• Gravid

    Hjälp, gravid vad ska vi göra:-o

    Ja, det här är INTE ett dugg roligt men vi är alltså gravida och väntar barn. Inte alls vad vi planerat eller tänkt oss och det känns som om jag svävar mellan himmel och helvete.

    Min sambo vill inte ha fler barn det har han gjort helt klart för mig, men han säger också att han ställer naturligtvis upp om det är så att jag beslutar mig för att behålla barnet.
    Så nu är det alltså upp till mig om jag vill behålla det här barnet eller inte.
    Det värsta är att jag egentligen INTE vill, jag har börjat plugga på högskolan och trivs väldigt bra med det. Att då bli "tvungen" att ta en paus ca 1 år och fortsätta sen känns inte heller så himmla jätte kul.
    Att göra abort är för mig egentligen helt uteslutet och det enbart pga. att jag har (i min ungdom) tre aborter i bagaget och det skulle kännas fruktansvärt att behöva genomgå en när man faktiskt är över 30 år och ska vara så pass ansvarsfull att man inte blir gravid mot sin vilja. Men nu blev vi det och det plågar mig fruktansvärt att behöva ta ett beslut om hur jag/vi ska göra.

    Är det kanske någon som har erfarenhet av aborter idag? Jag har precis kommit in i vecka 6 och vet att det nu finns något piller man tar och får då ett missfall och kan under tiden vara hemma. Eller är det bästa att kanske trots allt anpassa livet och ta ansvar över sitt handlande?

    /Ledsen och gravid

  • Svar på tråden Hjälp, gravid vad ska vi göra:-o
  • Missen2004

    Först vill jag ge dig en stor KRAM och säga att det är endast du som vet vad som passar in i ditt liv just nu.

    Det går att ta ett piller hemma och få missfall genom det. Man köper ett piller på apoteket som heter: Norlevo. Det är två tabletter som du intar enligt föreskrifterna hemma. Inom ett par veckor efter att du tagit sista pillret ska du gå på en koll hos gyn. eller barnmorska för att se att du inte längre är gravid.
    Detta kan du göra fram till vecka 12 (om jag inte minns helt fel) - men givetvis är det bäst om du gör det så fort som möjligt. Efter veckan 12 är det abort på sjukan som gäller.

    Hade jag varit i din sits så hade jag behållit barnet. Det går alltid att pyssla ihop ett schema och möjligheterna för mödrar att ta med sig sina barn till lektioner och föreläsningar är (enligt mina erfarenheter) väldigt goda. Du kanske skulle kunna plugga på distans ett år? Din sambo kan ju säkert vara med babyn de få gångerna som du ska gå till olika föreläsningar (som oftast är på kvällen).

    Din situation är inte hopplös - det finns alltid hopp så länge som det finns en vilja att fixa saker och ting.. Lycka till!

  • Monn

    Jag har inga råd att ge, du måste lyssna till dig själv, men en stooor kram kan jag ge!

  • Spättan

    Förstår att detta måste kännas jättejobbigt.
    Tänk bara på det viktigaste av allt:

    ALLA BARN HAR RÄTT ATT VARA VÄLKOMNA!!!

    Kram och Lycka till!

  • Bego

    Norlevo är inga abortpiller - det är akut-p-piller som man tar inom 72 timmar efter oskyddat samlag... Snälla, om ni ska ge råd i såna här viktiga frågor - ge adekvata råd!!

  • Bego

    Norlevo är inga abortpiller - det är akut-p-piller som man tar inom 72 timmar efter oskyddat samlag... Snälla, om ni ska ge råd i såna här viktiga frågor - ge adekvata råd!!

  • New York brud

    gumman, du har nog tagit ett korrekt beslut att ga till en kurator med din sambo. Finns inga andra rad jag kan ge men onskar dig lycka till i vilket belsut du an tar. *kram*

  • Missen2004

    Bego,

    Jag skulle aldrig ge vilseledande råd med flit! Men sanningen är den att jag själv fått detta piller rekommenderat av en läkare vid en misstänkt graviditet. Hon sa att detta just var för att få ett missfall och inget annat. Och i mitt fall handlade det om en "osäker" graviditet i veckan 5. På den tiden var den receptbelagd, så jag fick ta det första av de två tabletterna hos läkaren. Sedan gjorde man en gyn.undersökning 2veckor efteråt för att konstatera att jag inte var gravid.

    Så jag ber om ursäkt för denna missvisande informationen..men jag trodde verkligen att det var ett abortpiller.

  • titioo

    Har inga råd att ge dig egentligen. Bra att ni tagit kontakt med en kurator, och att din sambo är villig att följa med.

    Jag önskar er all lycka, vad ni än besluter er för!

    Kram!

  • Sweetlinda

    HUr har det gått för dig gumman?

    Kramar Linda

  • Juvelia

    jag undrar också hur det gått för dig ...

  • Lilac

    Har inte varit med i diskussionen, men undrar gör jag också..*nyfiken*
    Så hur har du valt? Kram

Svar på tråden Hjälp, gravid vad ska vi göra:-o