Inlägg från: Lindlund |Visa alla inlägg
  • Lindlund

    Bröllop vintern 2013/2014

    Johanne - Det är verkligen värt det! Vi skulle få betala 45000:- för 25 gäster, trerätters middag, drycken till maten, brudskål och EN natt i sviten. Så det låter absolut värt det! :)
    Kommer gästerna långt ifrån är det absolut ok att dem får betala för övernattning. Jag skulle själv också tycka det var ok att betala för drycken efter maten om jag vill ha något mer. :)

    Vi hade tänkt ha vår fest på ett mysigt vandrarhem från början men det blev för trångt för oss tyvärr. Annars hade det varit så väldigt mysigt att få äta frukost/brunch med gästerna dagen efter.


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
  • Lindlund

    Hej tjejer! :)

    Länge sedan jag var här inne nu, har varit bortrest och la bröllopstankarna lite på hyllan under tiden.
    Men nu är det dags att sätta fart igen. :) Tänkte börja gå in mina skor och sedan måste vi börja planera middagen och aktiviteterna som ska göras. Ska någon av er andra ha några lekar eller aktiviteter?

    Vi funderar på att ha ett kuvert på varje bord med någon uppgift som ska lösas under kvällens gång av dem som sitter vid samma bord. Men vi får se vad det blir av allt. :)


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
  • Lindlund

    Vi funderade på att ha en presentations"lek"/bryta-isen-lek eftersom alla inte känner varandra och det inte ska bli stelt vid middagen. Så jag tänkte att vi skulle ha ett häfte med olika frågor i som de flesta skulle kunna skriva under på. T.ex. Har fiskat med någon del av brudparet, har sovit över hos brudparet, har grillat med brudparet, har hjälpt brudparet att flytta, äter minst en frukt om dagen, är gift med en kvinna. etc.

    Det ska vara frågor som de flesta kan svara på och skriva under och helst ska det vara oberoende av vem av oss som människan har anknytning till.

    Vi blir runt 25 personer så vi är ju inte jätte många.

    Vi tänkte även dela ut "uppdrag" till middagen som att kommentera det mesta med "Ja, det var bättre förr" eller "svara på alla frågor med ett ordspråk, om det så än är ett påhittat ordspråk." Eftersom vi tänkte ha engångskameror på borden funderar vi på att ha ett uppdrag som är. "Säg högt och tydligt att du ska ta ett kort på det lyckliga paret och ta sedan ett kort på ett helt annat par"
    Alla får en lapp men det är bara vissa som får uppdrag, kanske dem man vet kommer våga utföra dem. Vi funderar dock på att ge alla uppdrag som t.ex. hjälp till att duka av borden, hjälp till att koka kaffe eller dyligt.


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
  • Lindlund

    Bella84: Vi har beställt graverade glas av en vän till mig gör. Det var ett roligt alternativ tyckte vi och gästerna får även ta med sig glasen hem efteråt! :)


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
  • Lindlund

    Det känns lite roligt med glasen samtidigt som jag är lite rädd för att det ska bli sena avbokningar, dem är ju trots allt inte gratis.

    Detta med festprogrammet är inte alldeles enkelt, men vi tänkte ha lite kuriosa om oss som par, när och var vi träffades och höjdpunkter under åren vi varit tillsammans. Sedan ska vi ha en kort presentation om alla gäster. Så om min mormor kommer det stå 


    Nr. 5 NN Mormor till nr. 2 bruden, mor till nr. 6 och mormor till nr. 13 och nr. 21


    Gör dem godaste köttbullarna enligt nr. 2, nr 13 och nr. 21


    Bor i Törreboda och tillbringar gärna mycket tid i Spelars backe.


    Sedan kommer det vara en rolig vett och etikett. Om kärlek från barns perspektiv etc. Får se om jag kommer på något mer.
    Jag skulle så gärna vilja göra en gästbok också även om det är mycket jobb...


    Vi skulle hämta våra ringar härom dagen och när vi granskade dem upptäckte vi att dem graverat fel i dem IGEN... Så för andra gången fick dem skicka tillbaka ringarna för ny gravyr. Hoppas att det blir rätt denna gången för det känns inte som om vi kommer hinna med några mer fel nu.


     


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
  • Lindlund

    Ja det gör hon izredam. :) Jag har spenderat nästan alla mina somrar där och är där titt som tätt nu med. :) Var är ni ifrån?

    Nej verkligen inte, men hoppas att det blir rätt nu och att vi blir komenserade! Ja, det är ju galet tomt utan...


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
  • Lindlund

    Ja degar ju det PoS.. Första gången var det fel årtal i ringarna och denna gången hade mitt namn fått en apostrof och hjärtat mellan våra namn hade blivit ett & det hade jag kunnat släppa igenom men en apostrof på mitt namn och dessutom bara i min ring... Det kändes inte ok. Gästboken ja, jag tänkte jag skulle göra en egen variant med lite frågor om dagen. Något liknande den gästboken som fanns länkad i denna tråd. Med vårt färgtema och andra frågor. Det ska även finnas tomma blad där man kan få skriva vad man vill :) Det är ju helt upp till mig hur mycket jobb det blir men jag gillar att pyssla med sånt så jag gör det gärna! Hur har ni andra tänkt med gästbok? Ang. efternamn så tar jag min makes namn. Vi har skickat in och fått tillbaka hindersprövningen och där står det att efternamnet även är anmält.


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
  • Lindlund

    Izredam jaha, där ser man :) världen är inte så stor. Jag har själv bott i Hjo ett par år. :)


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
  • Lindlund

    Förlåt att det blev så ihoptryckt med texten.. Jag skriver från telefon...


    Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där
Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014