• GladaEmma

    Vår/sommarbrudar 2009 i Malmötrakten

    Hej alla

    Någon här som ska gifta sig under våren/sommaren 2009 i Malmötrakten?

    Kan vara kul att få ihop en liten snackistråd =)

  • Svar på tråden Vår/sommarbrudar 2009 i Malmötrakten
  • Helen och Johan

    Hej,

    Jo jag och min sambo planerar ocksa att gifta oss i Malmo i maj (eller daromkring) 2009. Har inte bokat nagot an, utan mest pratat och funderat pa hur vi vill ha det. Kanns som om det ar ganska gott om tid an... :)

  • GladaEmma

    Kul att någon mer är tidigt ute =)

    Nä vi har inte heller bokat något. Ska dock snart sätta oss ner och planera lite mer seriöst och titta på lokaler. Har hört rykten om att man bör boka lokal typ ett år i förväg om det är ett populärt ställe... *pust*

  • Helen och Johan

    Det kanns egentligen helt sjukt att behova boka lokaler ett ar i forvag, men vi tanker nog forsoka boka nagon gang i sommar. Vi bor i Skottland for tillfallet sa jag antar att det faller pa mina foraldrars lott att aka och reka lokaler :)
    Har ni tankt ha festen inne i Malmo?

  • GladaEmma

    Ja visst är det sjukt, men tydligen realitet =(

    Vi tänkte kolla på två lokaler om en månad typ. Det finns inte så många lokaler att tillgå där man får ha med egen dricka så dessa är nog extra poppis dessutom. Tyvärr har vi inte hittat någon sådan lokal inne i Malmö som varit nått bra så det kommer nog bli fest antingen i Håslöv söder om Vellinge eller i Kyrkheddinge utanför Staffanstorp. Lutar åt det sista då jag är uppväxt i Storp... Är ni från Malmö?

    Har ni funderat något på antal gäster och sånt eller?

  • Helen och Johan

    Jag ar fran Malmo och min sambo ar fran Smaland. Vi bodde ca tre ar i Malmo innan vi flyttade till Skottland i hostas och trivdes jattebra dar sa det kanns ganska naturligt for oss att gifta oss dar.

    Vilka lokaler har du tittat pa i Malmo? Har du varit pa Ronneholmsgarden? Vi ar ocksa ute efter ett stalle dar man ta med sig egen dricka, annars blir det ju valdans dyrt... Vi raknar med ca 100 gaster, men det blir svart att fa ner gastlistan som redan overstiger 100 med ganska manga... Hur manga inbjudna har du raknat med?

  • GladaEmma

    Vi har inte tittat på några lokaler alls än, ska göra det under mars månad tänkte vi. Rönneholmsgården är ett alternativ om man vill fixa allt själv. Man hyr då Bladinskolans matsal (de håller ju till i denna otroligt vackra byggnad) och får dekorera och allt sånt själva.

    Jag gillar Söderslätts bygdegård och Hemvärnsgården i Kyrkheddinge mer än Rönneholm med tanke på att man på dessa två ställen slipper fixa med allt "runt omkring". På båda dessa ställen funkar det nämligen som så att man betalar en kuvertavgift där det ingår 3rätters, dukning, servering, städning och diskning - man betalar ingen lokalhyra utöver detta. Det man får fixa själv är drickan, blommorna och tårtan - och det är ju mycket här man kan spara in pengar.

    Jag har räknat lite på hur prisskillnaden är mellan att ta just Rönneholm (vet iofs inte hur mycket det kostar i lokalhyra) och med tanke på att man måste fixa catering och hyra in serveringspersonal så är Rönneholm lite lite dyrare - kan iofs bli mycket dyrare beroende på hur stor lokalkostnaden är... En stor fördel med de andra ställena är att man inte behöver lägga ner så mycket egen tid. Man har ju annat att tänka på än att duka och hålla på sådär dagarna innan den stora dagen!

    Vi har just nu en lista på närmare 70 personer. Jag hade egentligen bara tänkt mig runt 50, men när vi sedan började tänka på det så insåg vi snabbt att min sambos släkt är way too big för att klara en gräns på 50 pers så den tanken fick vi totalslopa...

  • GladaEmma

    Annars så finns det ju alltid Folkets Hus lite överallt. Där brukar man oxå få fixa allting själv. Jag vet dock inte hur det ser ut med möbler - alltså om man måste hyra även detta. Om man måste det så är ju risken att det höjer kostnaderna rätt så mycket...trots att de lokalerna oftast är rätt så billiga.

  • Helen och Johan

    Var budget ar tyvarr inte sa stor som jag skulle onska, sa vi raknar med att fa fixa allt sjalv, bade mat och dryck, dekorering etc. Men vi planerar att ta mycket hjalp av min familj... jag vill ju inte vara helt slutkord pa den stora dagen. :) Vi har resonerat som sa att vi hellre vill ha en stor fest med manga inbjudna an nagot mer intimt, och eftersom vi inte har rad att bjuda 100 gaster pa restaurang sa far vi stalla oss att gora allt sjalv. Ett alternativ ar ju att forsoka hyra in en kock som lagar maten, vet inte om det blir billigare an att anlita en cateringfirma. Var prio 1 just nu ar som sagt att forsoka hitta nagon vettig lokal...

  • Helen och Johan

    Har du borjat kika pa klanningar an?

Svar på tråden Vår/sommarbrudar 2009 i Malmötrakten