Brud juni, grattis - du har överlevt ett BP-pass! Det tar jäkligt hårt på oss som är hyfsat vana också ska du veta. Hur mår skinkorna idag, efter utfallen?
Själv går jag just nu väldigt mycket, mil efter mil. Bara för att se och uppleva. Så mycket att ta in i den här stan, alla hemliga små hutonger där livet pågår som det gjort i säkert hundra år, åldringar som spelar mah jong hela kvällen, folk som tömmer sopor ute på gatan bredvid den lilla okylda köttaffären...
Var på den mest otroliga brunchbuffén hittills igår! Och då har jag redan klarat av allt från kaviar- till "mat från hela världen med 360 graders shanghai-vy"-varianter. Men den här slog alla rekord.
Det bästa först: Fritt flöde av Laurent Perrier champagne.
Sedan: alla sorters sushi, sashimi, hummer, ostron, 3 sorters pilgrimsmusslor, dim suns, pastasåser och salladsingredienser ni kan tänka er, stod kockar på rad och i givakt, redo att steka, grilla eller woka på kommando. Råvarorna låg purfärska och väntade. Exempelvis fanns lamm, hängmörad australisk oxfilé, hälleflundra, red snapper, pilgrimsmusslor, gröna musslor, färsk foi gras, citron- och champagnemarinerad lax...
Här fanns naturligvis också brunchklassiker som eggs benedict, champagne pancakes med färska blåbär och crème anglaise, alla sorters yoghurt, musli och flingor, plus en asiatisk sektion där man kunde peka på valfria ingredienser (grönsaker, jätteräkor, ox- fläsk- eller kyckling) och därefter få sin mongoliska hotpot, barbecue eller thaiwok tillredd med färska örter.
Brödet bakades på plats i bageriet, det fanns minst tio sorter.
Efter all denna sälta blev man naturligtvis sugen på dessert. Då fanns dels en separat fruktbar där tre kockar tillredde färskpressade juicer, alt rekommenderade färska frukter och lade upp på ett fat.
Sen dessertbuffén... nygrillade våfflor med olika sorters råröda bär. Mörk chokladtårta. Champagne- bananbrûlée. champagnetarte. Sour cream- lemon cake. Strawberry tarte. Engelsk bread pudding. Tryfflar. Mer tårtor. Och så glassbaren med fantastisk italiensk glass!! Yoghurt. Grönt té. Ljuvligt prickig len vaniljglass. En hasselnöt som var som en smekning. Fruktsorbeter och en bitsk liten mörk chokladsorbet.
Efteråt - tre krämiga espresso på raken.
Priset? 350 kronor! Helt sanslöst prisvärt. Har aldrig ätit så mycket i hela mitt liv. Sen låg man på soffan och läste och päste och jäste, hela eftermiddagen.
Kramar, G.
Ja ni förstår att vi rullade hem.