Inlägg från: cecbj195 |Visa alla inlägg
  • cecbj195

    Vi som gifter oss 2015!

    filibustern skrev 2014-09-05 11:27:26 följande:

    Om ett år blir jag fru^^


    Yey! :D 1 år, 1 månad och 5 dagar kvar för min del...
  • cecbj195
    litenkaka skrev 2014-09-05 12:20:08 följande:

    Åh vad roligt att vi är två! Kände mig lite sist ;) vill också helst köpa på rean men har redan en bild av vad jag vill ha och är rädd att det kanske kan vara svårt att då fram med kort varsel och modeller kanske är slut...

    Ska ni köra typiskt hösttema med orange eller något annat? Tänkte rosa och blått :) alternativt pastellig aprikos och rosa.... Har kikat på etsy och där finns fina små jackor i fuskpäls men har även tänkt tanken på att köpa en päls på second hand och sy om den...


    Haha, precis så kände jag också! Vi gifter oss 10:e oktober (10/10, det datumet ska vi väl komma ihåg!? Flört)

    Jag har (konstigt nog?) väldigt få tankar om brudklänning. Ej ärmlös och gärna mycket volym i kjolen, det är väl det enda jag kommit fram till :P Så jag är inte jätteorolig. Men tänkte prova lite i vår i alla fall, mest för att det är roligt ;)

    Nä, vi har bestämt blått, vitt och guld som tema. Jag skulle kunna tänka mig höstfärger (hade brunt och rosa som förslag ett tag) men fästmannen har fastnat för blått :)

    Jag vet inte jag vill ha päls egentligen, det känns inte så "jag"... :) och jag lever på hoppet att det blir en jättefin brittsommar-dag så att jag inte ska behöva mer än en lättare jacka ;)
  • cecbj195
    Plättis skrev 2014-09-05 12:06:08 följande:

    Alltså, jag har hittat något som är så perfekt att jag inte tror det är sant. (Etsy är livsfarligt!) För sakens skull kan det vara bra att veta att jag är språkvetare, språknörd och skulle leva och andas språk om jag bara kunde. 

    Den här buketten är gjord av en gammal ordbok, och det är så vackert att jag tror jag dör lite. Hur funkar det, ni som beställt från Etsy? 


    Den är jättefin Plättis! :) Blir också lite rörd över att det är från en ordbok! Det enda jag tänker på är att den är ganska "grå". Jag hade nog piffat upp den lite för att få i lite färg också. Sätt dit pärlor i er temafärg (om ni har någon) eller linda ett band runt "stjälken"? 
  • cecbj195
    litenkaka skrev 2014-09-05 13:14:56 följande:

    Ja på bilderna hoppas jag att jag kan skippa jacka :) Och att det är så där fantastiskt höstljus ute... Kommer förmodligen ta bilder innan vigseln och ha vigseln sent, typ 15-16....och sen köra på massor av ljus och marschaller vid festlokalen när mörkret lagt sig...


    Låter lite som vi :) Vi har vigseln bokad till 14.30 så korten kommer tas innan. Jag hoppas också på bilder utan jacka men blir det så där röset (=vått och grått) ute som det kan vara på hösten så kommer jag nog få svårt till det. Har lite problem med köldallergi...

    Men massa marshaller ska det vara! :D Restaurangen där vi ska vara har jättemaffiga golv-kandelabrar som de ställer på var sin sida om honnörsbordet, och så mindre kandelabrar på borden. Kommer bli jättehäftigt! :)
  • cecbj195
    litenkaka skrev 2014-09-05 14:22:09 följande:

    Känslig fråga kanske? Men får ni bidrag till bröllopet av era föräldrar?


    Ja. Mina föräldrar (framförallt min far) var väldigt snabba med att säga att de ville hjälpa till. När min fästmans föräldrar fick höra detta ville de också hjälpa till. Dock har vi planerat budgeten efter vad vi själva kan/vill betala och räknar inte med deras bidrag. Vårt sparande utgår också ifrån att vi ska betala allt själva. Vill våra föräldrar betala något så ser vi det som ett plus i ekonomin bara :) Det är dock inte sagt hur mycket de kommer bidra med. Det har varit lite löst prat om att de ska dela på kostnaden för middagen. Både vi och våra föräldrar är dock noga med att det är vi som ska bestämma hur bröllopet ska vara och se ut.

    Dessutom vill min mamma göra tårtan, vilket ju sparar massa pengar. Mina blivande svärisar har också sagt att de ska göra en "ärebåge" vilket tydligen är tradition är på västgötaslätten. Den görs vanligen utanför brudparets hus så att brudparet kommer hem till den på kvällen, men eftersom vi ska ha bröllopet i min hemstad så vill de göra den utanför restaurangen istället. Så vi har gett våra svärisar fritt fram att dekorera restaurangen förutom bordsdekorationerna som jag vill göra själv.
  • cecbj195
    AnnelieK skrev 2014-09-05 18:26:59 följande:

    Till er som ska ha höstbröllop (som jag också gärna hade haft nästa år men det får vänta något år till), jag har verkligen förälskat mig i denna stickade sjal från etsy:

    https://www.etsy.com/se-en/listing/99092918/wedding-shawl-bridal-bolero-shrug-ivory?ref=shop_home_active_4


    Jättefin! :) jag har funderat lite på en stickad sjal till, då jag stickar en del hade det varit roligt att göra den själv :) Meeeeen fästmannen rynkade på näsan ;)
    filibustern skrev 2014-09-05 20:21:44 följande:
    fin :) men dyr som F*n.. tur min mamma är handarbetare, så vi skulle nog kunna klura ut något mönster och göra :P 
    Kolla Drops Design, hittade några fina sjalar där (om du går in under fliken sjalar) som jag hade kunnat tänka mig skulle kunna passa till en brudklänning :)
  • cecbj195

    Hej brudar!

    Jag har inte varit här på jättelänge! Min lust på bröllopsplanering försvann lite för ett tag sen, nytt jobb har tagit alla krafter och så blev jag lite putt på fästmannens ointresse för sånt där jättekuliga saker som inbjudningskort, klänningar och blommor Flört Men nu känner jag pirret komma tillbaka lite. Tur att vi har gott om tid på oss!

    Förra veckan var det exakt ett år kvar! :D Fick också reda på att ett par vi förmodligen kommer bjuda (kollegor till mig båda två) har sin femårsdag på vår bröllopsdag :P

    Men så mycket längre har vi inte kommit. Ska träffa brudtärnan nästa vecka och bröllopsmysa lite, vi bor inte i samma stad så vi ses inte så ofta. Och i november kommer hela brudföljet hit för planeringsmiddag :D 

    Har inte orkat läsa igenom alla inlägg jag missat men jag hoppas det går bra för er i alla fall!

  • cecbj195

    Sofia2015: Superfina!! :D 

    Jag har "pysslat" lite i datorn de senaste dagarna och gjort designen till inbjudan, festprogrammet och släktträdet. Detta ska vi skriva ut på lite finare papper och sedan pyssla ihop med det mörkblå pappret som ska agera "pärm".







  • cecbj195

    Hejsan brudar!

    Ruskigt längesen jag skrev här, jobb, hund och bröllopsplanering tar all tid för mig! :)

    Behöver lite hjälp. Har hittat två klänningar som jag kan tänka mig. De är olika i stil, men båda sitter kanonsnyggt på mig! Har tyvärr inga bilder med mig i klänningarna eftersom man inte fick fota på ena stället och mamma (som inte förstår sig på sin telefon ) tog kort på den och nu kan vi inte hitta bilden...

    Kandidat 1: www.morilee.com/bridals/blu/5170

    Denna hittade jag för två veckor sedan och hade i princip bestämt mig för denna. Därför har jag lite svårt att släppa den. Då hade jag mamma och tre kompisar med mig. Tänker mig inte med blomman utan med ett långt vitt sidenband i midjan istället.

    Kandidat 2:www.sweetheartgowns.com/sweetheart/6047

    Hittade denna för en vecka sedan i en annan stad. Då var bara mamma med och hon tycker definitivt denna. Den satt verkligen jättebra på mig och halsbandet jag tänkt ha (mitt dophjärta i en kedja jag fått av fästmannen) lade sig verkligen perfekt i urringningen. Eftersom vi gifter oss i oktober känns den här lite mer "påklädd"vilket jag tycker är bra. Rosetten ska dock tas bort och ersättas med en band, eventuellt med pärlor på. Kan säga att jag inte tycker bilden gör klänningen rättvisa.

    Vilken tycker ni är snyggast? Båda är väldigt jag och passar min figur bra (typiskt päronformad, liten byst och stor rumpa, haha! )

  • cecbj195

    Hej ni fina! Det är ruskigt längesen jag var här, i februari om jag minns rätt! :O Jag befinner mig i USA på jobb fram till slutet av juli och det här med att planera bröllop med sex timmars tidsskillnad mellan mig och mannen är lite klurigt, minst sagt! Men vi har ju hela fyra månder kvar, så det ska nog hinnas med ändå.

    Inbjudningarna är nästan klara, klänningen är inköpt och de "stora" grejerna är bokade. Vi provsmakade menyn, träffade bröllopsfotografen och rekade lite florister helgen innan jag åkte, men jag ska träffa både frisör och florist sen när jag kommer hem. Samt att vi ska träffa prästen också såklart. Det är lite meckigt att gifta sig på en annan ort än där man bor, även om föräldrarna bor där... Annars sitter jag mest och pysslar digitalt med trycksakerna, samt letar bröllopsskor. Hopplöst!

    Så kul att läsa om att det börjar närma sig för de flesta här (några har väl redan hunnit ha sin dag gissar jag, tänkte läsa lite bakåt i tråden här snart). Så kul att läsa era inlägg!!

    Skickar med en bild på mig i klänningen, även om det inte ser så bra ut just nu. Kjolen ska läggas upp och den går inte att knäppa i ryggen än, så det ska jag också hinna med i augusti och september...

  • cecbj195




    cecbj195 skrev 2015-06-12 00:40:56 följande:

    Hej ni fina! Det är ruskigt längesen jag var här, i februari om jag minns rätt! :O Jag befinner mig i USA på jobb fram till slutet av juli och det här med att planera bröllop med sex timmars tidsskillnad mellan mig och mannen är lite klurigt, minst sagt! Men vi har ju hela fyra månder kvar, så det ska nog hinnas med ändå.

    Inbjudningarna är nästan klara, klänningen är inköpt och de "stora" grejerna är bokade. Vi provsmakade menyn, träffade bröllopsfotografen och rekade lite florister helgen innan jag åkte, men jag ska träffa både frisör och florist sen när jag kommer hem. Samt att vi ska träffa prästen också såklart. Det är lite meckigt att gifta sig på en annan ort än där man bor, även om föräldrarna bor där... Annars sitter jag mest och pysslar digitalt med trycksakerna, samt letar bröllopsskor. Hopplöst!

    Så kul att läsa om att det börjar närma sig för de flesta här (några har väl redan hunnit ha sin dag gissar jag, tänkte läsa lite bakåt i tråden här snart). Så kul att läsa era inlägg!!

    Skickar med en bild på mig i klänningen, även om det inte ser så bra ut just nu. Kjolen ska läggas upp och den går inte att knäppa i ryggen än, så det ska jag också hinna med i augusti och september...


    Äsch, bilden funkade inte... provar igen :)

  • cecbj195
    crs skrev 2015-06-14 15:39:53 följande:
    Vilken jättefin klänning! Så stilren och tjusig utan att alls vara tråkig som iaf jag tycker att många enklare klänningar kan vara. Verkligen jättefin! Varifrån är den?

    Jag tror att jag har lite svårt att få in att det snart är dags. Vi har inte fixat hindersprövningen än, pga jag väntar på godkännande om ändrat efternamn från PRV, och jag insåg just att det är ju bra 40 dagar kvar, med semestertider där med... 
    Och jag har hur länge som helst tänkt att äh, de där sådär 2 kg som jag skulle vilja bli av med är ju helt lugnt, jag har ju ett halvår på mig att ordna det. Så svårt är det inte, har jag tänkt. Men nu är det inte ett halvår kvar, och jag har inte tagit tag i det än. Eller börjat öva på att fixa mitt hår. Eller skrivit mina löften. Har ju haft så mycket tid på mig, så skjutit på det bara. Och trots att jag vet att det inte är så länge kvar nu så är jag ändå rätt chill, "det löser sig", liksom. Kul om vi sen står där och har en vigsel som inte räknas för att vi inte lyckats fixa hindersprövningen. 

    Och en annan grej. En tjejkompis till min sambo hörde av sig idag och frågade om svensexa/möhippa. Jag svarade att svensexan är boys only, och att det antagligen inte blir ngn möhippa för mig. Jag har bara bjudit en tjej som är min kompis snarare än min snubbes, och de flesta andra är mer sambos till de vi "egentligen" bjudit. Tjejer jag gillar och så, men inte personer jag brukar umgås med själv. Mina bröders fruar och så vidare. Men hon erbjöd sig ivf då att dra ihop något åt mig om jag vill, och jag vet fan inte vad jag ska svara. Jag är inte så förtjust i henne, och det skulle bli ett så jävla udda gäng om hon drog ihop de kvinnor som kommer på bröllopet. Men det känns sjukt otacksamt att säga nej också, och det skulle ju kunna vara kul ändå liksom... 
    Åh tack! :D Jättenöjd med den! Jag såg sen att bilden jag skickade med (två gånger) inte var den jag hade tänkt, ser ju ut som en mupp ;) Och jag håller ihop klänningen bakom ryggen för att man ska se figuren lite er eftersom den inte går att knäppa i nuläget... Ska bli så kul att få sy om den så att den passar!!

    Håller också på att gå ner i vikt inför bröllopet, men eftersom jag som sagt är i USA över sommaren så har jag ju all tid i världen till träning. Gick med i viktväktarna och tränar ca 10 pass i veckan (inklusive 30 min yoga varje morgon). Har gått ner 5 kg av 8 och har verkligen format om kroppen! Och tro mig, jag är världens lataste och den mest oatletiska som finns, så kan jag så kan du! ;)  

    Vad gäller möhippan: har du svarat henne än? Du får väl fundera på om du ens vill ha en hippa. Vill du inte så är det väl bara att säga det. Och vill du ha en men är orolig för formen på den så tycker jag det är ok att lämna lite "riktlinjer". Jag har bett min brudtärna att bjuda in den och den om de planerar en hippa åt mig, just för att det är personer jag skulle vilja ha med men som brudtärnan inte känner.
  • cecbj195
    Eriikah skrev 2015-06-17 19:52:44 följande:

    Hur tänkte ni när ni valde låtar till kyrkan? Jag sitter och funderar och lyssnar men min blivande är ju i stort sett totalt ointresserad av musik och ser det nästan som ett nödvändigt ont. Jag däremot tycker det är sjukt viktigt med musik och lyssnar mer än gärna på texten till allt också. Vi har heller ingen låt som är "vår". Svårt!


    Vi har inte heller någon låt som är vår och dessutom en hyfsat ointresserad fästman ;) Jag valde ut ett gäng som jag gillade och sen fick han välja. Vi har valt Py Bäckmans "Störst är kärleken" och Ellie Goldings "How long will I love you". Har inte kollat dessa låtval med solisten än, så det kan ju eventuellt ändra sig.

    Psalmer och sånt har vi inte alls funderat på. Det tycker jag är svårare eftersom man ofta pratar om klassiska sommarpsalmer, men vi gifter ju oss i oktober... Blir det för mycket med två psalmer och två solosånger?
  • cecbj195
    crs skrev 2015-06-18 10:32:32 följande:
    Budapest är väl schyst ändå! Vi funderade på att åka dit med, var val nummer två för oss. :) 

    Låter som att det går bra för er! 
    Jag kommer hela tiden på mer saker att göra. Idag ska jag lämna in min klänning för att sy upp den lite, något jag borde eller iaf kunde ha gjort för ett par månader sedan istället för nu. Hoppas det går fort, för jag vill ha den med mig när jag sedan köper underkläder. Också något jag borde gjort för längesen. Gillar väl att skjuta på saker, antar jag. 
    Jag har också bestämt mig för att sy en väska att ha på bröllopsdagen! Jag har aldrig sytt en väska förut, men hur svårt kan det vara. :) 

    På söndag hade vi tänkt ha picknick på vigselplatsen med paret som ska fixa i ordning där åt oss, men enligt prognosen ska det regna. Får se hur vi gör med det då, skulle liksom behöva vara där för att planera vad och hur det ska bli. Också något vi hade kunnat göra för längesen. 
    Alltså, förlåt, men det känns faktiskt skönt att ni som inte har så många veckor kvar fortfarande har saker kvar att göra! Vi har 3,5 månad kvar och jag börjar bli stressad över allt som ska göras. Får ett par gånger i veckan ta ett par djupa andetag, intala mig själv att jag inte kan göra något förrän jag kommer hem och att det komme ordna sig. Vilket jag tror det kommer göra för er också! :) Skriv en lista och dela upp det som ska göras mellan veckorna så att ud kan bocka av?

    Coolt att sy en egen väska! :)
  • cecbj195
    crs skrev 2015-06-21 16:53:57 följande:

    Haha helt lugnt, glad att kunna bidra med det. :P Ja, jag borde nog skriva en lista! Har tänkt att jag har massor med tid, eftersom jag dessutom hade tänkt vara arbetslös under sommaren. Men jag fick chans på ett coolt jobb, som jag nu börjar på imorgon och har plötsligt inte alls dessa oceaner med tid jag hade tänk lägga på träning och att sy. :P 

    Låter som att det vore en bra idé för dig med att skriva en lista! :) 

    Jag har börjat oroa mig för mitt hår. Ska fixa det själv, locka lite och låta det vara så. Inget knepigt alls, men jag kom på att jag inbillar mig ju att det ska vara fint väder. Mitt hår blir åt helvete när det är fuktigt ute, och det vet inte jag har ju kan fixa. Har inte alls tänkt på det. Och jag blir verkligen som ett troll i håret av regn/fukt, inte alls fint. Brukar vanligtvis bara sätta det i en tajt knut när det är dåligt väder så det inte kan fluffa iväg, men jag ville ju ha håret utsläppt på bröllopsdagen.


    Haha, tro mig, lista finns sedan länge, prydlig och fin i vårt "bröllopsplanerings-excelfil". Är nog lite skadad efter fem års ingenjörsstudier med inriktning mot projektledning... :P det är mer känslan av att inte kunna göra nått och tiden går som stressar mig. Och lite bridezilla-gener i mig!

    Jag har visserligen inte hår som blir förstört i blött väder (mitt hår är spikrakt platt oavsett vad man gör med det) men borde det inte finnas produkter som skyddar frisyren som du kan testa? :)
  • cecbj195
    Eriikah skrev 2015-06-21 21:14:15 följande:

    Är lite den varianten jag är inne på också men med tanke på vad vi egentligen vill ha för musik så lutar det mer åt cd än solist fast det är trevligare live. Kanske en av varje.

    Nej jag tycker inte det blir mycket, det är väl nästan standard. Vi ska ha det, roligt med musik


    Kyrkan vi ska vara i har faktiskt skrivit på sin hemsida att de undanber CD-skivor på bröllop. Vet inte riktigt varför. Men en av varje är väl bra? :) har ni några låtar som ni väljer mellan?
  • cecbj195
    Eriikah skrev 2015-06-21 21:14:15 följande:

    Är lite den varianten jag är inne på också men med tanke på vad vi egentligen vill ha för musik så lutar det mer åt cd än solist fast det är trevligare live. Kanske en av varje.

    Nej jag tycker inte det blir mycket, det är väl nästan standard. Vi ska ha det, roligt med musik


    Kyrkan vi ska vara i har faktiskt skrivit på sin hemsida att de undanber CD-skivor på bröllop. Vet inte riktigt varför. Men en av varje är väl bra? :) har ni några låtar som ni väljer mellan?
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!