Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    frkmaria skrev 2014-01-19 19:57:36 följande:
    Oj. Här är man passiv någon dag så dyker 2 nya sidor upp med inlägg. :)
    Två nya så välkomna till er!

    Jag tänkte på det här med klänningar som ni diskuterade (eftersom det var så mycket nytt orkar jag inte citera). Jag är ganska inne på att ha en tea-lenght som bröllopsklänning. Eftersom man gifter sig utomhus och fest med bygdegård tycker jag absolut det är passande. Men ska det vara ska det vara en ganska puffig kjol och gärna någon temafärg som band i midjan. Tänker mig något sådant: (Vill inte ha tub då jag har fula keloider på ryggen)

     


    Nu verkar det inte funka att ladda upp flera samtidigt.. suck.. Men jaja. 

    Sjöjungfru-klänning är verkligen inte my cup of tea, men gillar du den så kör hårt! :) 
     
    Haha, filibustern! Gillar kanske inte själva utformandet men idéen! :) Vet några som skulle ha lås och nycklar i corsage och bukett, vi kanske ska ha musiknoter eller nåt istället? :) Tåls att tänkas på! :)

    Jag kommer nog vilja ha en enkel brudbukett i lila tror jag. Kommer INTE lägga flera 100 som vissa gör. Hellre en enkel typ tulpanbukett eller något som man sätter ett handtag på själv. Just den biten har jag inte tänkt så mycket på än! ;)  
    fin klänning! passar absolut tycker ajg med, det blir lite "enklare" på något sätt med en sån klänning än t.ex en klänning med släp eller något på den typ av bröllop ni ska ha :)

    ne vi vill inte heller lägga massa 100 på min brudbukett. och min karl kommer nog snåla utav bara tusan haha! han tycker 500 (som för oss är skitbilligt) för en brudbukett är dyrt :P men vi kommer försöka hålla oss under 1000kr på den. faktiskt, hittade jag en bild här på BT för massa månader sen, där hon hade VIRKAT sin brukbukett. den var rätt så nice faktiskt! och göbben tyckte det också. jag föreslog att höra av sig till min moster eller något, som gör en hel del "smågrejer". :P men jag får se vad han hittar på.
    Annelie01 skrev 2014-01-19 20:00:43 följande:
    oj vad ni har kommit långt i era planeringar..vi har funderingar att gifta oss juni 2015 och vi har inte ens
    börjat,inte gjort något...känner lite panik...redan;)
    inte då. ingen anledning att stressa - då gå ti'n ba fortare :P 
    jag föraöker hålla tillbaka mig själv då jag vet, att om jag ska börja ordentligt, är jag klar innan september I ÅR. :P 
     
  • filibustern

    förlåt jag halv-spamma här!! 

    kollar lite brudbuketter.. kolla vad som finns för annorlunda. och kom in på "beaded wedding bouquet"
    alltså brudbuketter gjorda av pärlor! dyra som tusan, men så vackra!







     man kan ju kanske blanda riktiga och pärlor också :)
    tänkte som inspiration till någon ^^ 
  • filibustern
    josefjun skrev 2014-01-19 20:36:25 följande:
    Måste visa min Klänning, beställde den faktiskt igår! Och väntar nu spänt och lite nervöst på att den ska komma fram... Är liiite nervös över passform och så, trotts att den sys efter mina mått. Meeeen, den var inte dyr, och har ju gott om tid på mig att fixa om något skulle vara fel.. Känner folk som kan sy, så blir inga direkt extra utgifter :)

     



    inte riktigt MIN cup of tea, men måste säga att jag älskade baksidan på den!hoppas den passar bra!
    frkmaria skrev 2014-01-19 20:40:48 följande:
    Åh, filibuster, helt sanslöst. Tyckte faktiskt den med vita pärlor var väldigt vacker och tror säkert jag hade gillat de andra med "rätt färger". :) Kanske ska kolla upp det
    ja folk hitta på allt möjligt haha! :P men jag visade den med bara pärlor (inte i blomform) för göbben. men han tyckte det såg vedervärdigt ut. :P så ingen sån blir der i alla fall haha. föreslog dock att man ju bara kan ha lite pärlor i en vanlig bukett :P
    2015 skrev 2014-01-20 00:54:56 följande:
    Det var längesedan nu. Jag har tappat bort mitt bröllopsplanerande lite.
    Ska ändå inte gifta mig föränn långt in i år 2015 så jag har tid än. Eller vi då.Tungan ute 

    Nu har jag inte följt tråden så noga. Men det verkar gå bra för er alla. 
    Ser att en del nya medlemmar har tillkommit. Kul!Glad 

    Vi skall äntligen börja att spara till bröllopet. Det har vi varit hemskt dåliga på.
    Vår budget för bröllopet är nu 50.000 kr. på 70-80 gäster. Hoppas vi skall klara det.
    Vi vill inte lägga för mycket pengar på en enda dag.
    Det blir inget 3-dagars bröllop. Som vi hade tänkt, det har vi inte råd med. 
    Men vi får göra det bästa av det som vi har att röra oss med. Det blir nog bra ändå.
    Men något deppigt är det då allt är så himla dyrt! (Tycker jag).Rynkar på näsan
    Vi vill ha 3-rätters eller buffè, med dessert och bröllopstårta, fotograf och musikband.
    Så det springer iväg en del, och sen kan vi inte data.
    Så vi får köpa färdigtryckta inbjudningskort. Vilket också kostar en del, pust!
    Jag tror vi får välja bort fotografen eller musikbandet, men vilket väljer man bort?!Förvånad
    Nej! nu får det vara slut gnällat, det hjälper ju inget att gnälla. Behövde skriva av mig.

    Är det fler som känner såhär inför bröllopsekonomin?

     
    skulle jag sitta i er sits skulle jag tveklöst ta bort musikbandet. tycker det är viktigare att man får bra bilder, som kommer finnas länge, än ett musikband som man kommer glömma bort vad de spelade om 30 år :P 

    vi har sagt att vi ska gifta oss oavsett hur mycket pengar vi har. då vi båda är arbetslösa just nu, och vi vet ju itne hur det är med arbete nästa år, då det drar igång på allvar. då har vi sagt att om vi har dåligt om pengar så kan vi hoppa över brudbuketten, kan ta en näve björkris eller nåt :P vi kan ta tårta och kaffe istället för en hel middag. vi kan dra ner gästantalet..  ja.. sånna saker.  
  • filibustern
    inkawow skrev 2014-01-20 10:27:22 följande:
    Får jag hoppa in här? Vi gifter oss på alla ♡ dag den 14 februari 2015
    ofcourse få du det! grattis och välkommen! å va mysigt med alla <3 dag! ^^ mycket rött då eller ? ;)
  • filibustern
    Maid of honour skrev 2014-01-20 11:07:35 följande:
    Nu är kyrkan bokad! Augusti 22, 2015 kl 16! Är 16 en bra tid tror ni? Har som sagt 10 min från kyrkan till huset gångväg så ingen lång transport som måste räknas med! Hur dags gifter ni andra er och hur gick era tankar när ni bestämde er?
    hur dag, menar du vilken tid på DAGEN eller vilken dag allmänt? 
  • filibustern
    Bride2b skrev 2014-01-20 11:24:07 följande:
    Whohooo!!! GRATTIS och välkommen! vi gífter oss den 30 Maj 2015! Jag vet inte hur ni andra känner, men jag tycker det är jätte skönt att ha gott om tid för att planera! Det är sååå roligt!
    jag är nog en som tycker det är lite halvjobbigt att det är så länge kvar.. blir nästan stressad av det. varför? jo jag har ALLTID, i det mesta jag gör, varit effektiv och snabb. var snabbast klar med proven (hade bra betyg OCKSÅ :P) i skolan, snabbast att lämna in uppgifter, är snabb på att städa och att fixa saker. så jag måste hålla tillbaka mig själv i planeringen, för jag vet (eller misstänker starkt) att när vi kör igång på riktigt, då har vi nog gjort klart allt på 2-3 månader. så jag är snarare rastlös och bara väntar på att tiden ska gå så man får köra igång! :P 
  • filibustern
    inkawow skrev 2014-01-20 12:12:17 följande:
    Färgtema har vi inte kommit på en men det ska gå i alla hjärtans dag tema dock ej rött :) vi bokade kyrkan idag och ingen annan hade bokat så vi fick välja mellan två tider, 14 eller 16.00 så vi valde 14.00. Lite häftigt då det är det 14 och vi gifter oss 14.00. Jag sitter och kollar på alla möjliga klänningar och hittade då fina genom dhgate. Älskar att äntligen få planera. Vi blir väl runt 70 st på vårt bröllop, lite lagom tycker jag. Lokal är också bokat o likaså dj
    låte jubra! :)  vi har inte bestämt tid än, men det blir eftermiddag. kanske 15.00, så har man en femma till till datumet. :P och så blir det lagom att fara på middag sen. :) men vi har inte bokat något än. känns för tidigt dels, och så bor vi på ett ställe där giftemål sker i storkyrkan typ.. en gång vartannat år... :P och lokaler finns det många alternativ av så.. ne vi väntar tills nu i höst innan vi bokar saker. 
  • filibustern
    inkawow skrev 2014-01-20 12:36:53 följande:
    Ja jag trodde att det fanns kl 15 också men det är visst bara 2 tider varje lördag nu som finns men det tråkigaste är lokalen vi hyrde genom kyrkan :( vi kanske inte alls får den utan bara preliminär bokat för som kan ändra det då kyrkans medlemmar går före i kön ifall det ska vara något jippo där så där har jag lite ont i magen :/
    hmm.. kanske lika bra då att skaffa en annan lokal? kan förstå det låter hemskt, men de e kanske bättre att ha en annan som ni garanterat får, än att ha en som KAN ges till en annan. ?
  • filibustern
    Maid of honour skrev 2014-01-21 06:42:57 följande:
    Menar tid på dagen! Hur dags fördrink och middag ska börja t.ex.
    ah. vi har faktiskt inte diskuterat det ännu. men mest troligt blir det väl typ 15.00. dels för att det passar bra till datumet (150905) men och så är det ganska lagom innan middagen. säg att vigseln är klar 20 i 4, lite mingel och foto ute på trappen till 4, sen 20-30min bilfärd. då är klockan halv 5 och då kan man vara hungrig :P
  • filibustern
    nanich skrev 2014-01-21 03:36:28 följande:
    hej alla:) jag och min framtida make har planerat att gifta oss dem 17/7 men var hur och allt det andra gör mig snart galen! finns så många olika alternativ att välja på! kan ni ge mig lite ideer m.m vi är en liten skara på runt 30 och vi vill inte gifta oss i kyrkan. vi har kollat upp på slott m.m men jag vet inte ursh! detta med bröllop e ansträngande
    välkommen! och grattis! ja du det är en uppsjö av beslut. kan ni kanske gifta er utomhus(borgeligt)? :) det brukar ju vara mysigt och fint, och när ni är så "få" så blir det väldigt intimt att ha det utomhus tycker jag. :) ha middagen under ett partytält? 

    det finns ingen byagård? om ni bor i närheten av någon? vet inte vad ni tänkt er för budget?  
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!