Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    Petraksa skrev 2014-02-12 16:27:47 följande:
    Balle är rumpan, eller för att vara mer exakt en skinka så hela rumpan blir ballarna. Detta har många väldigt kul åt, speciellt mina Stockholms-kompisar ;)
    LOL!! 
  • filibustern
    camwic skrev 2014-02-12 16:42:47 följande:
    Petraksa skrev 2014-02-12 16:27:47 följande:
    Balle är rumpan, eller för att vara mer exakt en skinka så hela rumpan blir ballarna. Detta har många väldigt kul åt, speciellt mina Stockholms-kompisar ;)
    Hmm... Balle för mig är antingen balkong eller ett manligt könsorgan. Så det var lite roligt. Däremot använder jag ofta lär som är typiskt för Gävle. Lär = måste, behöver osv. Väldigt bra ord! Och ämlig använder jag ofta på jobbet. Barn kan vara så sjukt ämliga. 
    ämlig - typ jobbig? 

    balle för balkong har jag aldrig heller hört haha! det är manligt könsorgan för mig. :P

    lär var också speciellt! många i jämtlandstrakten, men även här i västerbotten säger "må". "ja må gå ut å häng tvätt'n" " ja må diska". må=måste/behöver
    josefjun skrev 2014-02-12 17:16:08 följande:
    är också skåning! Och bodde ett år i Vadstena, Killarna trilla av stolen i början nä'r jag sa att "fan va ja har ont i ballarna" HAHA ! :P
    ja de förstår ja hahahaha!

    ett av mina favorituttryck, men de e sällan jag använder det är "geschvint". betyder att något är lättsamt och enkelt att t.ex göra. något är Geschvint att göra. annars några ord jag anväder ofta är täje (tagit), he (lägga/ställa/sätta) och gitt ('jitt' - måste) och gatt (uttalas med G - var tvungen att) :P 

    en ramsa som är vanlig är " hä mått ha gulle men hä gall int"  - det kunde ha gått, men det gick inte" :P

     
  • filibustern
    camwic skrev 2014-02-12 21:56:19 följande:
    Ämlig är gnällig men inte jobbigt gnällig. Barn kan vara ämliga gnälliga men inte elakt gnälliga utan låter mer. 
    ahaa. ^^ 
  • filibustern
    camwic skrev 2014-02-13 12:54:31 följande:
    Idag kom mina smycken ohh vad jag längtar tills jag kommer hem och kan hämta ut dem :)
    å vad spännande! längtar själv tills vi ska beställa mina. 
  • filibustern
    camwic skrev 2014-02-13 16:14:52 följande:
    De är så snygga!!! Jag är så glad :). Etsy is the shit :)
    ja det ÄR det! hittat massor (utanför bröllopet) jag vill ha! 
    frkmaria skrev 2014-02-13 16:47:39 följande:
    Alltså? Måste bara inflika! Har ni läst tråden "systerns man (långt)"? eller vad den heter.

    Det känns som en kort roman eller en lång sammanfattning av en roman. Typ. Kanske ska ta storyn och bli författare. Hehe. :)  
     ids int skriva på sånna saker.. men samtidigt.. jag tycker det har blivit mycket "trollande" och "fejk"-inlägg, så snart tro man inte på något! och man törs itne själv skriva och klaga med risk för att någon ska tro det är fejk.. men de kanske bara är jag som känner så.. ang. systerns man, så var den alldeles för lång.. :P
  • filibustern

    var de om porren trollare? det tyckte inte jag... tycker faktiskt det verkar som ett väldigt vanligt - och trovärdigt, problem! jaja.. 

    ska duscha, en far vi upp till stugan. ha en trevlig helg tjejer! 

  • filibustern

    hejhej! hemma efter en lugn helg i stugan^^ 


    Petraksa skrev 2014-02-15 14:30:57 följande:
    Har lagt upp dessa i några andra trådar men lägger upp här med. Vill ha så mycket feedback som möjligt, bra som dåligt!

    Gjorde lite test-pyssel idag och här är resultatet.
    Glasburkarna är tänkta att vara som välkomstdrink med någon frisk sommrig bål. Ska köpa nya burkar då och skriva varje gästs namn på etiketten.

    I "vasen" ska där vara någon ensam fin lila blomma med någon grön kvist.

    Vad säger ni?



     


     


     
    måste säga att jag gillar burken som är tänkt till drinken! skitsmart faktiskt! ser riktigt mysigt ut! vasen tyckte jag också var fin! lite skogigt/rustik-aktigt :) 
  • filibustern
    camwic skrev 2014-02-17 21:24:42 följande:
    Skitdag! Fick broscherna till min bukett idag, de är inte färdiga broscher utan bara plattor till borscher. Fick sidenbandet till brudbukett i helt fel färg. Ja lite bridezilla idag. Dessutom missade jag bussen imorse så höll på att bli sen till jobbet. 
    Berättar allt för blivande mannen som tittar på mig och säger "men älskling, det löser du!" JAG ska jag lösa bandkrisen? För han är inte lika pysslig. Jag älskar mannen men ibland vill jag ha mer än en kram och glada tillrop. jag vill att han ska bli lika uppjagad som jag är över fel färg. Nu när skriver detta så inser jag hur löjligt det låter men men :) 
    men oj vad arg jag skulle blivit! speciellt över broscherna! ärsch, jag kan bli RIKTIGT arb över att jag tappar en gaffel :P 
    inkawow skrev 2014-02-18 07:19:58 följande:
    Har ni bokat frisör inför den stora dagen? Jag har kollat runt lite med olika frisörer och med tanke på att mannen ska fixa sig själv så blir det endast jag och barnen som hamnar hos frisören. 3750:- och då är inte ens barnen inräknade förutom en lättare fläta. Vad ger ni för brud uppsättning?
    du (eller någon annan) kan inte fläta barnen? bara en fundering. ^^ 
    jag kommer inte boka tid ÄN. känner att allt är fånigt tidigt att boka än så länge. blir väl att jag börjar boka saker i september.. då är det ett år kvar. jag fick höra av en frisör (blir troligen henne också) att det skulle gå på 2000-2500, beroende på hur avancerat det är, och då kan hon hjälpa en med smink också om jag fattade det rätt. inte billigt, men inte skitdyrt heller tycker jag. :)
     
  • filibustern
    MissChristensson skrev 2014-02-18 12:56:51 följande:
    HEJ allihop.

    Vi ska också gifta oss 2015. Dock den 13 Juli (dagen då vi träffades för 6 år sedan). Jag har redan börjat planera och kika rundor på ställen och färger, stil och klänningar. Kanske lite väl tidigt men folk säger att ett välplanerat bröllop blir ett bra bröllop. M2b friade på alla hjärtans dag detta året. Grät av lycka.

    Vi har tänkt att ha vårt bröllop på ett slott här i närheten, borgerlig vigsel.

    dock undrar jag, vad kan jag fixa redan nu? är de över huvudtaget något jag kan fixa redan? jag vill så gärna.... de kliar i fingrarna!!
    haha, du har samma problem som jag.. det kliar i fingrarna, men det känns för tidigt att börja med något.. :P ni kan ju kolla priser, kanske göra några testinbjudningar/placeringskort? söka inspiration!
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-02-18 16:39:43 följande:
    Jag vill så gärna göra allt nu. Men. Försöker hejda mig lite. :) Har klippt "skivorna" som ska va till inbjudningskorten, så det är typ klart allt jag kan med det. Sitter och tittar och drömmer mig bort på sidor alltför ofta. Hittade igår små tandpetare att ha i snittar som hade g-klavar. Perfekt! Ska dessutom försöka utforma en Skiva att ha som placeringsskylt. Vi får se hur det går. Men jag längtar.

    Och idag är det årsdag för oss så ikväll blir det trerätters och bio! :D Tjoho.  
    grattis på dagen då! :D själv har jag och göbben avnjutit en liten chokladprovning. köpte olika tryfflar på en affär, (DYRT SOM FAN var det!) de flesta goda, någon inge go :P ha så trevligt!
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!