• Piggelin1

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Hej mugglan!
    Ja, fika var kanske fel att kalla det Tänkte också på det där - verkligen skillnad mot hur det var i våras...! Var sak har sin tid

    Nu såg jag inte hela programmet i torsdags kväll "Himlen kan vänta" (eftersom jag satt & läste ikapp ) , men min spontana känsla var just att det var ett positivt program, mitt i allt eländet. Folk som vägrar ge upp/VILL LEVA, kämpar & vill suga ut det bästa & positiva i livet de har (kvar). Känner igen det sååå väl. Men som ngn skrev, det är ju så livet är & jag känner inte att jag behöver skydda mig själv från det. Sen om det beror på det min bror gick igenom eller inte, det låter jag vara osagt. Jag har alltid varit väldigt lättrörd & så även i torsdags, men på ngt vis så kan det vara ganska förlösande, för mig.

    MEN en konstig sak som jag såg i tidningen i fredags. väääldigt annorlunda & det förvånar mig att tidningen tog in det. Titta först på ea länken, sen den andra. Alla hanterar ju sorg på sitt vis, men detta var väldigt annorlunda, om jag uttrycker mig lite diplomatiskt.
    www.gp.se/ic/Master.do&Frm=y&Pl=1&ClickSource=List&Did=FA&Plc=GPFAD0XX&Cid=D0&Pid=GP&state=doShowAd

    www.gp.se/ic/Master.do&Frm=y&Pl=1&ClickSource=List&Did=FA&Plc=GPFAFOXX&Cid=FO&Pid=GP&state=doShowAd

  • Piggelin1

    EA&MJ - ahaaa, en smygis till! Som dessutom varit med from the very first beginning! Välkommen!!

    Cicci -lilla sjuka V, hoppas att han snart blir bättre. En kompis jag inte pratat med på länge ringde innan ikväll & vi kom in på detta att Amanda snart fyller ett. Väninnan undrade just om Amanda klarat sig undan att vara sjuk (vilket hon har, förkyld 2-3 ggr max) - deras pojk (numera 3½ år) åkte på inte mindre än fem (5) öroninflammationer & sju antibiotikakurer under sitt första levnadsår Jag vet ju sen innan att stackaren var mtk sjuk, men nu när jag har Amanda att relatera till, då inser man mer hur superjobbigt de måste haft det. ...och så en superenergisk två år äldre tjej i samma veva, som också behövde få uppmärksamhet. Men nu mår han mkt bättre, är verkligen glad för deras skull, hela familjen gick på knäna under en period.

    Jag är nummer fyra av fem syskon. 2-2½ år mellan varje. Slogs & bråkade mängder med min lillebror fram till högstadiet, men sen dess har vi bara blivit mer & mer bundis, förmodligen mkt för att vi levt ganska lika liv, medans våra äldre syskon alla stadgade sig betydligt tidigare än vi gjort. En hel del konkurrens mellan mig & min storasyster (hon är näst äldst) genom åren, men nu har jag för det mesta hyfsat bar distans & vi har en väldigt bra kontakt. Sen att jag får stänga av lite ibland när hennes extrema tävlingsinstinkt & storasystertendenser ("vet bäst") kommer fram lite väl mkt, det kan jag stå ut med. Syrran & lillebrorsan bor ju båda utomlands med sina familjer, men vi har ändå en väldigt bra kontakt. Min storebror (mellanbrorsan) bor bara tio min med bilen härifrån, men vi rings väldigt sällan & ses inte så ofta heller. Alltid kul när vi väl ses, men både han & hans fru är inte speciellt sociala av sig & trivs bäst med att vara hemma med sig själva & barnen.

    Hmmm, ngt mer jag skulle skriva? Det är det säkert, men kommer inte på ngt just nu...

  • Piggelin1

    Hej alla,
    fullt upp i vanlig ordning på jobbet, men jag frökser iag hinna läsa det ni skriver

    Sweet - ta vara på dig, se upp för den berömda väggen, så att du inte springer in i den

    AM - coolt att du känt fosterörelser!

    Ang KUB/NUPP med mera, så läste jag idag att sjukvården i Västra Götaland ÄNTLIGEN har vaknat till liv - from årsskiftet ska de erbjuda gratis KUB till alla kvinnor över 35. Utvecklingen går framåt även här, kors i taket!! Hittills har man ju bara kunnat göra det privat & betala hela paketet själv, oavsett ålder.

    En helt annan grej, totalt ego - nu är vår lgh ute på nätet! Det skulle varit VIP-visning ikväll & sen skulle annonsen komma ut på nätet imorgon, men de som skulle kommit (bara ett par), de ställde in & kommer på den bokade visningen senare istället. Så idag på lunchen åkte jag hem, köpte sushi på vägen & åt hemma tillsammans med mannen. Sen full fart för att fixa det sista inför visningen. PRECIS när vi lyft ner spjälsängen till garaget, då ringer mäklaren & säger att det blir inställt. Snopet, vi som hade fixat, fejat & putsat igår & mannen som höll på hela fm hemma också...! Jaja, det gör ju egentligen inte så mkt, huvudsaken är ju att den blir såld!

    Kul med BIM- *håller tummarna* & BF-listor - precis som i gamla tider!

    Tack för diverse presentidéer förresten - vi firar ju vår ettåring på söndag

    Julklappar - I'm impressed!! Allaredan?! Det känns låååångt borta fortfarande i min värld Jag lyckas aldrig vara sådär tidig & planerande med sådant! Däremot har jag börjat fundera på födelsedagspresent till min äldsta systerdotter, som fyller 18 i början av december. Ngn som har några idéer?

    Ang doppresenter, så minns jag att det fanns en hel del bra förslag på www.dopguiden.se (tror att sidan hette så) - fast iofs, jag tror att Cicci lyckades få med väldigt mkt häromdagen! Men om man vill kolla, tänkte jag, så finns det en del bra tips där!

    Ok, nu ska jag packa ihop! Känns som lite antiklimax fortfarande att det inte blev ngn visning ikväll - tror att mannen & jag måste unna oss ngt gott ikväll för att kompensera, & lite vin till maten kanske också?!

    Tjing!

  • Piggelin1

    Lappis - jag var lika frågande jag
    Tur att Nenne friskade upp mitt minne angående att hon hjälpte mig att kolla upp priserna för sålda bostadsrätter i området. Skrev jag hela adressen då, Nenne?! Totalt glömt! I söndags kom det ut en annan lgh i samma hus (annan mäklare), de ska ha beydligt mer betalt för den, det skiljer bara några m2 plus att den har balkong, men i övrigt anser jag att vår lgh har betydligt högre standard vad gäller vitvaror, köket, badrummet osv. Kan ju vara riktigt bra för oss! Den enes bröd, den andres död...

    Japp, en riktig pojkvasker till mäklare men vi fick tips om honom av en granne som sålde sin lgh i somras, så vi tänkte att vi kör på honom vi med, när vi valde mellan ett par andra mäklarfirmor också.

    Lappis - förhandsvisningen blev inställd för att de som skulle komma bokade av. Det var ju ingen officiell visning, utan folk som mäklaren haft i sitt register & ringt upp, men nu ville de vänta tills den vanliga visningen de med. ...och eftersom det bara var de två, så tyckte vi också att vi lika gärna kan invänta den riktiga visningen!

  • Piggelin1

    Vänner - antiklimaT?!

    Nenne - tack för komplimangerna ang lgh!
    Vi trivs egentligen super i lägenheten, bra planerad, bra förvaring, mysig & läget är kanon plus att det finns tillräckligt med rum så att vi kan bo kvar ett tag till. Samtidigt så sprang vi på tillfället med huset & tyckte det verkade jättebra & flytta skulle vi ju ändå göra så småningom, så vi slog till då för ett år sen. Men jag kommer absolut att sakna stan när vi flyttar, även om mina kollegor skrattar åt mig när jag "nojjar" kring det, i deras ögon är det fortfarande "stan" dit vi flyttar
    *säger hon som är lantis från början*

  • Piggelin1

    Jag är här! Fast nu kallar Amanda - jag får komma tillbaka sen efter att hon lagt sig!

  • Piggelin1

    Men Vickan, hur i hela friden har du listat ut detta?! Har Nenne inboxat dig med?! Japp, dörrmattan stämmer
    Jädrar i min låda vilken detektiv du är! Ture Sventon, släng dig i väggen

  • Piggelin1

    Oj, obekväm på arbetstid, nu blev jag supernyfiken!! Ledtråd?! Jag vet ju iofs annars vilken tidning(-ar) jag ska leta i - tror jag

    Just det, EA - är det SSvD man ska kolla i?!

  • Piggelin1

    Nenne - marknaden är väl lite halvskakig misstänker jag, inte minst med tanke på att de två stora bilföretagen i stan varslar för fullt liksom deras underleverantörer. Men jag hoppas & tror att det ska gå bra! Jag är glad att vi inte bor i ett 70-, 80- eller 90-talshus, det vore nog helt klart mer svårsålt i så fall. Hörde idag om en kompis som bor precis i närheten & hennes grannar som hade en trea sålde den precis & på visningen var det sådär 12-14 pers, & får vi det så är det superbra. Som sagt, vi får se! Vågar inte hoppas för mkt - går det åt skogen nu, så kör vi en ny vända efter alla helgerna & sista utvägen är ju att hyra ut i andra hand under en period.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!