Marione skrev 2014-02-18 16:32:38 följande:
Jag är inne på samma sak.
Jag tror att det blir en laxtårta till förrätt och sedan vill vi ha helgrillad fläskfilé till huvudrätt. Men vad ska man ha till det grillad. Vi hade tänkt oss tre olika sorters såser som vi ska göra själva.
Potatisgratäng hade varit perfekt men vi skulle behöva ha ngn kallt egentligen då vi har svårt att få det varmt till middagen då vi saknar värmeskåp. Förslag?
Till efterrätt hade vi tänkt oss ett helt efterrättsbord och senare på kvällen bröllopstårta. Men det där jäkla tillbehöret. Kan man servera ngn som bara behöver vara ljummet eller kallt till så vore det perfekt, bara det inte är potatissallad vilket min kära sambo inte tycker om. Kan man servera "bara" vanlig potatis till om man har flera olika sorters såser samt bröd och en lite lyxigare sallad till.
Ogillar han alla typer av potatissallad? Det är ju, enligt mig i alla fall, ganska stor skillnad på en köpt krämig potatissallad och en hemlagad ljummen potatissallad (kan ju göras i oändliga kominationer men exempelvis med färskpotatis, sparris, rädisor, sockerärtor, kapris, olivolja och dijonsenap...).
Bara kall potatis helt som den är tycker jag nog inte låter som en hit, kanske kan du köra ett "koka soppa på en spik"-trick med sambon! "Men vi kan ju krydda den kalla färskpotatisen med lite sesamolja och hackad persilja? Kanske lite rödlök också?" Rätt som det är så har du en potatissallad
Ett alternativ om ni verkligen hellre vill ha potatisen som den är är ju att göra några olika sallader med primörer, örter och oljor och låta gästerna själva välja om de vill blanda ihop det med potatisen eller inte.