• Wehoo

    Hur skriver vi om barn?

    Jag har sett här inne att åsikten går isär om man ska bjuda barn på bröllopet eller ej. Av rent ekonomiska, och kanske egoistiska, skäl har vi iaf bestämt att vi INTE ska bjuda barn på festen. Vi har svårt nog att hålla nere gästanatalet som det är! Däremot så är de ju hjärtligt välkomna att vara med i kyrkan! Är det någon som kan hjälpa mig med hur man kan formulera detta i en inbjudan??

    Väldigt tacksam för alla tips och ideér!
    Kram på er alla!

  • Svar på tråden Hur skriver vi om barn?
  • Miss Emi

    Vi skrev helt zonika att festen är barnfri eller "Barnfri fest" med undantag för ammande spädbarn!

  • älskarlivet

    De har inga sådana som kan passa, ge dig nu..


    Besservvisser skrev 2008-11-24 21:12:47 följande:
    Vem sa någonting om att 'kräva' att ens vänner passar ungen?Har de ens frågat om vännerna kunde/ville passa barnet en kväll?
  • Besservvisser

    Jag ger mig aldrig.

    Då är det verkligen väldigt synd om dem som inte har en enda vän i hela världen. De måste förmodligen känna sig väldigt små och ensamma.

  • älskarlivet

    De har vänner, men inte som kan passa..


    Besservvisser skrev 2008-11-24 21:22:21 följande:
    Jag ger mig aldrig.Då är det verkligen väldigt synd om dem som inte har en enda vän i hela världen. De måste förmodligen känna sig väldigt små och ensamma.
  • annape84

    Står det på inbjudningen att det är barnfritt måste man acceptera det, inte hålla på att förhandla med brudparet. Har man ingen (?) som kan vara barnvakt några timmar får man stanna hemma! Det är faktiskt brudparets dag och kan man inte kompremissa sitt familjeliv för ens vänner får man väl stå det kastet!

  • Brud 090808

    Hej
    vi kommer skriva i vår inbjudan att vi tycker jättemycket om alla era gulliga barn, men just denn dag tänkte vi fira utan dem. Hoppas dett är okej mer er. Ställer det till med allt för stora problem så tveka inte att kontaka oss.

  • Besservvisser

    Ojdå.... men tänk om man verkligen inte gillar alla deras barn, eller tycker att de är gulliga?

  • annape84

    Jag skulle inte skriva såhär... då ger man alla gäster ett val, "hoppas detta är okej med er".. det är brudparets dag och brudparet vill inte ha barn på festen. punkt slut!

    Brud 090808 skrev 2008-11-24 21:38:14 följande:


    Hejvi kommer skriva i vår inbjudan att vi tycker jättemycket om alla era gulliga barn, men just denn dag tänkte vi fira utan dem. Hoppas dett är okej mer er. Ställer det till med allt för stora problem så tveka inte att kontaka oss.
  • passionsblomman

    Apropå kyrkan har man som brudpar inte rätten att bestämma ett enda dugg vem som får vara med där, utan dit kan hela grannskapet gå, med alla sina ungar om det passar dem, ifall någon nu inte visste det.

    Festen däremot, bjuder man in till och då är det väl inte mycket annat än att tacka ja eller nej utifrån hur viktig och intressabt den inbjudan är för en själv.

    Vad folk sedan väljer är också för brudparet att respektera.
    Det är som sagt brudparets stora dag, de tilltänkta gästerna har kanske andra stora saker på agendan.

    Barnvakt och hur och när man lämnar bort sina barn och till vem, är verkligen idividuellt. Min svägerska hade mer barnvakt under sina barns första år än vad jag fortfarande haft till vår 7-åring. Han var nästan ett år innan jag lämnade honom till någon, och då var det i ca 3 timmar.

    En hel dag och natt hade jag valt bort under den tiden, av mycket personliga orsaker. Ett bröllop kostar faktiskt en del att delta i också, och jag har tackat nej till flera. Oavsett om jag fått ta med barnet eller inte hade jag under hans första tid inte orkat delta i sen typen av tillställningar.

  • Besservvisser

    Jag vet att kyrkan är ju öppen för alla. Duh.

    Jag menar mest om man skriver barnfritt och folks väljer att kånka med sina snorungar till kyrkan men inte till festen. Det är ju rätt så respektlöst ändå... trots att kyrkan är öppen för alla.

Svar på tråden Hur skriver vi om barn?