honom tidigare, måste dock se till att ta fram noter tills dess)
    Psalmerna - är våra val okej?
    Bibelläsningen (lutar åt Rom 12:9-10 av det jag sett på nätet att man får välja mellan, men jag har ett eget förslag... Allt för att vara jobbig)
    Logistik och sånt där
    Är det någon mer vigsel samma dag? Kan vi stanna kvar utanför och bjuda på glögg?
    + att vi ska ta med hindersprövningen ifall han vill ha den nu, han har inte sagt något men jag har sett här ibland att prästen vill ha den innan...

    Restaurangen:
    Dukning
    göra klart meny
    hur gör vi med inlämning av tårta etc.?
    välkomstdrink
    betalning, kan vi få faktura eller måste vi betala samma kväll? (vilket som funkar väl, men det känns konstigt att dra upp kortet på kvällen och betala hela kalaset innan gästerna ens har gått)
    baren - öppen från att vi kommer dit?

  • izredam

    Namnbytet ska vara registrerat eller vad man ska säga. Det står det på hindersprövningen i alla fall.

    Psalmer vet jag ju att vi får välja själva, men det var någon som sa att man ibland måste ha en årstidsknuten psalm, och det har vi inte med i de två psalmer vi har tänkt.

    Man kan alltså göra så? Det har jag aldrig reflekterat över.. Måste ju gå att göra med något alkoholfritt också, även om coca cola vore jätteroligt som brudskål i min värld :P

    Vi har nästan spikat menyn, men jag vill bekräfta öga mot öga liksom.

    Lycka till! 29 dagar kvar för oss, men som sagt, vem räknar? ;)

  • izredam

    Jag tänkte titta på vigselprogrammet nästa helg (efter att vi träffat prästen alltså) - Tror inte alla texter får vara med, bara de som församlingen ska läsa (typ vår fader och sådär)... Hur brukar man göra?

  • izredam

    MH2014 - nej, jag vill bara inte skriva det innan vi träffar prästen för att jag vet ju inte helt 100 vilka texter som ska skrivas in i vigselprogrammet :P I övrigt har väl inte prästen några synpunkter på hur vi utformar vigselprogrammet gissar jag :P

    Jag lär förresten inte heller bli kvar här på bröllopstorget efter bröllopet.. Men bilder från alla här vill man ju se i alla fall, så tills dess tänker jag nog också vara kvar.

    Längtar till nästa helg just nu, träffa prästen och restaurangen som sagt, men även prata bukett med hon som ska göra den och dessutom få ordning på allt som måste göras på plats (blir troligtvis sista gången vi är nere och hälsar på innan bröllopet. Det är i alla fall tanken såhär på förhand).

    Är det bara jag som önskar att det var mindre att göra med bröllopet? Känner inte att jag har tid egentligen, men det måste ju liksom bli gjort..

  • izredam

    Vi har massor kvar att göra med 27 dagar kvar, men ingen tid. Massa inlämningar och projekt som ska vara klart innan dess. Men gifta blir vi oavsett? Eller hur? Har alla placeringskort kvar att göra bland annat. De sa jag att jag skulle göra för en månad sen - men det blev inte av...

    Den här veckan vill jag inte ens tänka på, innan vi åker hem på torsdag ska jag ha tre föreläsningar, göra klart en inlämning (och helst börja på en till), hinna med att åka och jobba en eftermiddag i Sala, jobba en kväll på mitt vanliga jobb, till vårdcentralen och förnya ett recept (att man måste komma in och förnya vissa recept gör mig mest arg) och dessutom vill DHL leverera ett paket i veckan...

    Sambon ska ha sin svensexa på onsdag också. Det blir roligt :)

  • izredam

    Någon semester har man ju inte som student, och innan den ledighet vi hade i somras visste vi inte att vi skulle gifta oss nu - så lite får vi kanske skylla oss själva (med den korta planeringsperioden tänker jag..).

    På veckans att göra lista lyckades jag få bort "vänta på paket från DHL" idag genom att få paketet levererat till ett utlämningsställe istället :) Resten kom jag inte så långt med tyvärr... Aja, flera dagar kvar ju :)

    Vi ska försöka börja på vårat välkomsttal också. Eftersom vi sjävla är värdar för vårt bröllop så tänkte vi att det kunde vara roligt att göra något tillsammans och välkomna gästerna. Men har INGEN aning om vad vi ska säga än.. Någon annan som har tänkt på något liknande?

  • izredam

    Insåg nu att vi har glömt cake topper. Skulle tro att svärmor om det krisar kan låna en från jobbet (det är hon som gör tårtan och hon är bagare) - men jag ska sätta mig ikväll och se om jag hittar något..

Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014