Inlägg från: frkmaria |Visa alla inlägg
  • frkmaria

    Vi som gifter oss 2015!

    Tjoho. Idag har vi varit förlovade i ett halvår. Det betyder att det bara är 1,5 år kvar till bröllopet. :) dessutom har min lillasyster börjat jobba på bageri så snart har jag nån som kan göra vår bröllopstårta. ;) hihi.

  • frkmaria

    Läskig dröm filibustern! Man får ju verkligen panik när allt bara går fel fel fel.. Men som det sägs... då kan du iaf trösta dig med att det inte kommer gå så illa! ;) Hihi. 

    Åh. Jag är nästan värre när jag ska ge presenter än få dem, speciellt när det är något uttänkt. Sambon fyller imorgon.. och han har precis börjat plugga. Så har köpt ett (alldeles för dyrt!!) "starting school kit" med nödvändiga saker... så varje sak har fått en liten post-it-lapp på sig där det står "när du behöver..."
    Han ska få en termomugg, en chokladkaka, en påse nötter, ett pkt tuggummi, trisslotter, anteckningsböcker, understrykningspennor, en ny dator/axelremsväska, en bok, ett inramat kort på mig, postit-lappar och sådana sidmarkeringslappar.. jag tror det var allt. Vad tror ni om det? :) 

  • frkmaria

    Just det.. köpte en cykel till honom på en köp & sälj-sida på fb som det är med ett kort om också.. för vi sa först att det var presenten men sen så fortsätter han önska sig. haha. vad girig han är! ;P 

  • frkmaria
    camwic skrev 2014-02-06 19:33:14 följande:
    Jag har världens bästa man, ja jag vet så tycker alla men min är underbar. För det första har han LOVAT att gå på bröllopsmässan nästa år. (Vägrade iår pga att vi inte gifter oss före vintern 2015). Dessutom titttar han på mig med enbart kärlek i blicken och säger saker som "Du är så jäkla sexig/vacker/underbar" mm. Sa att jag borde gå ner i vikt, då tittar han på mig och säger "varför? Du är den underbaraste, vackraste sexigaste kvinna jag någonsin sett". (vill alltså gå ner för att bli snygg och smal).
    Jag har i hela livet varit övertygad om att jag är fruktansvärt ful och ingen vill ha mig. Så träffar jag denna underbara man som snygg, sexig, vacker och hör och häpna han älskar mig. Jag är chockad. Underbart, glad överlyckligt chockad. 
    Så nu ska jag sluta skryta om honom och gå och pussa på han :) 
    Sådan bekräftelse är bland den bästa! jag brukar tjata på min att jag behöver bekräftelse.. men ibland kommer de där guldögonblicken som imorse när han sa "hejdå min finaste." och då blir man så himla glad bara av ett sådant litet enkelt ord. :) 

    Nu kan jag inte skriva under citatet utan att det blir en del av citatet? Men ja.. Hoppas han gillar det! Han har sagt att han önskar sig en ny väska och en termomugg, cykeln önskade han ju sig men den har han redan fått.. Choklad och nötter är sånt han tycker om liksom.. trisslotterna är lite "när du tröttnat på csn-lånet.." och boken är en Håkan Nesser bok. Vi har lyssnat på 2 ljud-CD av honom nu i bilen när vi åkt hem och så.. och han har verkligen fattat tycke för honom. Boken har motiveringen "när du behöver en paus från pluggandet.." Så hoppas verkligen han gillar det... :) 
    filibustern skrev 2014-02-06 19:44:24 följande:
    låter som ett roligt paket faktiskt! själv gillar jag småttogott-presenter :P 
  • frkmaria

    Hänger helt med på hur du menar. Att umgås, att lägga tid på varandra, är det femte (jag och google du vet ;) ). 

    Och min sambo är väldigt bra på beröring och på tjänster medan jag är mer för gåvor och bekräftelse (och beröring men han uppskattar inte det tillbaka att jag sitter och petar på honom :P så där gör jag honom en tjänst att låta bli). Sen uppskattar ju båda att umgås med varandra så.. Där är vi nog lika. ;)  Även om jag mer är sådan som kan ta min ensamtid när det passar medan min sambo måste ha den och verkligen måste när han känner det så! ;)  

  • frkmaria

    Haha.
    Jag pratade iofs mer på vad vi var bra på och inte vad vi ville ha.. ;) Fast. Ja. Jag vill gärna ha allt! Men är nog ändå mer för uppskattningen att få presenter/bekräftelse/beröring. Men klart vill jag inte sitta ensam hemma om kvällarna och tycker det är mysigt när han lagar mat osv. Äsch. Så svårt att dela in. Jag är så himla needy att han skulle ha problem vad han än hade för språk! ;)

  • frkmaria
    josefjun skrev 2014-02-09 08:47:30 följande:
    oh, idag ska jag åka och kolla på lokalen där vi vill ha vigsel och fest! Spännande, och jag hoppas verkligen den är så bra som jag tror! :)
    Åh, du får berätta!! :) Hur var det? 

    I helgen har min brudtärna varit hos mig och vi fick med lite bröllopsprat. Det känns som honom har lagom inställning till hennes medverkan! Så skönt. :)  
  • frkmaria
    camwic skrev 2014-02-11 15:26:25 följande:
    Har någon av er sagt något till familj och släkt om att ni ska gifta er? Vi har bestämt oss för att hålla det riktigt hemligt. Vill bara veta hur ni andra gör?
    Haha. Jag kunde inte hålla mig. De som frågar får reda på det och ibland bubblar jag ur mig att vi planerar eller sparar till bröllop. ;) Men å andra sidan blev vi utfrågade direkt efter vi kom hem från Paris om när vi tänkte gifta oss och hur vi ville att vårt bröllop skulle vara. Ändå lite bra tycker jag eftersom jag slapp tjata då, det kom självmant från sambon. ;) 
  • frkmaria

    grina = skratta så tårarna rinner eller småle eller gråta. (Det första kan vara en modifiering jag lagt på mig själv när jag var liten för att det skulle bli logiskt.. :P )
    Men jag använder det åt båda hållen (pappa från stockholm så misstänker att det är därför vi har använt det på båda sätten..)
    Jag personligen hade tyckt vår inbjudan blivit lite för informell med dialekt, men alla tycker ju olika. :) Sen har väl inte vi jättemycket dialekt (eller jo.. sambon pratar skånska så sjukt brett när hans pappa eller bandkompisar ringer.. hehe).

    Skönt att det är fler som tänker spara in på porto! :) Jag tänkte att vi ska åka runt till alla vänner som bor i stan och lägga inbjudan på lådan så vi slipper posta. Kan ju vara en kul aktivitet om inte annat (men visst, att köra till grannstan är ju inte ekonomiskt för att posta 1 inbjudan liksom.. men här är ändå merparten av vännerna så då är det mest släkt och några få man postar till. ev så åker vi ju ändå hem den helgen vi ska posta så då kan man ju ge till familjerna också. :) ) 
     

  • frkmaria

    balle är ju bakre delen eller balkongen. fast balle som i balkong är mer en nyare förkortning medan det äldre är mer bakre delen. :) 

    Däremot så är det lite spännande här i småland, där lägger man till "så att jag *verbet som används*" i slutet av varje mening, tex "Jag skulle till affären idag, så att jag skulle, så då gick jag dit, så att jag gjorde" sjukt störigt när man börjar tänka på att de gör det. Ett tag började jag och mina kompisar säga det sarkastiskt.. tillslut blev det nästan på riktigt det med! ;) 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!