Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    bumbi skrev 2014-03-10 17:51:57 följande:
    Ni med släp, hur gör ni på festen? Kommer ni att byta om till något annat, eller hur löser ni det (det är ju ganska klumpigt med släp, menar jag, även om det är himla snyggt ;))?



    jag kommer nog byta till byxor och en snygg tröja/linne senare på kvällen. jag har dock en ögla under släpet så jag kan knyta det runt handleden och på så vis är det inte så mycket i vägen. meeen för enkelheten skull så byter jag om. ska försöka hitta nå vita jeans tro ja :) 
    Cammyr skrev 2014-03-10 00:07:42 följande:
    Vad har ni fatt for priser for blommor dom som har kommit sa langt? Jag ar orolig for hur mycket bnlommorna kan fa budgetten att springa ivag.

    Provade en klanning igar oxa, Har forsokt lanka en lank men vet inte om det gar sa laprimabridalwear.com/gallery.htm ar hemsidan och klanningen ar LP0011 men jag vill gora om den till sweetheart neckline och svart lace belt i midjan med nagon sorts antik brosh :) 

    Sa nu ar min essay om uppdateringar klar ;)

    XXX


    fin klänning! eklen och stilren!
    jag är också orolig över blom-kostnaden. men då karln ska fixa min bukett så lär den bli billig (han är snål hahahahahahah!)  och tärnan får nog bara en enkel snittblomma. t.ex om min bukett innehåller nejlika, ros och lite brudslöja så kanske hon får en enkel ros. om min bukett består av gerbera, får hon en ensam gerbera. men det är ju som bara det vi ska ha i blomväg, resten tar vi från naturen om vi ska ha nå mer blommor.  så det blir nog rätt så billigt.
  • filibustern
     zandri  men så kul! då gifter vi oss samma dag! :DDD

    gästlistan är alltid svår. vi tänker bjuda min enda moster och hennes karl, då vi gillar dom så jättemycket - dom är skitfrän! men tänker inte bjuda någon av min pappas syskon. inga kusiner på mina sida heller. karln ska bjuda några kusiner, men inte alla. (han har inga syskon) sina mostrar, kanske någon farbror. och så de närmaste vännerna på båda sidor. blir typ. 5-7st.  sen har jag ju 4 syskon.. två har karl. inga barn på festen. och ska bjuda min storebrors exfru också. 

    vi hittade en hobbyfotograf typ som tog OTROTLIGT vackra bilder. 4-5000 för två timmar och 60 bilder, överkompligt. men jag har upptäckt det att fotograferna ofta är hemskt dyra.  
  • filibustern
    VinterBrud2015 skrev 2014-03-11 14:03:14 följande:
    Ja det känns som det är många som ligger runt 20 000kr för en heldag. Hon vi har tittat på tar 22 000kr för 12 timmar, inklusive 400 redigerade bilder och 50st tackkort. Det är ju så olika vad som ingår i fotografernas paket så svårt att jämföra ibland. Och sen är det ju förstås inte bara priset man ska ta hänsyn till utan framför allt att man gillar fotostilen.
    ja personligen skulle det vara kul att ha ett proffs med hela dagen men det går inte ekonomiskt sett! men jag är helnöjd om vi får snygga porträttbilder. sen kan man fixa utskrivter till tackkort och sånt själv. och för övriga dagen så är min tärna en fena på att fota! hon fick fotografera jag och karln min när vi fira 8 år tillsammans, vi hade inte ett enda fint kort på oss, så då tyckte jag det var dags! blev jättefina bilder! :D
  • filibustern
    Chamelius skrev 2014-03-11 21:33:20 följande:
    Hej brudar!

    Jag gifter mig 27/6-15...Ser att några av er redan verkar ha köpt klänning! Jag som tyckte jag planerat och köpt saker för tidigt :P...

    Orkar inte läsa alla 150 sidor men får man haka på?! :)

    Vart och när gifter ni er? :) 
    välkommen! gat kolla jag med, herrejisses vad vi skriver:P 
    jag gifter mig 5 sept i västerbottens inland :) kyrkligt.

    på tal om. var på ett hantverkscafé ikväll och förhörde en av deltagarna som just gift sig. dom hade kört borgligt och så enkelt som möjligt. var ganska roligt. hon berätta att dom på bröllopsdagen såg ishockey mellan sverige och nåt-land. kolla på klockan "hörrö, klocka håll på va' dags..." gick å gifte sig, for hem och fortsatte se tv typ :P hon lånade en tunika av grannen. 

    berätta detta för min fästman. och han säger att det vore helt underbart scenario. så nu vet jag inte hur man ska göra :P har sagt att nog kan jag köra något liknande. t.ex köra kyrkligt. två vittnen. sen tårta med närmaste. men han vet inte om han tror på mig. jag lär väl då vara bitter resten av mitt liv tror han. haha! men jag har sagt att han får tänka på saken, vill han ha ett så simpelt bröllop så är jag ok med det. MEN TÅRTA MÅSTE VI HA! :P
  • filibustern

    längesen jag skrev här :P

    har varit lite osugen senaste tiden, och det är väl för att jag har sån oengagerad karl. jag vill ju han ska liksom.. vara engagerad helt enkelt. men även så känner jag mig snål:P har funderat på om man ska köra en enkel vigsel med bara tårta efteråt.

    känns bara så konstigt..
    MEN!

    är med i en tävling där man kan vinna vad man vill i ett värde av 100 000kr. och då har jag önskat att jag och min fästman ska få fara till japan.

    så sitter jag här.. funderar.. och tänkerpå möjligheten att man faktiskt vinner (fast det är ju osannolikt...) och så PANG! - "kan man gifta sig i japan"? kollade upp det, och kör man via svenska ambassaden (i tokyo) så är det ju som inga problem! funderar fasen på det! sen kan man ha en välsignelse och fest när man kommer hem. skulle vara ännu coolare om man kunde gifta sig inför japansk myndighet, men det var liiite krångligare, och då vill jag ju förmodligen ha en kimono hellre, och det kostar ju troligen en del. men fotografer finns det många att välja på. :) jag ska lägga fram förslaget faktiskt! men först måste man ju vinna.... annars har vi inte råd. :P

    sen måste jag berätta - vi spelar ju dragspel jag och karln, och igår när vi hade kurs, så berätta vår lärare att han på 80-talet gjorde och sålde brudmarscher eller brudvalser till de som ville köpa. då skrev han, kanske spelade upp, och så ramade han in noterna i en fin ram. han tog 1000 kr för dom då. men han sa att han ska ge oss en sån i present om vi en dag gifter oss. man blir faktiskt lite rörd^^ hade ju tänkt han skulle få spela på vårt bröllop också

    inget som hade så mycket med planering att göra, men behövde prata av mig lite.. hoppas det var kul att läsa :P 

  • filibustern

    hej tjejer! 

    Camwic - grattis! kul att du ska bli mamma! :D lycka till med allt!

    för övrigt händer INGET på vår frånt här. min fästman är totalt ointresserad och det har fått mig att tappa suget... men inte bara det, jag ids inte planera så mycket förrän vi vet om det blir en vigsel i japan, eller om vi ska fortsätta på samma bana. det får vi veta i början på juni. ^^ (vill ju veta NUUU! :P)

    annars är det fint väder här i västerbotten, en hel del snö kvar dock (i alla fall här jag bor) men den försvinner väl till slut :P  

  • filibustern
    Vimotvärlden skrev 2014-04-03 16:57:15 följande:

    Kul att se fler som är ute i hysteriskt god tid med planerandet :) vi gifter oss 22/8 2015 och kapell och festlokal är bokat så nu planerar vi lite ibland när suget kommer.

    Filibustern - jag hoppas verkligen ni kan få gifta er i japan, vi förlovade oss där förra sommaren och det är nog den bästa resan jag varit på (har rest MYCKET). Inte bara för förlovningen utan för att landet är så vackert, människorna är så trevliga och maten fantastisk!! Blev så glatt överraskad, hade tänkt att det skulle vara likt Kina och andra asiatiska länder men Nej det var tusen gånger bättre. Dit ska jag helt klart tillbaka. Måste tipsa om ön miyajima utanför Hiroshima och den lilla munkstaden på Mt koya, så fina/häftiga ställen :)


    jag har varit i kina en gång (första och enda resan jag gjort hittills) och det var skitkul! japan har varit en dröm för oss i många år, men det kostar otroligt mycket att resa dit! så ja.. jag hoppas min motivering når fram till domarna och jag får vinna. så underbar tanke att få gifta sig i japan.. och då ska vi även fixa traditionella bröllopskimonos :) men jag vågar inte hoppas.. har aldrig vunnit nåt i mitt liv (förutom kärleken såklart^^) 

    har önskat vi ska få fara tokyo - hakone, kyoto och okinawa. hmm.. kanske ska fara en sväng till hiroshima också? :P 
  • filibustern
    frkmaria skrev 2014-04-03 21:34:20 följande:

    Hur går det i tävlingen då? har du liksom gått vidare eller det gör man inte än?

    I dag har jag bakat tårtor för glatta livet! Eller, bakelser snarare. Jag har gjort 4 choklad-mousser/fluff och 3 lite syrliga, så har jag tagit alla choklad med syrliga och kombinerat, så det blir 12 olika, så ska jag provsmaka i helgen med några tjejkompisar. Blev helt ok - men mycket svårare med bakelser! ;)

    Gjorde: mörk polly-fluff, ljus polly-fluff, mörk choklad med rom, vit choklad som chokladmousser. De lite mer syrliga hade jag: flädermousse, hallonmousse och citron/kokosmousse. Så får vi se vilken kombo som faller i smaken imorgon! :)

    sen får jag väl fortsätta därifrån.. :P  


    jag samlar poäng fortfarande. måste hålla mig top 50 till den...11 maj? sen ska domare bestämma vem som har bäst motivering/dröm och utse en vinnare. :) får veta 3 juni tro ja. 

    kul att baka tårtor! :D 
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!