Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    Milly skrev 2014-01-29 19:17:19 följande:
    Hej! Är ny här på tråden.. Tanken är att jag och festmannen ska gifta oss någon gång i augusti 2015.. Tanken är att vi ska vara 50 pers på middagen och sedan bjuda ca 50 pers till på kvällen och då ha en lätt buffé för alla.. Har varit o kollat på lokal med det är ju så svårt att bestämma sig.. Är det någon som har bestämt sig för partytält? Behöver hjälp i denna djungel! Josefjun - jag hade frågat om hur ett bröllop brukar gå till och hur andra brukar göra med placering, dukning dans m.m. Du kanske också kan fråga om de har en mejl adress till någon som tidigare haft sitt bröllop där? Risk för att Vera som en stanker dock.. Jag vet att det är långt kvar men hur ser era budgetar ut än så länge? Vad tänker ni lägga mest på? Är det nått ni tänker spara in på? Har gjort en " grov" budget och försökt lägga lite i överkant, kommer då upp till 180 000 med resa.. Det är ju väldigt mycket pengar.. Någon som vet vart ni ska åka på smekmånad?
    välkommen! :D 
    vi har en budget på ca 30 000. 36 pers i gästlistan för tillfället. det vi lägger mest på är nog fotograf (ca 5000)min vigselring( 10 000) och maten (kanske typ 6000 exkl. dryck) vi sparade in mycket på min klänning, då jag köpte den begagnat för 1000kr. kostymen har karln redan. det enda är väl någon sorts väst och slips som vi köper in. men det kostar typ 500kr på en sida jag hittat. 

    men vi kommer nog spräcka budget :P det är så svårt att veta vad allt ska kosta tycker jag. i alla fall gällande vissa saker.
    speciellt när vi ska beställa från etsy. tullavgifter och sånt ökar ju på.  
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-01-29 21:40:22 följande:
    Och budgeten.. Vi sparar till att börja köpa på oss om 1/2år-1år... men hittar vi något nu som vi ändå ska ha och som är billigt (hittade lila servetter på hemköp från duni för 10/paketet, egentligen kostade det väl 40-45/paket, och i rätt färg!) eller inbjudningskorten som ändå ska pysslas ihop. Inga större summor. Peppar, peppar men inte kul att lägga ut flera tusen nu innan IFALL det inte skulle hålla.. Ni förstår hur jag menar. Inte så att jag tror det. Men. Saker har hänt förr när folk planerat bröllop! 
    vet precis vad du menar. de e väl därför jag drar mig för att köpa ringen tills det är mindre än ett år kvar. för vem vet? 
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-01-30 13:31:24 följande:
    Nej, men. Precis. Sen hoppas jag ju verkligen att inget kommer hända. :) 

    På tal om sånt förresten. Tänker någon av er skriva äktenskapsförord?  
    vi har funderat på det. det är väl mest karln som vill. men vi har inte pratat så mycket om vad vi ska skriva. vi brukar säga (skämtsamt?) att skiljer vi oss, får han ta huset så tar jag bilen :P 

    men vet inte.. vi har ju som inge jättevärdefullt vi införskaffat tillsammans, eller som vi båda äger om man säger så. huset är karlns, för det står i hans namn, samma med bilen. sen resten som JAG finner värdefullt har jag ju sen innan vårt förhållande. så.. ja vet inte riktigt vid VI ska skriva i ett äktenskapsförord. vad skriver man?  
  • filibustern

    nu har jag läst upp mig lite kring äktenskapsförord och tänkt efter. har som inget som jag skulle vilja "försäkra" att jag får behålla vid en ev. skiljsmässa (gud förbjude) min brudkista vill nog inte karln ha, då han har en egen. ehm.. i så fall att fästmannen vill försäkra att han får frimärkessamlingen, fom ursprungligen ÄR hans, men som jag gillar rätt så mycket :P 

    ne alltså..  

  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-01-30 13:53:33 följande:
    Alltså. Jag har ju snälla föräldrar som har sparat aktier åt mig.. så.. det är ju de pengarna isf. + Ifall jag skulle få ett arv eller vice versa. Att mina pengar förblir mina och hans pengar förblir hans. Ska vi dela t.ex. mina aktier för att man skiljer sig kanske inte jag vill att han ska ut och resa för de pengarna som jag ändå har sparat för att ha en trygghet i framtiden.. Och hur kul är det ifall han träffar en ny och lägger de pengarna på henne.. typ. Inte för jag tror han skulle göra det (snarare hade jag varit den som velat få ut så mycket som möjligt.. Obestämd) Men OM det händer är det inte kul.. Pratade med min kompis för några veckor sen om det och hon berättade att hon tillslut tagit upp det för att hon kände det kändes bra att ha det. IFALL något händer liksom. Då började jag fundera.
    ja.. det är svårt de där.. men är inte ekonomin ens egen även i äktenskap? läste det att man är ekonomiska individer även efter vigsel. mina pengar är mina och hans är hans. sen om vi lägger gemensamt på något, måste vi bevisa hur mycket och när. typ.? då tycker man ju att det borde vara så även vid skiljsmässa? 
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-01-30 14:29:44 följande:
    Tror man kan kräva halva den andres rikedom ifall man är riktigt jävlig vid n skilsmässa. tror man ska dela på allt liksom. varför har folk annars gjort det om det inte går?
    ah... i see.. 
  • filibustern

    håller på att bli galen! ska försöka hitta några smycken till Dagen. men de e ju skitsvårt att bestämma sig! ska jag ha kottar som ursprungsplanen? eller grenar? löv? fåglar? kan jag ha grenar i öronen och en kotta runt halsen? eller ser det galer ut? och så är ju bara fråga om vad osm passar på mig, speciellt örhängen, då jag har rätt så fläskiga örsnibbar, så passar faktiskt inte allt i dom. små ringar och små studs brukar funka. och krokar. men ja... 

    björklövshalsband är ju skitsnygg, men då är dom ju för stora, vill ha små smycken, som inte tar över, men som man ser hör till allt.

    ja huvva vad man funderar..  

  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-01-30 16:11:17 följande:
    Oj. Det där med smycken har jag inte ens tänkt. Men jag tycker ju det är fantastiskt fint med pärlor. :) Så får man väl se om man ska ha någon fin silverberlock eller något bara. Det tror jag är mitt minsta problem! ;) 
    Men visst, vill du baka in temat i smyckena med så blir det kanske svårare.  
    jo. pärlor är väl inte min cup of tea.. men det kan vara fint, dock finner jag det inte riktigt passande på VÅRT bröllop^^ 
  • filibustern

    och så frågan, silver eller guld? och kan man blanda? hittade ett par örhängen föreställande en vertikal gren med en fågel på. i guld, rätt så små. finns tyvärr inte i silver vilket hade varit bättre. men vet inte om jag vill ha gudl runt halsen... fast jag har det ju nu med mitt guldhalsband jag fick av karln för massa år sen.. ja herrejisses.. 

  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-01-30 16:22:42 följande:
    Vi ska ju ha silver i färgtemat.. MEN... jag vill ju egentligen hellre ha guldsmycken då vi har guldringar. Men eftersom temat är silver så.. äsch. Vi får se. Allt kanke inte måste matcha allt. Då är man ju helt snurrig till sist! :P 
    haha! ne det är ju sant.. men ändå.. man vill ju inte det ska typ skära sig :P i alla fall gällande sånt som man har på sig :P
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!