Inlägg från: cecbj195 |Visa alla inlägg
  • cecbj195

    Vi som gifter oss 2015!

    MathildaLu skrev 2014-08-23 13:09:18 följande:

    Ni som bokar kyrka, vilken tid skall ni ha vigseln? :)


    Vi fick välja mellan 12.00, 14.30 och 16.00 (det är en väldigt populär bröllopskyrka så därför gör de så för att få in tre bröllop per dag under högsäsong), så vi valde 14.30 :)
  • cecbj195
    antligen skrev 2014-08-23 21:44:07 följande:

    Hej på er!

    Här kommer påfyllning med ett bröllop till!

    Juli 2015, kyrka bokad igår!!! o planering i full gång. Festen blir i en bygdegård o det blir ca 100 gäster.Jag kommer säkert behöva er hjälp med tips o idéer framöver o kan jag hjälpa nån så är det bara att fråga.

    Jag är florist så ni kan ju gissa att jag kommer "flippa ut" alldeles med blommor ööverallt!

    Tänka sig-att efter alla hundratals brudbuketter o bröllopsbinderier jag gjort så ska JAG få hålla i min alldeles egna.....kan inte fatta det riktigt!


    Välkommen hit! :) Vad roligt att få göra sina egna blomsterdekorationer för en gångs skull! 
    filibustern skrev 2014-08-25 10:05:47 följande:

    var i stugan bara över natten igår, så då passade jag på att göra placeringskortshållarna, så har vi då NÅT på listan gjort :P 

    korten var bara ett hopplock för att pröva klabbarna :P längden på klabbarna är typ.. 6-10cm. gillar speciellt de som har kvistar och så på sig (som t.ex den med "Kajsa" och Brudens). gjorde de helt själv tyvärr då man bara kan vara en på bandsågen... och för att karln inte var intresserad.. men det gick ju bra ändå^^ blev 45st. så några extra har vi utifallatt. 


    Jättefina!! Vad duktig du är! Du måste verkligen bjuda på massa bilder från själva dagen sedan, vore så kul att se hur hela temat verkligen blev! :)
  • cecbj195
    antligen skrev 2014-08-28 13:19:23 följande:

    Vi tänker skicka ut inbjudningarna till alla hjärtans dag, så det är väl ganska gott om tid för att lösa det om de osa'r som man ska :)

    Ska nog prova hur det känns att mickla med bordsplaceringen, det kanske är lättare än jag tror?? Men jag är verkligen beredd på att bryta ihop hehe...

    Krya på dig!

    Tråkigt sätt att bli av med kilona!


    Vilken bra idé att skicka ut inbjudningarna till alla hjärtans dag! Vi tänkte skicka ut våra save-the-date någon gång efter årsskiftet, då skulle 14 februari kunna funka (vi gifter oss i oktober så inbjudningarna skickas under sommaren någon gång). Får jag sno den idén av dig? Tyst

    Imorgon lördag kväll har jag och fästmannen kommit överrens att för första gången sätta oss ner och diskutera igenom hur vi vill ha vår dag. Han har inte velat börja planera förrän till hösten (ja, jag vet, jag har fuskat rätt ordentlig...) Ska bli sååå kul att äntligen börja planera detaljer!! Skrattande
  • cecbj195
    antligen skrev 2014-08-29 22:33:44 följande:
    Absolut,sno på! Kul att kunna sprida idéer till andra :)

    Och det där med att sätta sig ner med karln o "starta" planeringen hehe....OM dom bara visste hur mycket planerande man redan gjort i huvet. Min käre snickare lämnar över mycket av planeringen till mig ( men det är helt ok )så jag brukar ha små TVÅNGSmöten då o då och tvinga honom bestämma saker, sist bestämde han musik till kyrkan , och vid ett klädmöte var han väldigt bestämd om färgen på slipsen-fniss

    Nu slipar han på ett upplägg att fråga min far om min hand : Tager du xx mig till din svärson, att dras med livet ut?
    Tack! :D

    Haha, ja kan bara hålla med ;) Min sambo kommer nog vara med och planera mer nu, han är väldigt mån om vår dag. Det handlade nog mer om att han tyckte det var onödigt att börja planera för tidigt. Men i min värld kan man aldrig börja planera för tidigt ;) Däremot har han lämnat över pyssel typ inbjudningskort till mig, vilket är helt ok då det är jag som vill göra dem för hand :)
  • cecbj195

    Oj jisses vad inlägg det var här helt plötsligt! :D Jag som började fundera på om den här tråden höll på att dö...

    Vi ska skicka save-the-date! :) Har gjort dom själv (två gångern, fick ju göra om dem när vi bytte datum...) och postade bilder på dem här i tråden för ett tag sedan. Men slänger upp några av dem igen (med fel datum dock, de nya ser likadana ut men med "10 oktober 2015" istället) Alla är unika och det finns inte två kort som ser likadana ut! Har även börjat spåna på inbjudningskorten och gjort en prototyp, men det får nog vänta lite till.




    Har inga bra bilder på lokalen vi ska vara i, men länkar till hemsidan, där finns några bilder (panoramabilden är dock övervåningen, vi ska vara på nedervåningen).
    www.stockmakaren.se/stockmakaren/vara-lokaler/

    Annars står det fortfarande rätt stilla i planerandet här...

  • cecbj195
    Sofia2015 skrev 2014-09-01 19:05:53 följande:

    Vad duktiga alla är med planering och pyssel! Jag har köpt in papper till Save-the-date och inbjudningar, men väntar på lite prylar från ebay innan jag kan sätta igång.

    Dock fick jag veta i helgen att vi väntar barn och efter att ha försökt till och från i typ 1,5 år kan man ju inte vara annat än överlycklig, men det ställer onekligen till det! Om vi fortsätter planeringen som tänkt kommer bebisen vara typ två månader när vi gifter oss. Vad tror ni om det? Är det för tätt inpå? Orkar man? Vi har inga barn sedan innan, så det känns svårt att förutse. =P
    Och hur gör man med klänningen?!

    Jag tror att om vi skjuter upp bröllopet ett år så finns det risk att vi bara fortsätter skjuta upp det, och det vill jag inte. Jag hatar dessutom vinter och kyla, så ett vinterbröllop innan magen blivit för stor vill jag inte heller ha. =P

    Tips eller förslag någon?


    Jättegrattis! Jag har inte heller barn, men jag hade nog skjutit upp det till sommaren därpå (om det är viktigt att det är ett sommarbröllop). Då har ni varken en pytteliten att ta hand om och inte heller riskerar du att må skit på din bröllopsdag :) Kolla om du inte kan boka nytt datum redan nu, då har ni ett datum att jobba mot och kanske inte skjuter upp det hela?

    En helt annan fråga: får ni aviseringar från den här tråden? Jag fick det i början, men inte längre. Får från andra trådar, men inte denna. Har både klickat i och ur "Favorittråd"-knappen flera gånger :(
  • cecbj195
    Plättis skrev 2014-09-02 15:11:31 följande:
    Jag får aviseringar nu, men under en period fick jag inte det. Den låg bara som fetstilt under Mina favoriter. Sedan började den aviseras igen, helt utan att jag gjorde något.

    Det finns en felanmälan-tråd, någonstans. Men jag kommer inte ihåg exakt vad den heter. Något med "buggar".
    Hmm, får kanske hoppas att det kickar igång igen :) Men ska se om jag hittar felanmälan nånstans, alternativt starta en ny tråd kanske?
    Trattkantarellen skrev 2014-09-02 17:34:55 följande:
    Jag har precis samma problem!
    Men endast med den här tråden, alla andra får jag aviseringar från...
    Har också provat att klicka i och ur massa gånger...
    Hmm, då är det inte bara jag då. Lite tråkigt då den här tråden är en av de roligaste men det är svårt att hänga med om man inte är inne jämt och inte får aviseringarna...
  • cecbj195
    cecbj195 skrev 2014-09-02 18:31:14 följande:
    Hmm, får kanske hoppas att det kickar igång igen :) Men ska se om jag hittar felanmälan nånstans, alternativt starta en ny tråd kanske?
    Trattkantarellen skrev 2014-09-02 17:34:55 följande:
    Jag har precis samma problem!
    Men endast med den här tråden, alla andra får jag aviseringar från...
    Har också provat att klicka i och ur massa gånger...
    Hmm, då är det inte bara jag då. Lite tråkigt då den här tråden är en av de roligaste men det är svårt att hänga med om man inte är inne jämt och inte får aviseringarna...
    Jag hittade bugg-tråden (hoppas jag) och skrev ett inlägg där. Få se om det hjälper :)
  • cecbj195

    Apropå barnfritt: vi kommer inte ha fyra gäster under 18 vilka kommer vara 11, 13, 14 och 17 år på bröllopet. Deras föräldrar (tre olika familjer) kommer långväga så det blir nog lättare om de får följa med. 14-åringen (min kusin) vill jag dessutom väldigt gärna ha med då jag stått henne nära under hela uppväxten så då kan jag inte neka min sambos två kusiner (de två yngsta). 
    Jag räknar det typ som barnfritt eftersom de inte är så små och de två yngsta dessutom är väluppfostrade och vet hur man uppför sig på middagar etc. Med andra ord blir det inte så stökigt som om vi skulle haft några två-åringar med.

    Alkohol är inget jag ens tänkt på då vi kommer vara på restaurang, jag litar på att de inte serverar till personer under 18. Däremot kommer vi nog säga till serveringspersonalen var 17-åringen sitter så att det blir lättare för dem...

    Plättis: kan du inte skicka med någon form av tillägg i inbjudan, typ "personer under 18 år är välkomna men då lagen inte tillåter oss att servera alkohol till dessa personer, ber vi er respektera detta"? Jag hade också blivit jättearg om folk gav personer under 18 år alkohol på mitt bröllop, det är faktiskt ett lagbrott.


    Jenniie skrev 2014-09-03 21:04:09 följande:

    Tack för all feedback angående barn eller inte. Jag och sambon är nu ganska säkra pä att det blir barnfritt. Vi får prata med dom berörda som vi står nära :)

    Hur gör ni med fotograf? Det är alltid ett hett ämne tycker jag, så ska ni ha proffsfotograf eller hobby eller kompis? Heldag? Halvdag?


    Vi har bokat en fotograf som har eget företag och som arbetat som professionell fotograf i två år. Hon är inte överdrivet dyr tycker jag. Vi har bokat henne för vigsel + 1,5 timme porträtt vilket hon tar 5000 kr för. Heldag tar hon 10 000 kr för. Hon har mycket kort i sin portfolio på sin hemsida (bland annat en gymnasiekompis till mig som är supernöjd!) så jag känner mig trygg. Hade nog inte vågat anlita en amatörfotograf om jag inte kände personen ifråga och visste hur bra han/hon är.
  • cecbj195
    litenkaka skrev 2014-09-04 16:37:54 följande:

    Som det ser ut nu har vi bestämt datum - 24/10 ???? aplänge kvar men det känns ändå bra, massor av tid att spara och sprida ut kostnaderna! Efsm det är så sent "måste" jag ju hitta en fin liten pälsjacka ????????


    Hum... trodde jag hade svarat angående klänningsprovning men det måste ha försvunnit... Jag ska köpa i butik i alla fall :) Men det får nog vänta lite till, tänkte egentligen inte köpa förrän rean i slutet av nästa sommar ;) Vill vänta så länge som möjligt eftersom jag håller på och går ner i vikt...

    Härligt med ett oktoberbröllop till! :D Måste också hitta någon jacka av något slag, men har ingen aning om vad jag vill ha! Har du fastnat för något?
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!