Larssonmaria86 skrev 2013-05-16 21:50:35 följande:
Vi ska ha trerätters för det är alltid så jag "sett" att jag ska ha mitt bröllop :) Vill inte att alla ska springa omkring och någon är och hämtar mat och så när det är dags för tal. Vi har tur i vår lokal för där betalar vi bara per kuvert och ingen lokalhyra eller liknande så det blir inte så mycket billigare ändå om vi hade velat ha buffé.
Vi har dock diskussioner om vad vi ska ha för mat för det är ju det som är bra med buffé att där finns något för alla :)
Fast med en bra toastmaster blir inte det ett problem med att nån kanske är iväg och tar mat. Men jag hade nog också kört på trerätters om det ändå inte blev nån skillnad. Det känns ju lite lyxigare. Vi känner att vi inte vill anställa folk extra för att servera maten eftersom det inte ingår i lokalen så vi kör buffe.
Tycker det har fördelarna att folk för äta sig mätta och är det nåt de inte gillar så finns det alltid nåt annat de kan ta mer av. Dessutom är det aldrig nn som orkar sitta en hel sittning ändå. Det bröllopet jag varit på som var mest spring på var faktiskt ett trerättersbröllop. Det var så mycket tal och så varmt inne i lokalen så ingen orkade sitta så länge som egentligen hade krävs flera missade minst ett tal. Vilket jag inte varit med om på buffe-bröllopen, där har alla alltid suttit vid talen. Hade däremot toastmastrarna på trerätters-bröllopet lagt in en paus och informerat om denna innan så hade det troligen aldrig varit ett problem. Mycket ligger alltså i hur toastmastrarna lägger upp det.