Jag tror att du äter för lite för att bli ordentlig mätt om du äter som du beskriver.
Ös på med mer grönsaker och rotfruktsblandningar till lunch och middag. Jag har gått ner 13 kilo på 4 månader genom att äta tallriksmodellen ngt modifierad, jag åt ungefär 60 % grönsaker på tallriken, och då menar jag MASSOR, rågat. Sedan ungefär 100 - 150 gram av kyckling, skinka, kalkon, eller fisk, vad jag nu ville ha för kött. Sedan åt jag bröd till i princip var måltid, ibland ris eller pasta. Men det är viktigt att faktiskt inte äta mer än EN portion, alltså den mängd som rekommenderas på förpackningarna. Till lunch och middag unnade jag mig därför oftast en halv skiva libanesiskt flatbröd som jag stekt i stekpannan med olja (jo, jag lovar, olja... inte mycket, men nog för att det skulle bli smarrigt.)
Till frukost åt jag en portion havregrynsgröt med en matsked osockrad eller lättsockrad äpplemos, en smörgås med högt fiberinnehåll, skinka eller ost med tomat och/eller gurka. Och så ett glas lättmjölk, fast mellanmjölk går lika bra.
Jag äter fortfarande minst två frukter om dagen som mellanmål, och ibland några mandlar, hasselnötter eller cashewnötter.
När jag åt såhär regelbundet så kom faktiskt aldrig det där okontrollerbara suget över mig, nu när jag är lite mer slarvig så kan jag dock drabbas - men jag försöker äta med lite måtta då. Köper ETT hekto godis istället för fem...
Många experter säger att sötsuget ofta representerar ngn oro eller frustration - så man kan motverka genom att aktivera kroppen och avleda tankarna, ta en promenad, eller ring en kompis eller gör ngt annat aktivt. Funkar också bra för mig.
Jag har nu hållit vikten i 6 månader, jag äter ungefär likadant som när jag gick ner, men jag lägger till lite godis och efterätter och kanelbullar och så när jag får lust... Funkar för mig! :)